lauantai 10. tammikuuta 2015

Tän vuoden ekat neuleet

Susi tilas ystävälleen ja tyttärelleen nämä jo moneen kertaan nähdyt Brego-kämmeekkäät, vähän fiksattulla mallilla. Nuo on pikkusen erikokoiset ja toisessa on langan värissäkin eroa ranneosassa. Lankana on Laurilan kainuunharmas.


* Viime vuoden puolella aloitettu neuleliivi on viittä vaille valmis, neuleliinasta ei puutu paljoa ja joku muukin on vähän kesken. Mutt nyt ei kerkii, tai siis malta, niitä tehdä ku sain tilauksen vauvahaalarista. Sehän on nyt heti tehtävä. Kiva tehdä jotain pientä ja toivottavasti söpöä.
On se vaan kumma ku oli taas niiiiin vaikeeta löytää malli. Ja lanka. Eikä sitt kuitenkaan lanka ole sama kuin ohjeessa, ja onhan siinä mallisakin jotain mitä en haluu ja niin edelleen. Eli soveltamisen puolelle tääkin meni. Maailma on pullollaan neuleohjeita mutt tosi harvoin kaikki osaset natsaa just kohdilleen.

* Vuoden alusta on jotain verouudistusta tapahtunut niin, ett moni neuleohjeiden suunnittelija/myyjä on laittanut pillit pussiin. Räveltämössä näyttää olevan joku ohjekauppa suljettu, muutamaan törmäsin kun jotain ohjetta haeskelin. Tikru asiasta kirjoittaa tässä ja tässä taas pari ohjetta ilmaiseksi.

* Jonkun blogin kommenttilootasta luin, että Kotiliesi Käsityöt -lehden ostaja oli pettynyt kun siinä oli jokunen jo aiemmin julkaistu ohje. Noh, lehti kirjoittaa että "toiveohjeita" julkaistaan mutta kuinkakohan moni Kotiliesi Käsityön ostaja luulee ostavan ihan uuden julkaisun ja kuinka moni tietää, että se on Moda-lehti uusissa/vanhoissa kansissa?? Aika vähän asiasta on silmiin sattunut.

KS

15 kommenttia:

  1. Tuo mallin löytäminen on vaikeaa; mihin ihmeessä ne kivat mallit piiloutuvat silloin kun niitä hakee!.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on se joku "hukkapaikka" mitä ei koskaan kukaan ole löytänyt;)

      Poista
  2. Onpa kauniita palmikoita. Kurkkaa blogiini, minäkin sain kirjoneuletta aikaiseksi pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kiitos kiitos! Mä yritin eilen soittaa sulle kun koin melkoisen yllätyksen kun postilaatikolla kävin ;D Ei sun olis tarvinnut näitä postissa lähettää, nää toisethan matkaa kuitenkin siihen sun "naapuriin", niin mä joudun sinne suuntaan tulemaan joka tapauksessa. Älä nyt sit liinaa sit ainakaan postita. Kiitos vielä miljoonasti näistä ihanuuksista, saan taas ystävän iloiseksi ja Merin myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun en tiennyt kummat olis kummalle niin lähetin. Ja ettei talvi kerkiä ohi ennenkuin nää on käytössä;)

      Poista
  4. Kauniit kämmekkäät ja kiva niissä tuo resori.
    Jaa, että verotus taas kerran litistää käsityöläisiä. Taitaa tienestit kohta mennä miinuspuolelle.

    VastaaPoista
  5. Siis en voi lakata ihastelemasta noita sinun tekemiä Brego-kämmekkäitä. Mulla ei ole oikein sanoja sille, kuinka hienoina mä niitä tosissaan pidän. Ehkä se johtuu siitä, että kerran räpelsin tytölle sellaisen ihmekuvioisen villapaidan ja siinä oli yhtenä raitana juuri tuota ylikudottua makkaraneuletta. Ehkä mä vielä saisin sitä väkrättyä ohjeesta, mutta musta se oli aika hankalaa:) Sitten on vielä tuo värjäämätön "Kainuun harmaa". Eikös se olekin värjäämätöntä? Mulla on yksi tutun tuttu, joka kasvattelee lampaita Tammisaaressa ja olen huomannut, että lampaasta saa eri sävyinä tosi kauniita lankoja eri sävyissä. Ruskeaa, mustanruskeaa, luonnonvalkoista ja mitä ilmeisimmin tuollaista ihanaa harmaata. Terkut Ossilasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. just niin, tuo on värjäämätöntä eli lampaan väristä. Mullahan on yks villatakki, joka on ruskeasävyinen aidoissa lammasväreissä. Lämmintäkin on nämä kotimaiset villalangat, siis Aidosti ja Oikeasti kotimaiset;)

      Poista
  6. Erityisen kaunis tuo palmikko. Edellisessä postauksessa oli hauskoja kuvia Lux-Helsingistä, kiitos niistä.

    VastaaPoista
  7. Voi, miten kauniita kämmeöitä! Näissä on lanka, väri ja malli kohdallaan.
    Mie ymmärrän oikein hyvin millaista on, kun lanka ei ole samaa kuin ohjeessa ja sitten pitää miettiä ja muuttaa ja purkaa.

    VastaaPoista
  8. Nuo Bregot on kyllä kauniit ja hyvät.

    VastaaPoista
  9. Hienot tuli! Istuvat varmasti käteenkin hyvin kun ovat tuota palmikkoa.
    Väristä tykkään kans. Kivat :)

    VastaaPoista
  10. Kämmekkäät ovat tosi kauniit!

    VastaaPoista
  11. Meri sai eilen omansa ja oli kovasti mielissään. En ollut kertonut etukäteen mitään ;) Ne toiset vielä odottavat täällä mulla, kunhan saadaan ystävän kanssa treffit sovittua. Oli tosi iloinen kun kerroin, että ne ovat jo valmiit :) Kyllä teit taas kaksi ihmistä tosi iloiseksi ja vielä kolmannenkin kun mä saan ilon antaa ne uusiin koteihin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.