maanantai 29. syyskuuta 2014

Öljysäiliöllä ja Stansvikissa

Tein parin tunnin fillariretken lähiseudulle. Tullisaaren läpi oli kiva ajella, kaunista metsää. Sitt loppu tie, tuli polku ja se loppui 'keskellä ei mitään' valtavaan työmaahan, tietyötä ja talonperustuksia.


Löysin kuitenkin perille sinne minne olin pyöräilykarttaa seuraamalla ollut menossa:

Öljysäiliö 468 on nykyaikainen taideteos ja juhlapaikka, viimeksi siellä oli Marimekon muotinäytös, josta on luettavissa ja hienoja kuvia blogissa Hunajaista.

Tämä on paljon pienempi säiliö.

Hienot näkymät ikkoistaan saavat ne, joilla on rahaa tänne tulevalle Kruunuvuoren uudelle asuinalueelle kotinsa perustaa.Marlella on blogissaan *ihan kiva paikka* kaksi kirjoitusta retkestään Kruunuvuoreen ja hienoja kuvia vanhoista, ränsistyneistä huviloista. Myös FB:ssa on kaikille avoin Kruunuvuoren hylätyt huvilat -sivusto.

Tuolta ajelin Stansvikin kartanolle. Ravintola oli viimeistä sunnuntaita avoinna, pienen huikopalan nautin siellä. Laitilan Rio Cola oli yllättävän hyvää ja sitruunakakku oikein perinteisen makuinen ja kuohkea.

Kartanon alueella on kaikenlaista kaunista, rakennuksia, puutarhaa ja valtavia tammia, joiden taimet on muinoin tuotu euroopasta.


Huomaa, kuinka pieni puun takaa pilkistävä fillarini on;)


 
Just bloggasin Sanna Karlsson-Sutisnan puuveistoksista, ja kas kas: täälläkin on sellainen. Stansvikissa on tehty lepakkokartoitus, siksi omistettu mm. lepakoille.

"Matkailu avartaa", kotiseudullakin:)
KS

2 kommenttia:

  1. Parissa tunnissa pyörän päältä ja pysähdyksissä ehtii nähdä ja kokea paljon.
    Täällä samassa ajassa näkee paljon metsää, metsää, metsää...

    VastaaPoista
  2. Olisi sitä lähelläkin paljon nähtävää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.