maanantai 5. elokuuta 2013

Merisavu

Yhtenä päivänä Musta Hevosessa oli tulipalo ja aikamoista mustaa savua sieltä tuli. En huomannut ottaa siitä kuvaa mutta eräänä päivänä kuvasin merisavua. Ihmettelin kun laivat huudattivat sumutorvea merellä, yleensä laivat joutuvat soittelemaan varoituksia ja ihmettelyjä veneilijöille Vuosaaren satamaväylällä. Noh, selvishän se sumutorvien tarve hetken päästä kun paksu merisavu alkoi vyörymään mantereelle päin. Saaret häipyivät näkyvistä ja maisema oli aikas epätodellisen näköinen. Viileys huokui kuin Muumi-tarinoiden Mörön lähellä.
KS

7 kommenttia:

 1. Näin sitä oppii maakrapukin uusia asioita. Neuleblogia seuraamalla ;)) Ennen ole kuullutkaan merisavusta, mutta aika vaikuttavan näköinen. Mukavaa kesän jatkoa sinulle ja Halille.

  VastaaPoista
 2. Aika jännä tuo merisavu.

  VastaaPoista
 3. Tänä kesänä noita merisavuja ja sumuja on ollut tosi usein. Pientä jännitystä aina aamuisin kun herää et miten pääsee töihin... Keskellä tuollaista on tosi pelottavaa. Suuntavaisto katoaa ihan tyystin. Hyytävä kylmyys ja se et kaikki äänet tuntuu katoavan jonnekin on tosi aavemaista. Mikähän ero on merisavulla ja sumulla?

  VastaaPoista
 4. Mahtavia kuvia oot taas napannut. Ai kun mua nauratti tuo Mörkö-vertaus ;D Mörköhän on niin mystinen tyyppi ja se viileys just minkä se jättää jälkeensä on jännä juttu :)

  VastaaPoista
 5. Jännä ilmiö tuo merisavu, itse en ole koskaan nähnyt. Sitte vielä kommentti tuolla aikasemmin mainittuun sormustinkukkaan. Kasvissa on digitalista, aine on nimetty kukan latinankielisen nimen mukaan. Kauppanimenä Digoxin on varmaan tunnetuin. Lääkeaineena sitä käytetään sydämen vajaatoiminnassa lisäämään sydämen supistusvoimaa. Aineella on hyvin kapea terapeuttinen leveys, eli muutos positiivisesta, halutusta, annoksesta myrkylliseen määrään on hyvin pieni. Mutta noista kukista se sydänlääke on aikoinaan keksitty ja eristetty, vahingossa kuten lääkkeet yleensäkin alkuun keksittiin. Erittäin myrkyllinen, mutta ah niin kaunis kasvi. Kukkii muuten minunkin pihallani, mummovainaan puutarhasta siirrettynä...

  VastaaPoista
 6. Merisavun saapumista on jännittävää seurata. Se on hieno ilmiö, jos ei ole juuri merimatkalla. Muutaman kerran olemme savussa eksyneet, vaikka mökkimatka on lyhyt.

  VastaaPoista
 7. Hienoja luontoilmiöitä.
  Kuuluiko Mörön märinää? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.