perjantai 14. joulukuuta 2018

Taidetta Tallinnassa ja kotona


Viikolla käväisin Tallinnassa. Kyllä se vaan on niin, että tuo pieni merenylitys vie ihmisen ihan toiseen maailmaan, tai sanoisiko siis mantereelle, Eurooppaan.


Jouluvaloja  ja koristeita on runsaasti. Joulutorin kuusessakin on väriä, ja torikojut ovat väljästi sijoitetut, glögiä ja kuumia makkaroita hapankaalilla voi ostaa useastakin kojusta. 


Suositettelen Multimedia-taidenäyttelyä: (tässä Tallinnan näyttelyssä kuva on 360 asteisena, ei kuutioita yms kuten esittelyfilmissä)


Hienosti kuvat vaihtuvat taulusta toiseen, taustalla soi klassinen musiikki. Välillä kuuluu linnunliverrystä ja esillä olevaan tauluun lentävät perhoset, tai raakkuvat varikset. Myrskykuvaan iskee salama ja vettä sataa. Lummelammikon ollessa näytillä kuuluu siihen putoilevien vesipisaroiden ääni. Kirsikankukan terälehtiä leijailee ilmassa. Ihmeellistä.
Pienen kotoisan kahvilan seinällä oli enkelinsiivet, ja balettitossuihin olivat tontut menneet katselemaan kahvilan menoa. Erinomainen 'Kuuma Suklaa' (siis suklaasta eikä kaakaojauheesta) ja perunaleivos maksoivat 4 euroa. Tänään Strindbergillä kahvi, tee, karjalanpiirakka 2 kpl ja päivän kakkupala maksoivat yht. 22 euroa!


Katukuvassa sattui silmiini uusi veistos:Vanhassa rakennuksessa vähän uuttakin.


xx

Stadin 'Tuomaanmarkkinat' on tosi tylsän näköinen, kojut tiiviisti riveissä, myyjät istuvat kojunsa perällä sen näköisinä, että älkää vaan kysykö mitään tai keskittyvät puhelimiinsa. Kuusesssa on just ja just valkoiset valot, laihakin se on.
Stockmann, siis täällä Stadissa, on mennyt nyt ihan liian pitkälle joulukoristelussa: se kuuluisa Kello on paketoitu!! Täh? Ei noin saa tehdä. Treffailijoiden on tästä Stockan kellosta nähtävä ajankulu, ehdottomasti. Eikä treffejä edes joulunaikaan sovita "sen paketin alle", ei.


Lasipalatsin aukiolla on Kansainväliset joulumarkkinat. Ihmettelen, että miksi ne on pitänyt sinne laittaa kun just siihen on saatu ne Amos Rexin hienot 'mäet'. Nyt ne jää vähän ahtaalle noiden joulukojujen kanssa. Ja kojut on siis täälläkin tiiviisti sotilaallisissa riveissä. Vanhan linja-autoaseman toisella puolella on suuren suuri Narinkkatori autiona ja pimeänä. Ehkä sillä aukiolla on kalliimpi vuokra kuin vanhan rakennuksen toisella puolella niin että kauppiaita ei sinne saada, mutta pitäisi kaupungin ajatella imagoa pikkusen enemmän ja rahastaa vähemmän.
xx

Kotona on nyt uusi taideteos, isosysterin maalaama akvarelli 'Usva', sain sen lahjaksi! Sen mallina on ollut mun valokuva Melkuttimelta
Kuvat taulusta ei nyt ole hyvät, otan paremmat kun saan sen seinälle ja valon paremmaksi, mutta on se nyt näin näytettävä.


KIITOS, Piko!

Ja toinen systeri: KIITOS, Maija, namipaketti on avattu ja korkattu sekä 'saldo' katsottu;)

KS

5 kommenttia:

 1. No olipa paljon mielenkiintoista! Hyvä vinkki Tallinnan reissulle tuo näyttely. Stockan kellon huomasin paketoidun yhtenä aamuna, kun kipitin siitä ohi kohti työpaikkaa. Ekaks raivostutti, muta sitten kun huomasin heidän mainoslauseen: "anna joululle aikaa", rupesi huvittamaan. Ihan hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, lause on hyvä ja toteutuskelpoinen ajatus mutta ei sitä aikaa tule vaikka peittäisi viisi kelloa. Samaantahtiin ne viisarit kuitenkin etenee.

   Poista
 2. Onpas ollutkin mielenkiintoinen reissu. Upeita reissukuvia.

  VastaaPoista
 3. Kaikenlaisia joulukoristuksia. Toi paketti on kyl vähä outo minustakin.
  Tallinnan kuusessa ei lopunperin oo paljon krumeluureja, mut väriä löytyy. Näyttävä näky.

  VastaaPoista
 4. Eikös Tallinnan joulutori voittanut lähimaiden joulutori kisailun tänä vuonna? Kunista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.