lauantai 20. helmikuuta 2016

. .. perjantai ja lauantai

Perjantai valkeni tihkusateisena mutta onneksi sade oli vähäistä päivän aikana. Katajanokan satamaan tuli suuri punainen laiva Tukholmasta ja toi mukanaan Taran ja Finnin sekä vanhempansa päivän visiitille Stadiin.


Torikahvilassa nautittiin heti ekat välipalat. Seuraavaksi Kerry ja Ben söivät Wanhassa kauppahallissa pullaherkut. Tietysti vein heidätt Craft Corner Taito Shoppiin, josta pitivätkin paljon ja monta kaunista tavaraa kiinnosti.


Siitä sitten Ritarihuoneelle, jonne olin varannut meille opaskierroksen. Oli oikein hyvä ja antoisakäynti. Perhe sai paljon tietoa Suomen aatelista ja sen perinteistä, moniin kysymyksiin löytyi helposti vastaukset asiantuntevalta oppaaltamme (nimi unohtui). 


Perhe meni pikalounaalle ja Luonnontieteelliseen museoon, mä jäi tässä vaiheessa pois seurasta. Ilmeisesti ehtivät ajoissa  laivalle ja Tukholman kautta takaisin kotiin Englantiin. Tämä oli heidän "hiihtoloma"-matkansa. Kiva päivä oli, suomi-englanti-ruotsi  kielikylpy  ja tietysti mukava nähdä heitä pitkästä aikaa rennolla ajalla  - viimeksihän oli Fafan siunaustilaisuus eikä juttu oikein luistanut.

Lauantaina matka alkoi taas Pasilasta määränpäänä


tai noh, ei ihan Riihimäelle asti mutta Järvenpäähän,


jossa kohde oli Lentävä Lapanen!


Keskiviikkoisella Kirkkiksen reissulla tokaisin että "mennään Lapaseen lauantaina". Innokkaat neulojat tietysti heti tarttuivat ajatukseen ja niin meitä oli 4 matkassa.
Kivat on langat ja laaja tarjonta kaikenlaista herkkua sekä puikoille että pikkunälkään.


Kivasti sain neuvoa Minions-kämmekkäiden lankojen väreihin - monta sinistä ja keltaista oli tarjolla mutta just oikeat sävytkin löytyi. Ostin ja heti puikoille. Tuiki tärkeä tieto myös on se, että hahmon silmän tulee olla ns. kolmiulotteinen eli se on parasta virkata , silmiä olin ihmetellyt vinkkejä netistä katsoessani. KIITOS kaikille neuvoista.


Virkkauksella somistettu kanahäkkipostilaatikko:=)


Perjantaina nimittäin kävi ilmi, että Finn tykkää näistä hahmoista ja kämmekkäät olisivat erittäin mieluiset. Piankos ne kutaisee ja posti kuljettaa.


Kuten aina kivassa paikassa ja kivassa seurassa aika kului nopsaan. Seuraavalla kerralla mennään heti kun puoti avaa ovensa, niih.


Kotimatkaa varten erään piti ostaa paluulippu automaatista, joukkovoimalla sekin onnistui;)

X X X
Give Aways:
Taralle ja Kerrylle olin viikolla kutonut ranteen lämmittäjät vaiko rannikkaat vai mitä nää on? Näissä ei siis ole peukaloa kuten kämmekkäissä.
Molemmissa lanka Vihreästä Vyyhdistä OnLine Linie 110 Timona, 60% merino 40% polyacryl, puikoilla 3.0, mallina palmikko Brego-kämmekkäistä, Ulla3/07., virkattu reunusidea Koukuttamon sivulta.


Ben sai tulevaan saunaansa löylyveteen haudutettavia koivunlehtiä, näitä oon tehny tässä kliks


Finnille Arctic Warriors "vireyttä ja voimaa"


ja koko perheelle tätä herrrrkullista taatusti suomailaisen makuista Dammenberg salmiakki-suklaata

X X X

Sunnuntaina menen Tapanilan työväenteatteriin katsomaan näytelmän Hilman päivät.

