torstai 21. tammikuuta 2016

Kirjoneuletta ja ainaoikeeta

Ekat kirjoneulelapaset Votteboka-kirjasta ovat valmiit. Yksi pari kettuja ja vasen kissalapanen.
Noh, ihan ok nää on mutta lankavalinta on ihan metsässä ja mallissa on parantamisen varaa.
Viking Babyull on liian pehmeä tähän tarkoitukseen, ja se ei 'peitä' tarpeeksi. Mulla vaan sattuu olemaan tätä lankaa useampaankin lapaspariin 'ku alennuksella sai halvalla'. Rouheampaa lankaa on ostettava jos näitä meinaan tehdä.
Puikoilla 3.0 neuloin molemmat mallit.

Peukalo ei istu lainkaan, peukkua kämmenestä ulospäin kääntäessä neulos vetää ihan hurjasti vinoon, ei hyvä. Peukku on myös liian avara, ainakin ketuissa. Niissä tosin en tehnyt kirjoneuletta ku jo kyllästytti neulominen.

Noh, nyt kun ekat on tehty niin ehkä seuraaviin osaa tehdä jotain korjausta. Ainakin sen, että kettulapasissa kärkikavennukset teen totuttuun suuntaan, ohjeessa ne tehdään 'väärinpäin'
.
Kaikki lapaset on kostutettu ja muotoiltu. Ketut vähän suureni, kissa pysyi samankokoisena kuin puikoilta tullessaan.
Ketut on Susille myöhästyneenä joululahjana. Tai voihan olla etukäteinen Ystislahja;)

 

Kissasta on valmiina vain tämä vasen, Maria saa sen ensin sovittaa ja jos on OK niin sitten neulon oikean lapasen.


Ainaoikeata ja kahdenkerroksen helmineuletta


Tämmösen huppuhuivin neuloin ku ajattelin, että huppu ei lytistä hiuksia niinkuin pipo. Vaan taitaa olla toiveajattelua, kyllä tämä aika tiiviisti päätä myötäilee.

Lanka: Rostan neulemiitissä Koukuttamolta ostettu SCM Originalt Wool 125, 100% villa, 180 grammaa
Puikot: hupussa 4.5 ja huiviosiossa 5.5
Malli:ihan omasta päästä, hupussa kahden kerroksen helmineule, huiviosa ainaoikeata.

KS

23 kommenttia:

  1. Onpa ihanat kettulapaset. Kauniit värit ja kiva malli.
    Huppupäähine näyttää käytännölliseltä ja kaunis on sekin.

    VastaaPoista
  2. Aivan loistava idea toi huppuhuivi! Tykkään!

    VastaaPoista
  3. Noi ketut on kauniit ja kissa tyylikäs. Hyvin ideoitu huppuhuivi vaikka kyllä ne hiukset taitaa latistua siinäkin. Ja nopsaa valmistu. Mä kävin tänään Rostassa laskiaispullalla ja neulomassa.

    VastaaPoista
  4. Kivoilta näyttävät molemmat lapaset. :) Tuota kettulapasmallia en muista ennen nähneenikään.Kirjoneuletta minäkin olen täällä väsännyt, just sain sukat valmiiksi ja taidan pitää ne itsellä. ;) Vaikka ei tarvetta olekaan.
    Kätevältä vaikuttaa tuo huppuhuivisi, vaikka liitaiskin hiukset. Itse olen suosinut hupullisia takkeja juuri tuosta syystä ja niiden huput pysyvät varmaan paremmin koholla kuin neuleversio. Nythän hiukseni ovat nutturalla eikä myssykään paina niitä, mutta pörröttää.

    VastaaPoista
  5. En yhtään osannut arvata pikkukuvasta, mikä tuo syklaaminpunainen on! Kettulapaset on aivan mahtavat! Ja kissalapanen myös. Ajttelin tehdä ruususukat Kodin kuvalehdestä. Ainakin siis ajattelin, ohjekin on tulostettuna ja osa langoista valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne pikkukuvat on joskus aika haastavia ja hauskoja. Nyt just on "Simppelit silmukat" blogilla ihan kuin olils ison pöllön silmät.

