lauantai 9. helmikuuta 2013

4711 . . .

. . . ei, tuolla ei nyt tarkoiteta entisaikojen suosituinta tuoksua vaan kiinalaista Käärmeen vuotta, joka alkaa ihan just kohtsillään.
Stadissa Lasipalatsin aukiolla oli tänään suuri tapahtuma juhlan merkeissä. Kaikenlaista tavaraa oli myynnissä sekä ruokakojuissa herrrkullisia annoksia. Mä sain ostettua vain 2:n euron kanatikun ku ei ollu enempää fyrkkaa massissa. Hyvä makupala se olikin. Kaikilla kojuilla oli tungokseen asti ihmisiä, eli kauppa kävi hyvin.
 Esiintymislavalla kiinatar soitti heikäläistä "viulua", nauhalta tuli tausta tälle soitolle, hienolta kuulosti. Myös jotain huilun tapaista hän soitti seuraavaksi. Lavalla oli ohjelmaa koko päivän. Juhla huipentuu suureen kiinalaiseen ilotulitukseen Töölönlahdella, (en enää viitsi sitä lähteä katsomaan).
 
Koristeluun oli panostettu.
Väkeä oli liikkeellä todella paljon. Ja kiinalaisia sitäkin enemmän;) Tänne olisi pitänyt Lions Clubinkin tulla mainostamaan omaa juhlaansa, tai saada mainos tähän jaossa olleeseen kiinalaiseen Metro-lehteen.

 
SatunNainen blogin Paulalla on tänään hyvä postaus kiinalaisesta horoskoopista.

Kampissa on myös se ihanaa krääsää myyvä Kellopeli -kauppa. Jo jonkun aikaa olen ajatellut sieltä ostaa Cocis-roskiksen ja nyt sen tein. Löysinpä sieltä myös muualta löytymättä jääneen morttelinkin.

Mitenkäs sitten jouduin Kampin kulmille? Noh, se kävi silleen ett puolenpäivän aikoihin matkustin Soukkaan neuletapaamiseen! Hauskaa oli, juttua oli moninaisista aiheista. Tutustuin Merviin, josta olen joskus kuullut, *vilkutus*. Ostin yhden kerän lankaa: siltä varalta jos tekeillä olevat sukat uhkaavat jäädä pohjepituisiksi niin tällä voin jatkaa polveen asti. Ei siis ole samaa lankaa, eikä ihan värikään, mutta kelpaa mulle.

Anulle kiitos kyydistä kaupunkiin. Hyppäsin autosta niin nopealla päätöksellä, että Sara jäi paitsi luvattua minttunamia:( Mulla on niitä aina "jättiläis kauniissa punaisessa laukussa" (Sara kehui laukkua noilla sanoilla) niin hän varmasti saa namin sitt ens kerralla.

Lopuksi vielä kuva mainoksesta jonka sain käteeni kiinajuhlapaikalta. Kesän lomamatkalla varmasti kannattaa käydä katsomassa Terrakotta-armeija, joka on näytillä Vapriikissa, Tampereella.

KS

12 kommenttia:

 1. Ah, sinä kävit siellä uudenvuodenjuhlassa. Minäkin suunnittelin sinne menemistä, mutta laiskuus iski kun ensin olin käynyt seurakunnan myyjäisissä, missä söin lettuja ja ostin muutaman pullan.
  Toisaalta saattoi säästyä erahaa kun ei ollut houkutusten äärellä.
  Hienon roskiksen löysit ja kivan pirteät sukat sinulla on tulossa.

  VastaaPoista
 2. Kaunista sukkaa pukkaa. Kaikki tollaiset kivat juhlat jää väliin kun täällä kotona Espoossa nyhjää. Kiva kun kerroit kuvin.

  VastaaPoista
 3. Jepulis, alkoi melekin karmaista se horoskoopin osumatarkkuus...
  Kiva tapahtuma, Helsingillä on puolensa, siellä on aina mielenkiintoista ohjelmaa!

  VastaaPoista
 4. lisäys: kävin just Mupen kanssa lenkillä ja ihmettelin, mikä pauke kuuluu, ihan kuin uutena vuotena....sit hiffasin, että varmaan täälläkin päin näitä juhlitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tod.näk. sielläkin juhlitaan, toisaalta viime yönä Espoossa on ammuskeltu raketteja ihan vaan huvikseen ja joku oli jopa loukkaantunut..

   Poista
 5. Mielenkiintoinen päivä ja uusia kokemuksia.

  VastaaPoista
 6. Nämä on tosi mielenkiintoisia:) Minä taidan olla maa-apina, olen sen joskus aiemmin selvittänyt enkä nyt enää kyllä tarkistanut. Tunnistan kyllä itseni sieltä, hihii! Tiukka vuosi taitaa tällä kippurahännällä olla edessä, huoh!

  VastaaPoista
 7. Siellä pääkaupunkiseudulla on koko ajan niin monenlaista tapahtumaa. Ai että siellä Soukassa minäkin olen sen yhden kerran ollut neuletapaamisessa. Hiukan tutustui joihinkin ihmisiin siellä mm. Kerroskiisselin Anittaan. Arvaa vaan miten lujasti minua kans ottaa päähän nuo vuodatuksen ylläpitäjän "hikkailut","tagit" + kaikki muut sanonnat!!

  VastaaPoista
 8. Oispas tiennyt että olisi ollut itteensä parempaa seuraa niin olis tuonne voinut eksyäkin. Ilotulitus oli komea, näkyi ja kuului meillekin vaikka ei ihan Tölikän vieressä asutakkaan.
  Morttelia minäkin kaipaisin, mukavampi kuin muovipussi-vasara-yhdistelmä.

  VastaaPoista
 9. Kiva 'reportaasi' kiinalaisten juhlasta. On se kumma, et niil on jo vuosi 4711.

  Mä oli lauantaina Jokkmokkissa, olis kuvia ja asiaa sieltä, kunhan inspis iskee.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen tapahtuma. Cocis-roskikseta on iloa päivästä päivään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.