maanantai 19. elokuuta 2013

Safkaa skutsista ja raflasta

* Erjan ja Chicon kanssa mentiin saaren isoon metsään ja saatiin saaliiksi 2.5 litraa kanttarelleja.
Osa syötiin kuohukermalla haudutettuina ja osa kanttarelli-sipuli-juuresnyyttinä grillissä kypsytettyinä. Ai että oli hyvää.
Mulla on tämmösiä valoverhokankaasta tehtyjä sienenkeruupusseja.

Metsässä ei tuuli käy ja hiki siellä tulee. Koko vaateparsi joutuu aina narulle kuivumaan ja tuulettumaan. Lauantaina 17.8. tapasin ensimmäiset hirvikärpäset.

* Soitinpa tänään pari puhelua saadakseni ruokaseuraa ja niinpä Marian ja Tintin kanssa syötiin oikein maukkaat ateriat paikallisessa Mantrassa. Kyllä oli kiva syödä seurassa ja ihan erilaista ruokaa kuin pitkään aikaan. Kiitos seurasta!

* Sateita on saaressakin ollut, hyvä niin sillä metsä oli jo rutikuiva. Nyt on sopiva kosteus sienien kasvaa, jospa jo joku tattikin nousisi. Kiva se on välillä olla teltassakin ja kuunnella sateen ropinaa. Ukkostakin on ollut mutta ihan kohdalle ei ole osunut. Salamanäytelmä merellä on kyll tosi upeata katsottavaa.

* Tämmöinen kaunis toukka kulki pöydällä. Ehkä se on Täplätupsukas.

* Ja perhosentoukasta aasinsilta krysanteemikimppuun, jonka sain perhosmies Rikeltä (Narrin isäntä). Myös Seija tuli kukitetuksi. Kai me saatiin kukat ku ollaan oltu sille kavereita myötä- ja vastoinkäymisissä, tai mistäs noita miesten ajatuksia tietää, ehkä se halus antaa ne ihan muuten vaan.

* Kerran iltakävelyllä oli tosi kaunis auringonlasku. Chicon turkki oikein hehkui siinä valossa.
KS

7 kommenttia:

 1. Nam nam, mitä saariherkkuja.
  Onpas kiva kuva Chicosta.

  VastaaPoista
 2. Ihana illan väri. syksy saapuu....

  VastaaPoista
 3. Kantsuist olen kade... Mä löysin sunnuntaiaamuna kymmenen kanttarellia eikä niistä saanu soossia eikä nyyttiä...

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas saariuutisista. Kivoja juttuja, paitsi ne hirvikärpäset. Mä saan aina paniikkikohtauksen, kun näen hirvikärpäsen, ne on kamalia! Kanttarellaja mekin ollan etsitty, vaan ei löydetty.

  VastaaPoista
 5. On sulla ollut kaikenlaista kivaa tapahtumaa saaaressa :) Chico on kyl mun suosikki myös, se on niin suloinen koiruli ja tää on paljon sanottu kissaihmiseltä ;) Sieniäkin oot saanut rutkasti.

  VastaaPoista
 6. Kanttarelleja, ihanaa. Meidän lähimetsät ovat enempi kuusimetsää, joten ei juurikaan kanttarelleja. Mustii torvisienii ja sitten myöhemmin syksyllä saa suppilovahveroita. Toi Chico on hauskannäköinen hauveliini. Terveisii Kirkkonummelta, M-L ja Ossi-mäyriäinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.