lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kevätmessuilla

Messut on käyty, eksyin sinne Lastenmessujenkin puolelle, huh huh. Melkein tuli paniikki kun en meinannut löytää sieltä pois ja kuumakin oli. Huh.
Eläinmessuilla osuin heti sisääntullessani tuttujen blogikissojen paikalle. Kyllä on pojat kasvaneet sitten viime näkemän. Seurasin niiden arvostelutkin mutta lopputulos on mulle vielä vähän epäselvä. On se rankkaa sekä eläimille että ihmisilleen tuollainen näyttelypäivä.

Outlet Expossa olisi ehkä ollut jotain ostettavaa mutt en sitt ostanu ku ehkä en tarvinnut mitään;) Ruokaosastolla olikin sitten herkkua jos jonkinlaista. Söin porokarjalanpiirakan, joka oli ihan älyttömän hyvä. Söin porogrillimakkaran, joka oli superhyvä. Söin vaniljajäätelötötterön Vuonoksen maatilanjäätelöä, se oli maukasta ja mukava koostumus.
Kädentaidossa oli, kuten arvasin, enemmän askartelua ja käsintehtyjä tuotteita myynnissä. Olin jo kulkenut kirjontaosaston ohi, ajatuksella etten vieläkään osta sitä tyynyä. Sitt kuulin ku kovaäänisessä puhuttiin kirjomisesta yms. Hitto, se haastattelu olikin just sillä "tyynyosastolla", Marjaana Särösalo Tmi, kun mikrofonia pitelevän ihmisen näin. Ei siinä sitt muu auttanut ku ostaa se jo muutaman vuoden mietinnässä ollut kirjottava tyynynpäällispakkaus. Niih, johdatusta on moneen lähtöön.

Kirjaosastolta ostin Suomen rantakasvio -kirjan, näitä kasvejahan mulla on rannat täynnään.
 x x x
Saaressa tulee katseltua kaikenlaista kasvustoa ja yhtä jäkälää oon nähnyt siellä vain yhdessä paikassa. Siitä on mulla näyte kotona ja jokunen aika sitten lainasin kirjastosta Suomen jäkäläopas -kirjan. Tämän paksun opuksen kahlasin läpi löytämättä sitä ihan oikeaa vastausta jäkäläkysymykseeni. Kirjan kuvat on niin kauniita, että ihan pakko oli kaikki kuvat katsoa. Välillä luin tekstiäkin mutta vaikka se ihan suomenkieltä on niin en mitään ymmärtänyt, niin outoja alan erikoissanoja että ihan pää meni pyörälle.

Joku nahka- vai napa- vai mikälie jäkälä tämä on:)
Kirjaosastolla vilkaisin myös uutta ruokasienikirjaa ja huomasin, että siinä oli jo mainittuna ruskotorvisieni, jota siis saaressa kasvava torvisieni pääasiassa on.
x x x
Kauden ensimmäinen pasha tuli maistettua eilen. Kakkukeisarin pasha kauniissa pienessä rasiassa oli ihan ok, mutta ei vielä mikään ihan oikean makuinen. Markettien pashoja mun ei enää tarvi maistaa, oon vuosien varrella todennut niiden olevan ihan joitain muuta kuin nimi antaisi ymmärtää.

Mukavaa Palmusunnuntaita kaikille lukijoilleni!
KS

9 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tyyny. Kauniit värit. Onpahan pikkuiseksi aikaa kirjontahommaa. Mielenkiintoisen näköisiä jäkäliä. Mä en kyllä enää tunne noita sammaliakaan. Silloin, kun tyttö oli hmmm peruskoulun jollain luokalla, niin silloin niiden piti kerätä karmee kasa eri sammalia ja silloin mäkin hetken niiden nimet muistin. Oli karhunsammalta, jotain liekoa ja rahkasammalta...

  Toi Kakkukeisarin pasha on ainakin hyvän näköistä. Kakkukeisarilla on ihanat juustokakut. Niitä ostin tytön 18-vuotissynttäreille ja YO-juhliin. Ihanaa Palmusunnuntaita, toivottelevat M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 2. No, hitsi. Ei sitten törmätty siellä messuilla, vaikka 4 tuntia siellä pyörin ja laitoin sulle tekstarinkin, jos vaikka kahviseuraksi... Minä ostin jotain sipsejä ja fetapasteijoita ja ruisnappeja. Kävin vielä jossain pikkupaikassa syömässä pastaa, joka ei kyllä ollut mun mieleen, mutta eipä tullut syötyä liikaa.
  Tuo liina on varmasti upea kun saat sen kirjottua.

  VastaaPoista
 3. Mukavat messut ja ihanat ostokset.

  VastaaPoista
 4. Saaren kutsu jo varmaan on mielessä, viihtyisää pääsiäsviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Kaunis tyynypakkaus, olisi myös minun makuuni, mutta olen tosi surkea kirjomaan.

  VastaaPoista
 6. Ajatuksena oli messuilla, mutta enpä jaksanut lähteä.

  VastaaPoista
 7. äidin kirkossa olisi varmaan "oikeata" pashaa.. täytyypi tilata

  VastaaPoista
 8. Ihanan tyynypaketin olet ostanut, tykkään tuosta tyylistä.
  Herkun näköistä tuo pasha.

  VastaaPoista
 9. Kaunis tyyny; minulla vain ei pysy neula erikoisen hyvin kädessä, joten itselleni en voi ajatella.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.