keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Hrrrr, se on talvea tämä


Meri on jäätynyt, ainakin rannan tuntumassa voi kävellä ja sivakoida ja koirat tykkää juosta äärettömyyksiin;)


Viime viikolla kiinalaisilla oli uuden vuoden juhla ja Keskuskadulla oli kaikenlaista häppeningiä. Jäästä veistettiin horoskooppieläimet. Joitain vielä tehtiin niin en keskeneräisiä kuvannut.

Nyt alkoi Koiran vuosi ja . . .


Kukko luopui vallastaan . . .


Mun terassille tein nyt ensiavuksi pienen verkkovirityksen, joka toivottavasti hämää Uskoa niin ettei se hyppää aidan yli. Hyvin se on terassilla viihtynyt pakkasesta huolimatta. Onhan sillä oma ulkopesäkin.


Kaksi viikkoa nukuin sekalaisilla pehmikkeellä lattialla ennenkuin sain uuden sänkyni. Halusin siihen päiväpeitteen, jossa olisi sopivia värejä. Vaan ei Eurokankaan valikoimasta löytynyt mitään kivaa. Myyjä sitt muisti, että tuolla häkissä on yksi kangas, ja kas-kas, sehän oli sama mistä tein jo pöytäliinan isoon pöytääni (jota siis ei enää ole). Noh, ostin vihreätä ohutta peittokangasta ja tätä kukallista reunoiksi. Olipas kiva ommella uudella pöydällä ja lopputuloskin on sopiva ja hyvä. Pöytäliinasta ompelen tyynynpäälliset kunhan kerkiän.


Usko se taas keksi ihan itse ajankulkua: jostain se tunki itsensä päiväpeitteen alle! Siellä se viihtyi pitkään.


Tykkään kyllä saunoa mutta yhdelle ihmiselle sen lämmittäminen on aikas turhaa. Tässä asunnossa kaappitilaa on tosi vähän niin tein saunasta vaate- ja tavaratilan. Sulakkeet laitoin jo heti muuttaessa pois päältä. Ovella on verhona muinoin virkkaamani kokoelma merellisiä kuvia, tämähän oli teltalla itikkaverhona (alimpana on kaloja, ne ei nyt näykään tässä).


Maria oli ensimmäinen 'vieras' uudessa kodissani. Toi tullessaan leivokset, ja kukat joita Uskokin tykkää maistella.
KS

6 kommenttia:

 1. Voi mihin ennen vanhaan asunnoissa olleet vaatehuoneet on kadonneet. Niihin upposi hyvin tavaraa. (On meilläkin, mutta mun lankamaailmani on siellä). Saunasi on hyvä vaatehuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunoja ihan väkisin ruvettiin laittamaan joka asuntoon parikytvuotta sitten, ja talosaunoista luovuttiin. Nyt ollaan onneksi taas menossa takaisinpäin, talosaunat takaisin. Onhan se valtavaa tilan ja energian haaskausta oma saunakoppero jokaisella.
   Olen nyt oikein tyytyväinen tilavaan vaatehuoneeseeni. Nostin alalauteen pois paikoiltaa ja sain hyvin lattiatilaa.

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Usko on kyllä mainio tyyppi! Kivasti tuolla aiemmassa postauksessa teki kaappitarkastusta. Päiväpeitosta tuli hyvä! Aivan superhieno on virkattu verho! Merelliset kuviot ovat aina minulle tärkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep,ei päivääkään ilman Uskon temppuja;) Vaan kyllä sun SUlokin on mainio.

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin! Tulin vasta ekan kerran virtuaalivierailulle (vaikka Karvinen kyl on kertonu et ootte muuttanu). Näyttää tosi viihtyisältä ja tuo partsi on tosi kiva! Bongasin kodistasi myös apinan:)
  Oon miettiny samaa tuon saunan osalta kun sitä ei tule lämmitettyä ku muutaman kerran vuodessa. Tosin sittenhän kerääntyis vielä enemmän kamaa...
  Upeita veistoksia. Eiks oo ihanaa ku tuli oikea talvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä ett Karvinen pitää sut kartalla tärkeistä asioista;) Apina on jo muutaman vuoden tuossa mun kässätuolilla keikkunut ja ilveilly mun aikaansaannoksille.
   En mä usko, että kama lisääntyis, ethän sä sitä sinne varastoon hanki (tai noh hamsterit hankkii sinnekin), eihän kotiin sinänsä mahdu enempää eikä sitä tarvi. Tarpeeton pois vaan heti ku sitä ei oo käyttänyt tiettyyn aikaan. Talvivaatteethan voi seistä käyttämättä montakin vuotta kunnes taas tulee tämmönen ns. oikea talvi.

   Poista

Kiitos kommentistasi.