tiistai 3. maaliskuuta 2015

Synttärisukat


Mä sain joulukuussa synttärilahjaksi Arjalta hienon vyyhdin Wollmeise sukkalankaa. Nyt se on neulottu ja kauniit sukat tulikin, vaiks ite sanonkin.
Koko vyyhdin sain kulutettua, sukat painaa 160 grammaa, tämä pienen pieni nöttönen jäi.


Puikot: 2.5, jossain vaiheessa vartta vaihdoin 2.75 jotta sain lisää leveyttä lisäämättä silmukoita niin paljoa, i-cord-päättelyssä 3.0
Ohje: Knitty   Bauderlaide socks. Mä oon tämän ohjeen kantapään tehnyt kaikkiin kärjestä aloittamiini sukkiin, niinpä nyt oli aika ja lanka tehdä koko sukka. Mun kopio kantapääosiosta on todella käytetyn näköinen, melkein puhkikulunut, mutku siin on kaikki muistiinpanot niin ei oo tullu uutta printattua. Se on tosi hyvä ja istuva kantapää.
Teräosan neuloin sileänä koska harvoin pitsi- tms. kuviot istuu hyvin kengissä.


Nilkasta aloitin mallineuleen, "Larger Instep" ohjeella, mutta silti nilkka on aikas kapea. Sukat on pidemmät kuin ohjeessa eli lisäsin silmukoita joitakin kertoja palmikon sivussa. Ehkä olis kannattanu lisätä enemmän niin kuvio ei venyisi noin paljon, puikookoon vaihtokin jeesas aika paljon. Mutt hyvät nää on.



Arjalle kiitos kivasta langasta!
KS

29 kommenttia:

  1. Todella kauniit ja väri on upea!

    VastaaPoista
  2. Kaunis malli, mitä mainioin synttäritoteutus!

    VastaaPoista
  3. Suloiset siniset sukat. Pitsineule näyttää niiiiin kauniille :) Mukavasti muuten toimii tuo langan (ainiin...tää oli tätä omanimi-lankaa ;) ) väritysviritys tuossa pitsineuleessa. Hienoa työn jälkeä jälleen olet saanut aikaan, eikä jäänyt lankaa jemmaan. Pienen reiän tuolla nöttösellä voit parsia... Ja en muuten ole itse aina sinisen värin ystävä, mutta nämä on kauniin siniset ja noita sukkasia kyllä kelpaisi pidellä... :P terkkusin, Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kaunis sininen. Mullakaan ei paljoa sinistä ole, joskus on ollut enemmänkin. Nää on kyll keväällä kivat ku on noi valkoset kengät ja takkikin on valkea, farkkuhameen ajattelin hankkia niin sitt on kiva setti.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. En tuu Perobaan. Mä meen Puksun kirjastoon kuunteleen novellia. Mulla on asiaa toimitettavana Marlelle ja Jaanalle. Ens kuussa sitten.

      Poista
    2. Ok. Ehditään vielä tässäkin kuussa nähdä.

      Poista
    3. Tuun kuitenkin Perobaan tänään, Puksu onkin vasta ens viikolla!

      Poista
  5. No joko tämäkin lanka on "tuhottu", jösses! Kauniit sukat tulikin.

    VastaaPoista
  6. Mä olen näitä kyll neulonu kolmatta kuuta, sellasena välityönä muiden ohella. Niin ettei nää nyt ihan pikapikaa valmistuneet,

    VastaaPoista
  7. Kauniit sukat niistä tulikin. Wollmeise-lankaa en olekaan itse omistanut. Lienee sukkalankanakin miellyttävää.

    VastaaPoista
  8. Upeat sukat! Kiva nuo jalassa on keväällä kaupungilla tepsutella! =)

    VastaaPoista
  9. Kauniit! Teräosa näyttää ihan kuin jalat olis tuossa meressä

    VastaaPoista
  10. Puksun novellikoukku on vasta 11.3 eli ensi viikon keskiviikkona, ei huomenna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, hyvä ja kiitos ku kerroit! Mä en ajatellut ollenkaan muuta kuin että keskiviikko! Huh. Muutan suunnitelmani tälle päivälle ja vasta ens viikolla Puksuun.

      Poista
  11. Kauniit sukat muuten mallia myöden. Väri ei ole mun.

    VastaaPoista
  12. Kauniit sukat :) Tiesin ettei sininen ole ihan sinun värisi mutta nimi velvoitti ;) Loppukuusta nähdään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ku "väri velvoitti", paljon on ollut iloa ja keskustelua värinimestä, ja nämä sukat muista hamaan loppuun asti. Tää on niin kaunis sininen ettei ollenkaan haittaa sen olla sininen. Eikä aina kaiken tarvii olla just sitä oikeata väriä. Mä oon joustava. Ja onhan farkutkin sinisiä;)
      Kommenteista täällä ja IRL huomaan, että sininen ei ole kovin tykätty väri. Sitten on ne ihmiset, jotka on vain sinisiä eikä muu kelpaakaan.

      Poista
  13. Toi oli kyllä uskomaton löytö Arjalta. Hienot sukat. Kohta mäkin opettelen kärjestä ja yhtäaikaa sukkaparin jotta saa koko langan kulumaan.

    VastaaPoista
  14. Kaunis sähäkkä sininen sävy.

    VastaaPoista
  15. HIENOT SUKAT! Kyselen sinun tuoleista, jotka olit maalannut vihreiksi, tiedätkö valmistajaa? Ostin juuri kirppikseltä samanlaisia käsinojattomia 6 kpl, tarkoituksena kunnostaa ne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolit on aikoinaan ostettu Iskusta (mietin oisko ollut Asko mutt näkömuisti antaa kaupansijainniksi Isku). Valmistajaa en nyt muista mutta tietysti kotimainen ja tuolit oli todella kalliit.´Muotokieli viittaa Aaltoon mutta tuskin nämä hänen suunnittelemia kuitenkaan on. Persikanvärinen saatiin heti, musta tuoli jouduttiin jostain muualta Suomesta toimittamaan kun niitä ei enää ollut täälläpäin.
      Pursiseura HSK:n klubihuoneessa oli näitä ja tietysti me haluttiin omaan kotiin samanlaiset mukavat tuolit.

      Poista
    2. Voi ei! Nyt mä tajusin, että kysehän on niistä ruokapöydän tuoleista *nolo*. Niistä en tiedä mistä ne on hankittu ja kenen tekemät. Ne oon saanut systeriltä joka on hankkinut ne joskus 1960-luvulla.

      Poista
  16. On todella,todella kauniit sukat. Aivan ihanat.

    VastaaPoista
  17. Ihanat sukat, kerrassaan siis syötävän ihanat. terkkuja Kokkolan hotelli Seurahuoneelta. Ollaan Pertin kanssa hautajaisreissussa, aamulla hautajaisiin ja illalla kotiin.

    VastaaPoista
  18. Aivan upeat sukat. Tunnustan, että minäkään en ole "sininen" ihminen, mutta tuossa tuo sininen muuttaa väriä niin upeasti, ettei noista voi olla pitämättä. Puhumattakaan mahtavasta palmikkoneuleesta. Tosi kauniit kaiken kaikkiaan. Terkut Ossilasta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.