maanantai 10. joulukuuta 2018

Uutta kirjontaa: Kirjontajuttuja

Kuva ei ole kirjasta,vaan muutaman vuoden vanhasta joululiinasta.
Sain Kirjapajalta uutukaisen kirjontakirjan arvosteltavaksi: Kirjontajuttuja, tekijänä Cristin Morgan.
Jo kansikuva viittaa uusiin tuuliin kirjonnassa.


Kirjassa on ohje 20:een työhön. Ja mikä parasta: kirjan lopussa on tasku, jossa kirjontakuviot ovat silitysarkilla! Jee, nyt on helppoa kun kuvion jäljentäminen kankaalle on ratkaistu nykyaikaisesti. Kuviot ovat selkeitä ja nykyaikaa, vaihteluksi vanhoille piirretyille liinoille ja pyyhesuojille;)Monessa työssä on käytetty lopullisena kehyksenä kirjontakehystä. Se onkin näppärä ja tuo on helppo ripustaakin. Monestihan kirjontatyö jää kehystämättä ja kaapinperälle unohduksiin.
Tuosta ylläolevasta työstä tulee mieleen Radikaalit ristipistot -ryhmä, joka töissä on mukavaa otetta ja rohkeutta.

Vaatteisiin saa uutta ilmettä uusilla kuvioillaJuhlaviiritkin voi vaihteeksi tehdä kirjomalla. Vain mielikuvitus on rajana mitä niihin kirjailee. Vuosittain vois vaikka tehdä uuden viirin jonon jatkoksi.


Siinä nyt vain muutama esimerkki kirjasta.
Tämä on oikein selkeä ohjeineen, aloittelijakin pärjää tällä kirjalla hyvin. Pistot esitellään selkeästi eikä tässä ole mitään pelottavia hienouksia, joista ei selviäisi.

Jospa neulojat laittaisivat puikot hetkeksi syrjään, ottaisivat neulan käteen ja tekisivät ihan omannäköisen projektipussukan kirjomalla . . .

Kiitos inspiroivasta kirjasta! Ja on muuten eka kerta ku mulle tällainen tuli. Ihmeiden aika ei ole ohi.
KS

3 kommenttia:

  1. Kirjonta on leppoisaa, varsinkin kun käsissä on huovutettua villaa, pitkä neula uppoaa kivasti pehmeään työhön. Pisto pistolta värikkäitä rannerenkaita ja pussukoita kännyille ja silmälaseille, niistä tykkään. Irmeli

    VastaaPoista
  2. Kiva että sait arvostelukirjan ihan melkein kuin synttärilahja!

    VastaaPoista
  3. Olen tuosta kirjasta lukenut toisestakin blogista ja mielenkiinto heräsi, vaikka en oikea kirjontaihminen olekaan. Mutta voihan sitä vaikka tulla sellaiseksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.