lauantai 20. syyskuuta 2014

Neulottuja pöytäliinoja

Laitoin otsikkoon "pöytäliinoja", vaihteeks näin kun joskus "neuleliina" ymmärretään hartia- tms. kaulaliinaksi.
Kesällä saaressa käydessään Susi toi kerän vaalenpunaista Maxi-virkkauslankaa ja vienolla ilmeellä viestitti "josko jonkun pienen liinan saisin tästä". Ai kun kiva kun sain taas kohteen liinalle, en viitsi näitä varastoon neuloa kun on sitt aina väärän värinen tai kokoinen tmv. Susi valitsi kirjasta mallin Cecilie ja jonkun toisenkin kun totesin langasta tulevan montakin liinaa, sitä toista pientä mallia en vaan koskaan tehnyt . . .;)
Kirjasta Knitted Lace, malli Cecilie:
1. Maxi-lanka, 8 gr, puikko 2.5, halk. n. 21 cm, (4 kpl vaikk kuvass on vaan yks)
2. N-Virkkauslanka, 10 gr, puikko 2.25, halk. n. 20 cm

 

Kuvassa olevan beigen pikkuliinan tarina on seuraava: Kerran Lankamaailman kassalla oli rva X, joka halusi kaksi vanhaa liinaansa korjattavaksi (valkoinen virkattu ja toinen oli sekä virkattu että neulottu), vaikuttivat olevan hänelle tärkeitä. Tein tarjouksen ilmaiseksi korjata ne ja jos pikkuliinan korjaus ei onnistuisi tekisin uuden suht samankokoisen ja värisen. Sovittiin tapaamispäivä lankakauppaan. Kaikki oli valmista ja uusi liina tehtynä mutta päivä ei sopinutkaan mulle. Lähetin tekstiviestin ja siirsin tapaamista viikolla. Vastaustekstari: "Tapaamista ei tarvita, voit heittää liinat roskiin tai pitää itse." Semmonen tapaus;)

Tämä malli on Lisbeth, N-Virkkauslanka, 80 gr, puikko 2.5, halk. n. 65 cm. Poikkeuksellisesti neulottu ilman vastaanottajaa, halusin neuloa tämmösen isomman vaihteeksi.

Tämä on kirjasta Knitted Lace in White, malli Alma, lanka Maxi, 70 gr, puikko 2.5, halk. n. 70 cm. Siis toisen pienen liinan sijasta neuloin Susille tämmösen isomman.


Kissakin tietää, että neuleliinat on emännän lemppareita, on siis Uskonkin niistä tykättävä. Kaikki liinat se käy kokeilemassa kun ne on pingottumassa, tai mitattavana tms. Voi kunpa se oppis laittamaan nuo ziljoonat nuppineulat, olis iso apu "pingotusapulaisesta".

KS

9 kommenttia:

 1. Kyllä olet ollut taasikkeen ahkera Saaressa. Kaikki liinat ovat niin kauniita. Ihan jokainen. On se jännä, että noiden eläinten pitää vissiin saada oma tuoksunsa noihin liinoihin ja mattoihin. Minäkin sain sen pellavamattoni valmiiksi ja leväytin lattialle, niin eikös Ossin pitänyt pyörähtää sen maton päällä:) Terveiset täältä Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 2. Noi sun liinat on niin kauniita, siistejä ja virheettömiä...hmm....olipas kummallinen tapaus tuo rva X?!

  VastaaPoista
 3. Yli-ihania liinoja. Rouvia on moneen lähtöön.

  VastaaPoista
 4. Liinamestari on laittanut taas parastaan, niin kauniita kaikki!

  VastaaPoista
 5. Voi hellantuutelis kuinka on nätti liinantarkastaja!

  VastaaPoista
 6. Ihania liinoja jokainen! Usko vain hoitaa laaduntarkkailun ja hyvin hoitaakin!

  VastaaPoista
 7. Voi, miten kauniita liinoja kaikki. Usko osaa erottaa tärkeät asiat vähemmän tärkeistä.

  VastaaPoista
 8. Voi apua, miten kauniita liinoja! Noita on varmasti ollut nautinnollista neuloa!

  VastaaPoista
 9. Upeita, kauniita neuleliinoja kasapäin. Ei ihme jos kissakin tykästyy :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.