Oli tässä todella kiireinen viikko, muttta antoisa. Kiitos kaikille osallisille.

Nyt on kyllä Iso Huoli kun Fidzillä on trooppinen cyklooni ja älyttömät tuulet yms. Mun systeri Maija on just siellä poikansa* luona. Huh, kunpa kaikki selviäisivät ja koti yms. ja tietysti kaikki saarelaiset vähillä vaurioilla.
*Siis täällä käynyt Ben on toinen ja tuolla etelänmeren saarella on toinen: Rick.
EDIT ma 22.2. Systeri soitti pikaisesti ja kertoi, että: "meiltä meni vain yksi ikkuna rikki. Oli se hurja kokemus tuollainen tuuli". 
Noh, vielä ne ei varmaan olleet ehtineet käydä tontilla vaurioita tarkastamassa yms. mutta pääasiahan on, että perhe on kunnossa ilman vaurioita.
 
KristiinaS

11 kommenttia:

 1. Oli kiva tavata tänään ohimennen, joskin jouduin lähtemään aika ajoissa tänään seuraavaan kohteeseen. Olen tehnyt minion pehmon, penaalin ja pipon, kaksi ensimmäistä virkkaamalla ja pipon neulomalla. Silmälasinsangat tein ainakin pipoon neulomalla tuubia, penaaliin taisin tehdä virkkaamalla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos hauskasta matkaseurasta, matkailu avartaa, niinhän me todettiin yhteen ääneen. Olet reipas matkanjohtaja, kyllä sun kanssa pärjää hyvinkin. Ja neulevinkkejäkin tuli taas bongattua, kiva reissu kaikenkaikkiaan, ens kerralla mennään vaan aikaisemmin, hyvässä seurassa aika saa siivet. Uskolle kehruuta Murulta, terkuin Liisa

  VastaaPoista
 3. Järvenpäässä on aina todella mukava porukka ja Lapasessa viihtyy. Kiitti terkuista. Onpa sulla ollutkin paljon kivaa tällä viikolla.

  VastaaPoista
 4. Oletpa ollut ehtiväinen ja kivat ranteenlämmittimetkin olet tehnyt.
  Tuo Minions ei sano mulle mitään. Taitaa olla nuorempien juttuja, heh.
  Ens lauantaina on taas Ogeli. Yritän nyt päästä sinne kun viime kerralla en oikein kyennyt.

  VastaaPoista
 5. Oi, nämä Arctic Warriors tuotteet ovat melkein naapurista, tuttu Katja niitä 'keittelee'.
  Sinulla ollut touhukas viikko;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elma-messuilla näistä esittelijän kanssa keskustelin pitkään. Vakuutuin. Tosi kiva idea nämä nimet, pakkaus vetoaa yms. Mulle tietysti pitää olla kotimaista. Ja tietysti ulkomaille lahjaksi on kiva antaa.

   Poista
 6. Kivan touhukas viikko sulla on ollut. Ai nuo lippuautomaatit osaavat sitten olla vähäsen hankalia. Oon mäkin onnistunut niistä liput saamaan. Hienoja ranteenlämmittimiä, tai ihan mitä vaan, rannekkeita:) olet saanut aikaan. Tosi nätti kuvio. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
 7. On sulla ollut rientoa kivasti :) Nätit rannekkeet. Mistä noita kivoja "mörkö"-pussukoita oikein löytää?

  VastaaPoista
 8. Sinulla on ollut menoa ja meininkiä. Toivottavasti cyklooni ei äidy kovin pahaksi.

  VastaaPoista
 9. Sulla onkin taas ollut kiva jatapahtumarikas viikonloppu. Ai,ai kunpa pääsisin joskus käymään Lentävässä Lapasessa! Mä olen Seinäjoen kesäteatterissa katsonut joskus Hilman päivät,mutta siellä ei ollut esitys hyvä. Toivottavasti siellä ois parempi.

  VastaaPoista
 10. Vipinää sisältää viikonloppusi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.