maanantai 1. helmikuuta 2016

Polvisukat ja lankaostos yms

Vihdoinkin polvisukat valmistuivat. Ne on aloitettu jo viime vuonna mutta kaikenlaista muuta olen neulonut välissä.


Lanka: Onion Nettle Sock Yarn, 70% villa, 30% nokkonen,120 grammaa. Sain 2 kerää taannoisessa Lankamaailman bloggarimiitissä ja ostin yhden kerän.Lankaa oli miellyttävä neuloa, näin ovat myös kirjoittaneet muutkin lankaa neuloneet. Lopputulos on pehmeä ja napakka.
Puikot: 2.5 Addipyörö ja hiilikuitusukkikset palmikkoneuleessa
Malli: normaali varpaista varteen, takana ns. saumasilmukka nostettu joka toinen kerros, palmikkoreunus Drops 115-4 malli nro Z-419, i-cord päättely.

Maanantaisin on Kampin palvelukeskuksessa Neulekahvila. Pitkästä aikaa kerkesin sinne.

Porukkaa oli paljon ja myös Arja, jolla oli joululahjapussukkansa mukana niin sain siitä kuvat eestä ja takkaa. Pussukan kokoa kysyttiin kommentilla. Tätä on vaikea mitata mutta ihan reilun kokoinen on. Kokoa on myös helppo muuttaa langan ja koukun koolla, ja silmukkamäärää on helppo soveltaa.


Kampin kaupunginosassahan on myösihana lankakauppamme SNURRE. Kävin sieltä ostamassa lankaa kirjoneulelapasiin. Tällaista rouheata Shetlantilaista, lampaat kasvatettu, keritty ja villa kehrätty Shetlannin saarilla. Ja taas sorruin ostamaan "Katjun vihreätä";)

Ed. kuvan taustalla näkyy koiralapanen, joita neulon Higland Woolista, samanlaista rouheata.
X X X

Kaikki Muuthan on FB:ssä mutta mä en ole. Siispä blogeista olen lukenut kevään ja kesän hienoista tapahtumista, joita Kerä ja Titityy ovat järjestämässä. Hienoa, upeeta, mahtavia lankakauppiata.
KERÄ' n blogi ja TITITYY' n blogi, kannattaa lukea molemmat.

LENTÄVÄLLÄ LAPASELLA on monta kivaa kurssia kevään aikana.

Kansallismuseossa on taas kerran kuukaudessa Neulontakahvila, ohjelma Tapahtumat-sivulla.

No joo, tietty te kaikki saatte nää tiedot päivittäin FB:sta, kunhan nyt laitoin nää tähän ku oon niin innoissani ett tässäkin maassa tapahtuu ja kässä on suosiossa suuressa.
Neulomisiin
KS

15 kommenttia:

 1. Ihanat nuo polvisukat ja komea on pussukka. Kivaa tuollainen yhdessä oleminen ja käsitöiden tekeminen.

  VastaaPoista
 2. Kirjoitin pitkät rimpsut edellisestä jutustasi, mutta se hävis taivaan tuuliin ja sitten ajattelin, et kohta kirjoitan uuden, no nyt voinkin ihastella sukkiasi, tosi kauniit! Omat kurssisukkani ovat ohittaneet kantapäät ja aikomukseni on jatkaa, niinkauan, kun lankaa riittää kerissä, eli yli polven ainaskin, saa nähdä, kuinka kärsivällisyys kestää. Homma ei ollut ollenkaan niin hankalaa, kuin kuvittelin. Pussukkani on jo menossa viimeisessä reunaraidassa, värit aikalailla samat kuin Katjun, en ollut nähnyt sitä kylläkään, kun valkkasin omani. Jotenkin tuntuu, että mun pussukkani on isompi? Kiva, että olet innostunut vähän värittämään kasvojasi, se piristää ihmeesti talven harmaata nassua. Nähdään toivottavasti keskiviikon neulekahvilassa perobassa, Uskolle ja Sinulle kivaa helmikuuta, nau, nau!

  VastaaPoista
 3. No onpa makeet polvisukat, saumat ja kaikki. Aika ihanaa. No sun tarttee vaan kattoo, et saumat on suorassa, niinku ennenvanhaan. Nykyäänhän saumasukilla on varmaan vähän eroottinen leima. Ennenvanhaan saumasukat olivat ihan tavalliset. Ei nyt mun nuoruudessa, mut varmaan niihin aikoihin, kun mä oon syntynyt. Kyl mun mutsilla on saumasukkia ollut ihan 50-luvun lopussa ja 60-luvun alussa:) Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sellaisilla ohkasilla saumasukilla, ei tuollaisilla ihanilla polvareilla:) :) :)

   Poista
 4. Ihanat sukat. Ehkä voisin itsekin aloittaa vielä yhden käsityön.

  VastaaPoista
 5. Oi miten upeat sukat. Ja langat näyttää oikeilta villalangoilta! Älä sure Kristiina, en minäkään ole FB:ssä, joten kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
 6. Vitsi kuinka hienot sukat! Ja kiva, sait sitten hankittua Shetland- lankaakin :-)

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat niistä tulikin. Mulla se nokkoslanka vielä saa odotella jonkin aikaa. Se kun ei ole yhtään mun väri, niin ei niin innosta vaikka voishan siitä tehdä jollekin toiselle. No ei aivan kaikki ole siellä FB:ssä, enhän mäkään ole ;D

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat! Olisko jossain järkevä ohje tälle paksupohkeiselle? Varresta alaspäin siis. Polvarit olis kivat mut ne valuu aina ruttuun ja sit ne on ihan tyhmät. Pitäiskö neuloa sukkanauhatki?
  Ihan kaikki ei oo facessa (mä kyl oon) ja siellä on niin paljon kaikkea roinaa, et tollaset tärkeät asiat jää helposti huomaamatta, joten sun tiedotteet on ihan paikallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi, ei mulla ole tiedossa ohjetta paksu- eikä ohutpohkeiselle. Mä neulon polvarit mutu-tuntumalla siis sovittelen ja kavennan tai lisään riippuen miten päin sukkaa kudon.

   Poista
 9. Ei kaikki ole FB:ssa, tai ainakaan sinä ja minä, ehkä kaikki loput on. Minun elämä on sen verran yksitoikkoista (muiden mielestä) ettei se ketään kiinnosta, eikä minua kiinnosta muiden elämä. Maailma on ilmankin tietoa kaikesta ja kaikista, että ihan tulee ähky. Mutta se ei tarkoita etteikö muut saisi olla FB:ssa, minua se ei vaan kiinnosta pätkän vertaa. Blogeja haluaisin lukea, mutta ei ole siihenkään aikaa niin paljon kuin haluaisi. Mihin se kaikki aika hupenee! Oikein pelottaa että mitäs sitten kun jää eläkkeelle, silloin se vasta kiire alkaakin, kuulemma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus oon vierestä katsonu ku joku on Feissibuukkiaan katsonut ja huhhuh. Sitä tiedon määrää mitä jo yhdellä näyttöruudullisella on . . . eihän niitä milläään kerkeis lukemaan ja sitt pitäis tietty koko ajan olla itsekin kirjoittamassa yms.
   Eläkkeellä on muutenkin kiirusta, ei tässä jouda netissä roikkumaan;)

   Poista

Kiitos kommentistasi.