perjantai 18. huhtikuuta 2014

Perjantai


Pitkäperjantai tai mikä tahansa perjantai. Mulla on enää kaksi perjantaita mantereella oloa! Sitt kolmantena perjantaina koittaa saariaika. Huomatkaa, kuinka positiivisesti ajattelen: enää kaksi perjantaita. Olisihan saman ajan voinut laskea: vielä kolme perjantaita.

Kävin torstaina Laatuteltan uudella työhuoneella Klaukkalassa. Kyllä nyt oli valoisa ja tilava paja. Tilasin Suvikoijan kattopressun. Kun kauniisti pyysin niin saan sen ennenkuin lähden:

Siis 9.5. klo 18.00 lähtee ensimmäinen vuorovenen Kaunissaareen, Cardinal Marine. Siinä mä meinaan olla menossa, Maria tulee jeesaamaan.
 Saari_281929.jpg
Kauppalaivakin ilmeisesti, kuulemani huhuh mukaan, kulkee tänäkin kesänä.

Kaikenlaiset maksut nousevat, kuinkas muuten;) Kaikki saaressa vuokrattavina olevat mökit on jo loppuunvaratut viikonloppujen osalta, ovat siis suosittuja mökkejä, Liikuntavirasto.

Saareen tulee uusi ravintola UUNI ja ravintoloitsija ja outoine suunnitelmineen. Jokin pizzauuni aiotaan rakentaa ulos ja siinä paistaa ilmeisesti pizzaa tai . . . Ihmettelen että mihinkähän kohtaan uuni aiotaan laittaa, kun tuo vanha pihapiiri on malikaapuyökkösen esiintymisaluetta, jota ei saisi vaarantaa. Ehkäpä yökköset tai koiruoho eli mali eivät tykkää jatkuvasti savuttavasta pizzauunista.
  "Helsingin kaupungin omistamille maille muissa kunnissa tehtiin Uudenmaan ympäristökeskuksessa kaksi luonnonsuojelulain mukaisen luontotyypin rajauspäätöstä (kaksi merenrantaniittyä Sipoon Kaunissaaressa) ja yksi erityisesti suojeltavan hyönteislajin rajauspäätös (malikaapuyökkönen Kaunissaaressa). Rajauspäätöksellä ei perusteta luonnonsuojelualuetta, mutta sillä kielletään luontotyypin ominaispiirteiden vaarantaminen tai ilmeisen häviämisuhan alaisen eliölajin esiintymispaikan hävittäminen tai heikentäminen."

Eilen oli taas konsertti-ilta. Meidän vakipaikat oli varattu kuorolle ja saatiin istua toisilla paikoilla. Ihan hyvä paikka mutt ehkä ei lainkaan parempi. Konsertti olikin taas erilainen, nyt oli mukana kaksi kuoroa: Tapiolan kuoro ja CBSO Chorus englannista. Linkki HS:n konserttiarvioon.

Huomenna on sitt lankalauantai, jolloinka värjättiin talven aikana kehrätyt langat.
KS

6 kommenttia:

 1. Niin se vaan on talvi mennyt ja saariaika lähestyy. Pizzauunista luinkin jostakin. Toivottavasti ei meno siellä saaressa muutu liian moderniksi.
  Eipä ole huomenna lankojen värjäämistä kun ei ole tullut kehrättyäkään.
  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle kristiina!

  VastaaPoista
 2. Vau, taas on koittanut siis se aika, että sinä pääset sinne paratiisiisi! :) Oikein ihanaa kesää sinulle , mutta vietä ensin leppoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tulee vähäsateinen kesä! Christina kävi meidänkin saaressa yhden kesän. Tänään laskettiin vene vesille ja huomenna mennään saareen päiväretkelle. Tänään olinkin fillaroimassa siellä Hertsikan suunnalla ja käväisin Kivinokassakin.

  VastaaPoista
 4. On sulla pitkiä perjantaita, mutta onneksi vain kaksi! Mukavaa saarikesää!
  Ja miksi joka paikkaa tuodaan pitsoja? Ihmettelen, kun "hienot" ravintolat mainostavat, että meillä saa pitsaa...

  VastaaPoista
 5. Luulenpa et perjantait (ja kaikki muutkin päivät) on kaikkea muuta kuin pitkiä kun on varmaan niin paljon tekemistä ennen THE PERJANTAITA. Marialle kans terveiset. Muistin häntä taas eilen ku ajettiin Stentorpin ohi ja vast illal tuli mieleen et voiskohan siellä käydä veneellä. Autolla kun on aina kamala kiire suuntaan tai toiseen eikä viitteis Tassu odotuttaa autossa....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.