keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pinaattitunika


Jep jep, se on jo valmis! Viikon sitä neuloin ja pari iltaa viimeistelin. Reunat päättelin i-cordilla ja siinä meni ekaks pieleen: 2 oikein yhteen pitikin tehdä 2 oikein takareunoista yhteen. Kannatti purkaa, nyt on hyvät ja siistit reunat. Tää on kiva, vaikka langan möykkyisyydestä en kyll tykänny.
Neulettahan olis voinu sovittaa työn edetessä mutta en viitsinyt. Ajattelin, että kun kerran sanottiin että ohjeella tulee just hyvä niin luotin siihen. Ja niinhän siitä tuli sopiva kun pingotin sen kunnolla. Ekaks se nimittäin vaikutti kittanalta mutta laitoin retkipatjan sen sisälle niin pingottui kätevästi ilman ziljoonaa nuppineulaa, niitä tarvitsin vain helman kulmiin.
Lanka: Noro Silk Garden Sock, 300 g
Puikko: Addi-pyörö 4.0 mm
Ohje: Se alkuperäinen

X X X X X

Voi likat! Kyllä nyt on kiva imuroida ku on uus imuri. Siis kivaks sen tekee se, että tää on hiljainen peli. Ensin vähän epäilytti, että imeekö tää mitään ku ei kuulu sitä valtavaa työn ääntä mikä yleensä imurista tulee. Mutt kyll tää oikein hyvin imee, puolellakin imulla. Tän ääni on 68dB(A). Luin jostain, että jos haluaa hiljaisen imurin niin äänen täytyy olla alle 72dB(A) ja että jo pari numeroa pienempi on jo hiljainen. Vihdoinkin viitsin imuroida jääkaappipakastimen takaakin pölyt pois. Teleskooppivarsikin toimii kuin unelma ja johtoa riittää niin ettei mun tarvi töpseliä vaihtaa. Jezz.
Tuli käsivoimia kehitettyä eilen ku ensin roudasin imurin himaan Jätkäsaaresta spåralla, metrolla ja dösalla, ja sitt vielä 15 kg kissanhiekkaa, no se tosin kulki ostoskärryssä.
Hali-kuvapläjäysbloggausta voi käydä "tykkäämässä" Hesyn FB-sivulla
KS

29 kommenttia:

  1. Nätti tunika! Olen joskus ajatellut tekeväni tuon itselleni, mutta aina on jäänyt. Sen sijaan tein kummitytölle pari vuotta sitten puuvillasta.

    VastaaPoista
  2. Kiva tunika siitä tulikin ja sopii sinun väreihin.
    Oops, sinäkö löysit hiljaisen imurin. Mun pitää kans hankkia sellainen kun nykyinen huutaa ja vinkuu niin, että ottaa korviin ja päähän. Jätkäsaaren kaupasta taisi olla joku tarjous niiden lehdessä. En vaan oikein viitsis imuria enää tänne raahata, mutta ehkä sittenkin.
    PS. Oletko ajatellut sellaista kissanhiekan kotiinkuljetusta. Jossain näin sellaisen mainoksen ja lemmikkien ruokia ainakin jotkut tilaavat suoraan kotiin. Riippuu tietysti siitä, kelpaako Halille ne merkit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että Jätkäsaaren kaupasta saat imurin samalla hinnalla sitt ku sinne asetut. Oli joo tarjouslehdessä mutta samalla hinnalla oli edellisviikollakin. Yhdestä nettikaupasta olis saanu 30 euroa edullisemmin mutt en sitt uskaltanu tilata jos vaikk menee kuljetuksessa rikki.
      Kissajuttuja oon kattonu nettitilauksenakin mutt toi kauppa on ihan lähellä.

      Poista
  3. Onnea uudelle imurille ja nätille tunikalle :)! Halille fanitusterkut!

    VastaaPoista
  4. Huh. Onnneksi tuli sopivan kokoinen. SE on nyt siinä! Mulle on käynyt aina niin, että kun mulla on pinaatti päällä, joku kysyy ootko laihtunut....siis hoikistaa ainakin mun vartaloa. Ja Noroa sen kuuluu olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin kyll näytän laihemmalta, se on varmaa tää vinoraidodtus ku tekee harhan;) Joo, kyll tän kuuluu Noroa olla.

      Poista
  5. Magee tunika. Mistähän se nimi pinaatti tulee? Kivat värit. Ai, että olet ahkera. Oikeesti. Mä jaksan nykyään ripeltää vain sukkia. No käynhän mä kangaspuilla loukuttamassa. Nyt onkin iso broggis meneillään. Oon luvannut kutoa ainakin 15 metriä yhtä tiettyä lointa. Se melkein laitettiin mua varten se loimi. Laitan kuvia blogiin, sitten kun vähän edistyy. Nyt ihan alkutekijöissään. Halille halauksii, M-L

    VastaaPoista
  6. Kivat väriraidat ja hyvän mallinen. Siis, magee tunika!

