keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kevään keskeneräiset neuleet - haaste


Mä olin viikonloppuna tehnyt kaksi UFOa valmiiksi ja ajattelin, että pitää noita muitakin saada pois neulekorista. Ja kas-kas! Eilen löysin Silmukan saalistus -blogista just sopivan haasteen =


Jees, heti liityin tähän progikseen vertaistukea saadakseni. 


Mä valitsin nyt tähän haasteeseen seuraavat kuusi keskeneräistä työtä:


* Liila mytty on kaksi pientä neuleliinaa, jotka pitäisi yhdistää yhdeksi. Ollut tässä vaiheessa kesästä 2014.

* Puna-kirjava on "Österbottenin virkatut lapaset" . Tämä ensimmäinen on kohta kärkikavennuksissa. Nämä jos sais tehtyä niin olis iso työ tehtynä. Virkkaaminen on tosi hidasta kun pitää ottaa se takareuna ja lanka on ohutta josta koukku useimmiten ottaa ensin vain osan. Tekemispaketin olen ostanut messuilta 2013.

* Harmaa ruudullinen työ on Molla Mills ohjeella tehtävä pussukka. Tosi innoissani aloitin tämän mutta mihin se mielenkiinto sitt lopahti? Tässä on paljon viimeistelytyötäkin sitt kunhan on virkkauksen saanut tehtyä. Aloitettu joskus kevättalvella 2015.


* Sininen ja punainen ovat palapeiton palasia. Vironvillasta olen joskus vuonna "nappi ja nakki" aloittanut palmikkokuvioisia paloja neulomaan. Outilta sain langat lahjaksi. Langat on käyneet espanjassakin (2011-12), luulin siellä ehtiväni peiton tekemään, hahhah. Tavoite olis saada 10 palaa tehtyä, ei siis koko peittoa, ehei.

* Valkoinen hieman pilkullinen työ on Multnomah huivi "kiinalaisesta silkkilangasta", jonka olen saanut Wiktoriinalta, monta vuotta sitten.

* Valkoinen pieni mallitilkku on tässä kuvassa esittämässä pitsineuletakkia, joka on muuten valmis mutta nappilistat on neulomatta! Viime keväänä tän neuloin mutta kun kesä tuli ja koitti saariaika niin työ jäi vaille huomiota. Jännityksellä odotan, mahtuuko se päälle tänä vuonna!? Ehkä kevyt pingotus auttaa asiaa kunhan sinne asti pääsen.

Siinä ne tavoitteet. EI ole mitenkään mahdotonta saada nuo tehtyä, se vain merkitsee sitä, että uudet työt jäävät vähemmälle. Ehkä. Ja toisaalta, mähän olen jo oppinut olemaan armollinen itselleni, eli jos joku ei valmistu niin en ota siitä suurta murhetta. Hieman pettynyt saatan hetken aikaa olla;)

X X X
Tässä sitten ne kaksi viikonloppuna valmistunutta keskeneräistä:


Verkkopussi on sellailnen kaupan "pikkupussin" korvaava ostospussi, jäänyt kesken viime kesänä. Molla Millsin Merimieskassin ohjetta soveltaen. Siihen mahtuu hyvin pari sipulia, yks bataatti ja muutama porkkana. Ne tietysti punnitaan erikseen ja hintalaput laitetaan pussiin liitettyyn pahviseen "nimilappuun". Siitä ne sitt poistetaan ennen seuraava kauppareissua. Tästä nyt vielä puuttuu lappu ja nauha, mutta ne tulee siihen ihan just kohta. Tässä on edellinen vastaava pussi:

Nuo kirjoneulelappuset on rannekkeet. Viime keväänä lainasin kirjan Käsineitä keväästä talveen. Innoissani kivoista malleista ostin moneen pariin langat. Näihin ostin Tuku Woolin kivaa villalankaa. Eka kämmekäs valmistui suht nopsaan mutta se oli liian pieni! Aloitin toisen neljänneksen suuremmilla puikoilla (2.75), epäilin, että neuloksesta ei tulisi hyvää 3.0 puikolla. Neulominen takkusi ja takkusi, masensi ajatus että pitäisi neuloa vielä toinenkin ja tuo jo valmistunu jäisi hukkaan. Noh, sitten välähti! Leikkasin pienestä liiat pois, poimin silmukat, neuloin keskeneräisen kuviokerran valmiiksi ja päättelin rannekkeen. Siitä sitt nopsaan tämä toinenkin valmistui rannekkeeksi. Hah.

Nyt pitäis sitt päättää mistä työstä aloitan urakkani.

Neulomisiin
KS

23 kommenttia:

 1. Hyvä on saada unohtuneita töitä valmiiksi. Mutta ei valmistumisesta kannata stressiä ottaa.

  VastaaPoista
 2. Hyvä haaste! Pitäiskö munkin. Tuppaa vaan koko ajan tulemaan uusia puikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä uusia ei tule niin montaa puikoille ku ei ehdi tekemään, tai sitten ne jää kesken ja kierre jatkuu.
   Mähän jo huomattavasti helpotin nuo kämmekkäät muuttuikin rannekkeiksi mutta nyt ei oo kesken se työ ja kuitenkin sain valmista aikaiseksi.

