torstai 21. helmikuuta 2013

Piipahdus Stadilla

Tää on sitt huisin nasta mesta budjata! Aamupäivällä kävin nurkantakaa ostamassa maton, viime viikolla jo hieman katsastin valikoimaa ja funtsasin asiaa. ELSE mattomyymälässä on valikoimaa joka lähtöön. Jälleen ostin kotimaista laatua.

No sitt iltapäivällä tuli mieleen ett Hietsun halli pitäis katsastaa. Ja täältähän se kävi käden käänteessä tai siis jalkaa toisen eteen pari minsaa metrolle, sitt spåralla kolistelin Hietsuun. Eikä kestäny kauaa. Tulee tolle matkalipullekin todellista käyttöä, siis mitä enemmän suihkin sitä edullisemmaks matka käy.

Vanha Kauppahalli kauppatorilla on rempassa ja osa hallimyyjistä siirty Hietsun halliin. Muinoinhan tääkin oli ihan oikea halli, ehkä vähän enemmän työläisjengille ku Kauppahallis kävi fiinimpi väki. Sitt iski lamat sun muut automarketit vei asiakkaat ja halli tais olla jonkun aikaa suljettukin. Sitt sinne tuli taulu- ja antiikkikauppiaat. Ei tainnu sekään vetää asiakkaita. Ja nyt sitt taas on elintarvikekauppiaat siellä. Muutama ruokapaikka ja kahvilakin on. Lihakauppoja oli nyt vain Roslund, en tiedä tuleeko muita mutt jos ei tuu niin kilpailua ei sitt oo.
 

Molemmiss päädyis on kahvi- ja/tai ruokapaikka ja tsittaan voi mennä parvelle.
Puinen katto on tosi kliffan näköinen.
En ostanu mitää! Mutt ei toi nyt mua vakuuttanu, hieno ja siisti mutt vähän kauppiaita ja valikoimaa. Kyll mä vastedeskin käyn Hagiksen hallissa. Se on nasta mesta ja niinku Oikea Halli.
 Hietsun kirppis, siis täss hallin edessä torilla, on tosi kiva ja varmasti myyjiä riittää nyt ku Valtsun kirppis Valkassa joutu lopettaan. En oo tääll talvella myyjiä nähny mutt toukokuussa sitt alkaa taas varsinainen kirppistoiminta.
Dallasin Bulsaa pitkin Stockalle kamera kädess niinku turisteilki ja täss muutama foto:
Koffin puistossa kakrut laski mäkee


Puden kulmass on kahvila Fanny.

Portti ja sen koriste
KS

11 kommenttia:

 1. Mites se menee, stadi on snadi, mutta buli:) Eihän se oo mikään vaiva matkaa tehdä, kun pääsee metrolla ja ratikalla jne. Senkun hyppää kyytiin. Eihän meiltäkään mikään hankaluus ole lähteä, senkun lähtee. Jotenkin tuntuu vaan siltä, että kynnys kasvaa lähteä, kun tuo juna-asema ei ole ihan kävelymatkan päässä (13 km). Junalla sitävastoin on ihan kiva matkustaa. Eikä lähimmältä pysäkiltä kestä loppujen lopuksi kuin puoli tuntia stadiin. Täytyy myöntää, että kuitenkin harvoin teen ihan tuollaisia "ex tempore"-kaupunkireissuja. Melkein aina on sovittu etukäteen jonkun tutun kanssa tapaaminen. Mukavia kuvia, mukavasta kaupungista.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa toi sun stadin slangi, mä niin pidän murteista.
  Kauniin maton olet ostanut, mulla on työn alla matonkuteiden hankinta. Naapurin Kaarina kutoo kauniita laadukkaita mattoja, ja on luvannut kutoa mulle mökille uudet.

  VastaaPoista
 3. Mukava kierros;) Minulla taitaisi tulla näiltä kulmilta hiukkasen enemmän metsäinen:) hih!

  VastaaPoista
 4. Kivan reissun oletkin tehnyt ja amtto on niin sinun kotiin sopivan värinen.

  VastaaPoista
 5. Nää huudithan on maailman napa, totta kai täällä päin on nasta budjata! :)

  Maria

  VastaaPoista
 6. Oikein kiva Stadin kierros:) Siitä on aikaa kun meikäläinen on siellä käynyt.

  VastaaPoista
 7. Kiva matto. Hauska kierros; täältä jos lähtisi, niin saisi kuvata vain metsää ja järveä.

  VastaaPoista
 8. Ihana matto. Hauska kierros:) on jo jonkin aikaa kun on Hesassa tullu käytyä.

  VastaaPoista
 9. Niin sun näköinen matto, onnistunut ostos.
  Jos ei tietäisi mistä kaupungista kuvat on niin tulis ihan turistiolo näitä katsellessa. Samaa kyselen kuin Katjukin Snurresta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KATJU JA LEA P: en käyny Snurressa ku ei ollu mitään lankatarvetta ja jotenkin se kauppa ei vedä mua mitenkään.

   Poista

Kiitos kommentistasi.