    VastaaPoista
  7. On sulla nyt hieno imuri, värikin niin koree, että. Syytä olisi ostaa meillekin uusi imuri, mutta kun meillä on tuo uros imurinkuljettajana, eikä ole pahemmin valitellut, niin olkoon vielä toistaiseksi.

    Ton tunikan minäkin olen joskus ajatellut tehdä, mutta kun täällä meillä päin on vaan 24 tuntia vuorokaudessa ja viikossa 7 päivää, en ole ehtinyt. Tosin on monta muutakin haavetta vielä tekemättä. Ehkä sitten eläkkeellä… Sulla nyt kuitenkin on jo, ja hieno siitä tulikin.

    VastaaPoista
  8. Kiva on tunikasi! Minäkin olöen haaveillut sen tekemisestä monta vuotta, ohjekin olisi valmiina, langat kylläkin puuttuu! Eipä tuohon paljon lankaa kyllä kulu.
    Meilläkin on imuri valittu hiljaisen äänen perusteella ja johto pitää olla piiitkä:)

    VastaaPoista
  9. Onpa nätti tunika, pinaatti, siis mikä, mistä ohje.

    VastaaPoista
  10. Tätä on sanottu Pinaatti-tunikaksi kun suunnittelija Kirsi Pussinen on sen silleen nimennyt, versioita on sitt muitaki.
    http://korentokeiju.blogspot.fi/2010/11/pinaattitunika.html

    Malli ja ohje on ollut myös Suuri Käsityölehdessä 3/2009 Raglanmekko.
    Tätä on tosi paljon tehty ja erilaisista langoista.

    VastaaPoista
  11. Minähän jumaloin Noro -lankaa (joka on muuten sun syytäsi) ja nimenomaan tähän pinaattitunikaan se sopii todella hyvin. Valtavan kaunis tämä tunikasi <3
    Mä tilaan kissanhiekan www.zooplus.fi kaupasta. Nopeaa, ja tuodaan kotiin. Tilaan kerralla 2 säkkiä että ei mene postimaksuja ja kun toinen säkki on puolivälissä tilaan seuraavan satsin :)) Mä olen tykännyt paikasta tosi paljon.
    Jaa, että imuri. Mä totesin tänään että mun on pakko ostaa uusi imuri ja tuo olisi ihanan punainen. Värin mukaanhan se imuri valitaan *reps*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mä muistan, että mä oon sulle Noroa lähettäny;)
      Zooplusssaa on kehuttu, monet tilas jo sillo ulkomailta mutt nythän se on suomeks. Katon nyt miten ton kanssa alkaa kaikki jutut kelpaamaan niin voi sitt ostaa isompia satseja.

      Poista
  12. Hieno tunika! Hyvä nimi tuo pinaattitunika. Ihailen myös hiljaista imuriasi, on niin hienon värinenki. Tuo Halin haukostus on ihan mieletön! Että osaakin haukotella autuaasti.

    VastaaPoista
  13. No on sormet ollut nopsat kun mekko on jo valmis. Aikas värikäs siitä tuli mutta sopii sulle.
    Meil onkin ihan samanlainen imuri, se on miehen lelu, mun ei tartte sitä liikutella ollenkaan. Mä teen ne muut kotihommat ihan mielelläni.
    Halille silityksiä!

    VastaaPoista
  14. Pehmeän ja lämpöisennäköinen kaunis tunika ja kaunis on sylitettäväkin! Pirtsakannäköinen olet kun laitat vielä ne uudet vihreät housut tuon tunikan kanssa ja kaulaan pinkki huivi!

    VastaaPoista
  15. Piti mennä koisimaan, mutta täälähän minä roikun ja luen juttujasi ja katsellen mitä ole puuhailut!

    VastaaPoista
  16. Onpa kivan epäsymmetrinen ratkaisu. Hieno!

    VastaaPoista
  17. Mulla on ollut pitkään tekolistalla pinaattitunika...mut koskahan senkin ehtii... Tästä tuli kiva, värit on niin pirtsakat :)

    VastaaPoista
  18. Se on jo valmis!
    Sä oot ihan sairaan nopee.

    VastaaPoista
  19. Hyvältä näyttää! Tervetuloa Pinaattitunika joukkoon ;-)

    VastaaPoista
  20. KIITOS kaikille kehuista. Tää on kyll kiva ja nätti. Pikelle täytyy ottaa kuva ehdottamassaan vaatetuksessa;)

    VastaaPoista
  21. On se nätti tuo tunika ja ihmeen vähän painaa vaikka pitkä onkin.
    Juu kyllä imuri täytyy punainen olla, meillä tosin tummanpunainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tunika!
      Mä yritin eilen katsoa alavarastolta sitä kissanruokaa, mutta mies on laittanut se jonnekin perimmäiseen nurkkaan. Mutta tilauksessa on, että hän kaivaisi sen esille lähiaikoina.

      Poista
    2. Jep, odotellaan rauhassa miehen inspiraatiota kaiveluun;)

      Poista

Kiitos kommentistasi.