torstai 25. syyskuuta 2014

Stadilla, mm. taidetta

Paljon on puhuttu käsityöläisten tuloista ja villasukkien hinnoittelusta sekä toimeentulosta. Simonkadulla näin taiteilijan työssään. Sanna Karlsson-Sutisna työsti pajua taltalla ja vasaralla, tulollaan on teos nimeltä Onnellinen perhe.


Sain häneltä esitteen liittyen kampanjaan "Taiteen puolesta". Siinä on laskuesimerkillä näytetty, että teosmyyntiä pitäisi olla 9.835 €/kk jotta bruttopalkka olisi 2.500 €/kk. Todella mahdoton yhtälö toteutettavaksi. Ei taiteella tai käsityöllä elantoaan ansaitse ihan tuosta noin vaan. Jotain, tai paljonkin, olisi tehtävä, jotta taide- ja käsityöammateilla saisi kohtuullisen ansion.

Heinäkuussa 2005 olen Kaivopuistossa kuvannut hänen teoksen Arjen pyhiinvaeltaja.


Pikkusen kiertelin kauppoja, ikkunashoppailin ja vähän oikeastikin ostin:
KN Collection villakangashatun

ja laukun Aleksi 13:sta, jossa oli tosi paljon laukkuja tarjouksessa. Tämä yksilö ei tietenkään löytynyt tarjouspöydiltä mutta edulllinen kuitenkin. Tää on semmonen kauppakassin ja käsilaukun välimuoto, vaikk neuletapaamisiin ja pienelle matkalle sopiva.
KS
EDIT: löysin tämmösen ohjeen mitä oon pitkään etsinyt mutt ku se on japaniks tms. Tietääkö kukaan oisko tällaista selkokielisenä?
 http://issuu.com/vlinderieke/docs/knitting_a9d03cb5ec4bbd/1
7/82 tai 9/82 neulottut liivit

7 kommenttia:

 1. Kyllä jotkut saavat puustakin vaikka mitä aikaiseksi. Ei voi kuin ihailla.

  VastaaPoista
 2. Minäkin, kun olin aikoinani kirjanpidon ja budjetoinnin yms laskentatoimen ammattilainen, niin laskin paljonko olisi pitänyt olla laskutusta, että olisi kannattanut ryhtyä yksityisyrittäjäksi. Totesin, että en millään olisi saanut (todennäköisesti) sellaista laskutsusta, että olisi kannattanut siirtyä yksityisyrittäjäksi. Voin hyvin kuvitella, että taiteella pelkästään ei elä. Tai juu, jotkut elävät, mutta Suomessa mahtuu varmaan kahteen- kolmeenkymmeneen ne taiteilijat. Ihanan näköinen hattu. Tulee tosi hyvälle tuulelle, kun sitä katsoo. Terveiset Ossilasta!

  VastaaPoista
 3. Tänään töihin mennessä tuota hieman aloitettua työtä ihmettelinkin ja nyt löytyi sille selitys. Hienot asusteet olet ostanut. Kyllä niiden kanssa kelpaa kaupungilla kuljeskella.

  VastaaPoista
 4. Sivulla 56 on ensimmäisen ja sivulla 48 on toisen ohje. Jos toi kaava auttaa?

  VastaaPoista
 5. Olen joskus tutkinut noita Japanilaisia ohjeita. Luulen että noistakin ohjeista saa selvää. Unohda nuo vänkyrät ja katsele niitä numeroita. Luullakseni esim. alalaidassa oleva luku on aloitussilmukoita, jossain ilmoitetaan senttejä tms. Minusta ne tuntuu aika loogisilta. Se niissä on vikana, että niissä on yleensä vain yksi koko. Olet sen verran kokenut neuloja, että kyllä niistä ohjeista selvän saat, tartu puikkoihin vaan. Sanoo hän joka ei ole koskaan yhtään neuletta neulonut Japanilaisten ohjeiden mukaan…

  VastaaPoista
 6. Ihana hattu!
  Voi, minä tykästyin kanssa tuohon ensimmäiseen neuleeseen. Pitää laittaa muistiin, japanin kieli ei kyllä taitu minulta.
  Wiktoriinan kanssa sinun kohdallasi kyllä samaa mieltä, kyllä se sinulta taittuu kuvistakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.