   Poista
  2. Mä lähdin neljällä UFOlla mukaan.

   Poista
 3. Musta tuntuu etten mä saa mitään aikaan, se pipo jonka sun luona aloitin tuli valmiiksi tänään, mutta en oo tyytyväinen ja senhän tietää kuinka sellaselle käy jos ei pura, ei tuu käytettyä. Ohje oli typerä ja taidan kuitenkin tehdä oman pään mukaan, voi piip! Eli purkuun varmaan menee, jos olisin reipas ja tekisin sen jo tänään, yök. Hame tuli eilen vihdoin valmiiksi, mutta päättely ja viimeistely vielä puuttuu. Sä oot kyllä tosi reipas jos saat noin ison urakan tehtyä, nuo kun ei oo sieltä helpoimmasta päästä. Toi harmaa pussukka on veikeä kun on kolmiulotteinen. Hyvä haaste!

  VastaaPoista
 4. Oi, onnea sinulle keskeneräisten parissa. Mulla on keskeneräisenä Hailuodon paita, siis itselle. Pitäisköhän...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäis. Mä liityin tähän haasteeseen koska antaa vähän ns. ryhtiä tekemisiin kun on julkisesti ilmoittanut tekevänsä jotain.
   Ihan niinkuin tupakan polton lopettaminen, kun sen olin blogannut niin olihan se päätös pidettävä (noh, siihen nyt oli muutakin kannustetta ja syytä). Kuitenkaan mitään vakavaa ei tapahdu jos en kaikkea tavoitettani saavuta. Yritys on kyll kova.

   Poista
 5. Oletpa reipas ja uskallustakin on kun otat haasteen vastaan. En kyllä ymmärrä miten sulla voi olla keskeneräisiä töitä kun teet vauhdilla ja paljon koko ajan.
  On mullakin keskeneräisiä, mutta nyt en kumartele etsimään niitä. Hyvä, jos saan tekeillään olevaa kaulaliinaa vähän eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita kesken, vielä on laatikossa esittelemättäkin, heh. Teen juu nopsaan valmista ku on kiva työ mutta tuollaiset puuduttavat jää sitten unoduksiin ja kun ei oo tarvetta valmistua niin mitäs niitä tekemään.

   Poista
 6. Jotenkin oon aina ajatellu, ettei sulla ole koskaan mitään kesken. Tämä oli tavallaan helpotus, kun tuollaisella puikonheiluttajalla on kaapin kätköissä keskeneräisiä. Vauhdikkaasti aloitit ja varmasti saat loputkin valmiiksi.

  VastaaPoista
 7. Hienon määrän keskeneräisiä ilmoitit mukaan haasteeseen! Kiitos, että lähdit mukaan ja tsemppiä haasteeseen! :)

  VastaaPoista
 8. Oho, lähditpä mukaan suurella määrällä keskeneräisiä! Nyt vaan puikot suhimaan! :)

  VastaaPoista
 9. On siinä urakkaa. Palapeitosta on tulossa hieno.

  VastaaPoista
 10. Kunnon tavoitteet siulla, tsemppiä haasteeseen!

  VastaaPoista
 11. Ihanaa huomata, etten ole ainoa keskeneräisten töiden "haalija". :) Verkkopussi näyttää näppärältä ja ihastuin erityisesti Österbottenin virkattuihin lapasiin, tulee somat! Työniloa! :)

  VastaaPoista
 12. Suurkiitos saappaitten vinkkauksesta!! Ihania virkkauksia olet tehnyt.

  VastaaPoista
 13. Aika ihanaa lukea ja nähä, että sinun laiselta "profiltakin" joskus jää jotain kesken:). Helpottavaa:) Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
 14. En edes leikilläni etsi keskeneräisiäni, varmaan masentuisin niiden määrästä. Tänään sain sentään housut lyhennettyä kun muistuttelivat olemassaolostaan ompelupöydällä päällimmäisinä. Toivon että saan sinulta tartunnan ja saan ne muut esille putkahtelevatkin tehtyä valmiiksi.

  VastaaPoista
 15. Näin jossain ohjeen tuollaisista palmikkolappusista tehtyyn takkiin. Siitä asti on kutitellut tehdä sellainen - hirvittää vaan, miten painava sellaisesta tulisi...

  VastaaPoista
 16. Kivan näköisiä keskeneräisiä sinulla! Rakastuin noihin lapasiin, tuskin maltan odottaa, että näen ne valmiina =) Kiva idea muuten tuo verkkopussi. T. Riikka

  VastaaPoista
 17. Kivoja töitä valmistumassa :) Toivotaan, että pitsineuletakista tulee sopiva! Se malli on kyllä todella kiva.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.