      Poista
  6. Kyllä olet taitava kirjoleuloja, kissalapanen on suosikkini, vaikka vähän kettutyttö olenkin. Huppumyssy ihan sun näköinen, sun värikin. Liisahan se siinä Katjun kuvassa eturivissä värkkäilee, oikein näit, kivoja risteilyjä, olen ollut jokaisella, mitä on järjestetty. Pakkaspäivän jatkoa ja Uskolle kehräystä Murulta. Nähdäänkö ogelissa huomenna, saas nähdä sit. Liisa

    VastaaPoista
  7. Kauniit kuviot molemmissa lapasissa.

    VastaaPoista
  8. Kirjoneuleissa on sita jotakin. Todella kauniita lapasia molemmat. Huppuhuivi on kiva idea.

    VastaaPoista
  9. Tosi ihanant mallit tumpuissa!!
    Melkein alkaa kutkutella, josko joskus itsekin onnistuisin tumpunteossa kunnon ohjeilla (jos ei kuitenkaan käyttämilläsi, kun kerran jo vähän moitit).

    VastaaPoista
  10. Todella kiva tuo huppuhuivi ja kaunista kirjoneuletta. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. No ihan pikkuisen hienoja jutskia olet saanut aikaiseksi. Nuo molemmat tumput ovat fantsut. Kyllä kirjoneuleet ovat mahtavia. Huppumyssykin on kiva ja niin sun värinen. Nyt onkin ollut hyvät kelit neulomiseen, kun ulos ei parane mennä kuin pakosta. Aika rapsakat pakkaset ollut. Minä ja Ossi ollaan sitä mieltä, että nyt vähän lauhempaa... Terkut Ossilasta.

    VastaaPoista
  12. Komeet ja hienot lapaset. Tollasten kuviolapasten neulominen ei ole ihan helppoa. Langan kireydet ym. sellaiset on haasteellisia.
    Hitsi ne on tosi hienot!

    Kätevä toi huppujutska. Samalla vetimellä pää ja kaula hartioita myöten pysyy lämpöisenä.

    VastaaPoista
  13. Oiiiiii! Ketut ja kissat on supersöpöt! Kiitos jo etukäteen :D :D Huppuhuivi on kiva, varmasti suojaa paremmin kasvoja pakkasella kuin tavan pipo. Kyllä sä oot kekseliäs.

    VastaaPoista
  14. Voi kun olet ollut ahkerana. Minä aivan hurmaannuin kettulapsiin! Kullä kisulilapasetkin on hienot ja sun huppukauluri lämmittävä. Muuten niistä lautasista,jotka sulta joutaa pois,niin kyllä mä huolisin. Voisin maksaa postimaksutkin ja ei edes huolta vaikka matkalla menisi rikki,sillä kyllähän mä ne mosikiksi paloisin muutenkin. Ellen sitte innostu ottamaan käyttölautasiksi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä joku päivä otan ne alas ylähyllyltä ja laitan tulemaan. Arvasinhan, että niille käyttöä löytyy kun ei ihan suoraan roskiin ilkeä laittaa. Ne on säröllisiä ja halkeamia, niin että just kasassa pysyvät. Asiaan palataan tuonnempana.

      Poista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  16. Ihanat lapaset! Pienemmillä puikoilla saattaisi saada baby ullista onnistumaan kirjoneuleen paremmin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pienemmät puikot olis ok. Mutta mähän lähdin soitellen sotaan eli en ajatellut lankoja ja puikkoja loppuun asti. Tai se oli vaikeata funtsia. Nyt ku on kokemusta niin osaa paremmin ottaa sopivan parin lanka/puikko. Koiralapaset oon nyt tekemässä rouhella villalangalla ja tuntuu tulevan oikein hyvät..

      Poista
  17. Voi miten ihanat lapaset, molemmat. Voisin laittaa kehyksiin seinälle kesän ajaksi kun niille ei ole muuta käyttöä.

    VastaaPoista
  18. Ihania nuo lapaset ja mahtava tuo huppuhuivi, käytännöllinen! =)

    VastaaPoista
  19. Kiva ois jos saatas meille lukijoille tuo huppuhuivin ohje....onnistuuko laittaa tähän blogiin.toi ois tosi tarpeellinen just mitä on etsinyt. Mutta en osaa itse tehdä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.