tiistai 28. marraskuuta 2017

Krunikassa, kuvia Stadista


Olin lounaalla Krunikassa Virpin kanssa ja kuten yleensä sielläpäin ollessa niin katselin taas vähän ympärilleni, kameran kanssa.
Kansalliskirjaston katsoin sieltä pihan puolelta, kaunis on. Liekö harja unohtunut vai tuliko kiire kaffepaussille?


Kansalliskirjaston Rotundan pylväiden päissä on eri tieteiden tunnuksia, jotka on tehnyt Walter Runeberg. Niitä on 9, joten laitan niitä näkyville joskus, tässä ensimmäisenä Ars.

Ars

Seuraavaksi näin kauniin aidan. Nämähän on ihankuin jotain tomeria tonttuja tai itämaisia sotureita. Kuka lie vienyt mennessään osan 'miehistöstä' tai ehkä ne vain ovat ruostuneet poikki.


Sitten yhdestä ikkunasta näkyi, että huoneessa on joku *Pahvi-Paavo*:)


Jykevämpää taidetta on tämä Carl-Gustaf Liliuksen Cordula


Toinenkin aitaKaikkien kauniiden talojen keskellä on sitten yksi moderni ministeriön laatikkotalo, eikä sitä paljoa kaunista Suomi100-ikkunamaalaukset, vai?


Manta on saanut viereensä ns. joulutorin, aneeminen turstirysä. Tämän ne kai meinaa kuninkaalliselle näyttää kun mainitaan, että hänet voi torstaina nähdä Espallla. Siellä ei kylläkään mitään Tuomaanmarkkinoita ole vaikka niin uutisessa mainitaan. Nehän ovat Senaatintorilla jonne tuollaisia kojuja parhaillaan pystyttävät.


Sit kävin vielä Arbisessa katsomassa isosysteri Pikon maalaukset näyttelyssä Måla expressivt.


Maija-systeri oli tässä vaiheessa liittynyt mun seuraan ja juotiin kahvit Arbiksen kahviossa, banaanikakku oli hyvää. Kaunissa tuolissa oli mukava istuakin.

KS
Astronomia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.