perjantai 2. elokuuta 2013

Vuoroveneellä Laguuniin

Keskiviikkona 24.7. oli aika kova pohjoisen puoleinen tuuli. Kauppalaiva meni Laguuniin, jossa ei ollu tuulesta tietoakaan. Kuulemma viimeksi joskus noin 10 vuotta sitten kauppa on sinne joutunut menemään.
Puolenpäivän vuorovene kuitenkin tuli päälaituriin. Siinä keikutti ja ryskäs niin kovasti, että ensin meni keulaköysi poikki ja lopulta peräköysikin ja vähän reunalistaakin taisi murtua. Noh, päästiin matkaan ja se sujui ihan hyvin. Ei edes kovasti keikuttanut. Mun piti käydä mantereella ostamassa Halille ruokaa, en olis muuten matkaa tehnyt, ehei.

Iltapäivän vuoro saareen ei pysähtynytkään Musta Hevosessa vaan sinne menijät joutuivat matkaamaan Kaunissaaren kautta, ja ilmeisesti tuuli oli sitt sen verran laantunut että pääsivät paremmin laituriin ylimääräisen kierroksen jälkeen. Ja sain siinä minäkin pienen kierroksen kun kippari päätti ajaa Laguuniin. Eipä sellaista ole kohdalle ennen sattunut.
Muutama kuva merimatkalta saaren pohjoispuolelta.


Tilaussaunan niemi
Aallonmurtaja

"Vastaanottokomitea" oli tullut seuraamaan melkein ainutlaatuista tapahtumaa. Kamerat raksuivat ahkeraan.

Veneitä rauhallisessa satamassa
KS

5 kommenttia:

 1. Kovat on olleet tuulet teillälkin. Minä olenkin nyt kotona ja huomenna menen Lammassaareen, kun siellä on mökkiläisyhdistysten väliset kalakisat. Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 2. Ihanat ihanat kuvat. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Voi mitä kalliorantoja. Olispa siellä ihanaa viettää kesäinen päivä ♥

  VastaaPoista
 4. Vuonna 1974 vai oliko peräti 1975 olimme joka viikonloppu Kaunissaaressa telttailemassa ja nyt kun mainitsit Laguunin, Aallonmurtajan kaikki tuli elävästi mieleen, en ole sen koommin käynyt siellä, ystäväni jonka kanssa reissasimme on kuollut ja onneksi on kivat kuvat muistona saaresta. Jätin sinne vielä "jemmaan" mutsin retrokattilan, eli sellaisen Hackmanin jossa on vihanneksen kuvia kyljessä, maalattua alumiinia muistaakseni ja sinnehän se jäi. Olen koko kesän miettinyt saareen matkustamista, mut aina tulee jotain, toisaalta minusta syksyn myrskytkin ovat upeita, lieneekö vuorovene enää silloin reissata? Koska tuut Annalle neuloon?

  VastaaPoista
 5. Onpas siellä ollut reipasta tuulta.
  Nyt on luvassa lämpenevää ja olisikin ollut kiva tulla sinne saareen käymään, mutta jalka on vielä turvoksissa ja käveleminen sattuu, joten reissu jää toistaiseksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.