sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Retkellä Kanta-Hämeessä


Retkelle teki mieli ja Maria ehdotti muutamaa paikkaa. Melkuttimet! Mulle ihan "Never heard!" - paikka eli siis sinne. Maija-systeri on espanjassa ja autonsa mun käytettävissä. Romppeet kyytiin ja menoksi.

Parkkipaikalla voi valita useasta reittivaihtoehdosta.


Me valittiin Iso-Melkuttimen kierto, ja vajaa kilometri polkua kuljettuamme tulikin sen ja muutaman muun kierron aloituspiste. Siinä on laavu, tulisija ja huussi.Riihimäen Urheilusukeltajat, oikein kivan näköinen tukikohta.


Reilu pari kilometriä kuljettuamme tultiin toiselle laavupaikalle ja asetuttiin maisemiin. Kukkulalla oli kivasti puita valittavana riippumatoille ja pöytäkin oli valmiina, missä illalliskattaus?;) Ai ai, unohtui tilata;)


Oltiin saatu leiri pystyyn, aurinko laski ja usva alkoi leijailemaan järven pinnalla. Kaunista ja hiljaista. Mahtavaa!Iltatulia varten piti puita sahata ja pilkkoa.


Ilta kului mukavasti tulilla iltapalaa syöden ja jutellen niitä näitä. Tähtiä tuli ja meni, joku pilvi siinä pistäytyi mutta meni onneksi ohi. Tähdenlentoja olisi ollut nähtävissä mutta tässä oli niin palon tuuheita männynlatvoja ettei niitä nähty.

Ilta viileni aika lailla mutta meillä oli hyvät varusteet ja kylmä pysyi loitolla. Sain Marialta lainaksi makuualustan ja tarpin ku sellaisia en oo vielä hankkinut (*vink vink* joulupukille).
Lämpöisessä pesässä oli mukava kuunnella metsän hiljaisuutta. Aikanaan unikin tuli. Jossain vaiheessa heräsin suonenvetoon, eli oli jäänyt nesteytys hoitamatta. Siitä huolimatta tuli pissahätä. Ja kylmäkin oli. Merinovillainen alusasu sekä kolmenvuodenajan untuvainen makuupussi ja silti kylmä.!?
Noh, oli se sitten ihan pakko nousta pissalle ja siinähän se kylmyyden syy selvisi: makuualusta oli maassa eikä mun selän alla! Se oli siis pudonnut kun olin pyörinyt unissani. Pakkauduin uudestaan pussiini ja jo taas oli lämmintä kun alustakin oli mukana. Loppuyö sujui taas mukavasti höyhensaarilla.

Aamulla herätessä tarpit oli jäässä ja hileet vaan ropisi kun ylös noustiin. Pakkasta oli ollut kuulemma noin -3 tai -4 astetta. Maisema oli mitä kaunein! En oo näin kaunista aikoihin nähnyt.

 

Hyvällä aamiaisella tankattiin itsemme, purettiin leiri ja jatkettiin matkaa järven ympäri, noin kolme kilsaa. Tuolla usvassa häämöttävällä kukkulalla oli yöpaikkamme.


Karhuko se siellä, vaiko ilves?


Luppoa


Kaunis kääpä,korjaus:  pahka saatta olla pakuriakin. Eri puolilta katsottuna siinä oli erilaisia hahmoja useita.Oli tosi kiva ja upea retki. KIITOS Maria! Ihanaa kun on tällainen ystävä, jonka kanssa voi retkeillä.
Tällä luontoannoksella ja mielenvirkistyksellä taas jaksaa lähteä uuteen viikkoon.
KS

Kaikenlaistat kulkijaa oli liikkeellä;)

15 kommenttia:

 1. Upeita kuvia reissustanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ei toista sitä todellista luonnon upeutta, vain pienen aavistuksen.

   Poista
 2. Olipa kiva matkakertomus. Kauniita kuvia.
  Otitko joulukorttikuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin joulukorttikuvaa mutta ei ole onnistunutta otosta. Kuuraakaan ei ollut alaoksilla että olisi sitä voinut hyödyntää tonttutunnelmaan.

   Poista
 3. Reipas retki. Onpa kaunista. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli reipas ja raikas:) Hyvää viikkoa Sinullekin.

   Poista
 4. Kyllä meillä täällä Lopella on paljon kauniita paikkoja. Itse en ole vielä ehtinyt Melkuttimelle, Poronpolulle piti mennä nyt syksyllä, mutta ei ehditty kun oli niin paljon muuta ohjelmaa. Kiva retki teillä :)

  VastaaPoista
 5. Upeita maisemia ja hienoja kuvia! Mikä se tarppi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarppi on tuo kangas riippumaton yllä, siis niinkuin katos. Meillä se oli nyt kulmittain mutta useimmiten se on harjakaton mallisesti. Siitä voi tehdä myös laavun ynnä muuta suojaa.

   Poista
 6. Niin kauniin näköistä. Upeita kuvia.

  VastaaPoista
 7. Hieno reissu teillä ja upeita kuvia, kääpä-pakurisi taitaa olla pahka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea, etsin oikeata sanaa mutta ei aivojen syövereistä löytynyt: Pahka! Korjasin tekstiin.

   Poista
 8. Kiitos Melkuttimen kuvista! Mie olin viikko sitten sukuloimassa Karkkilassa. Käytiin Torronsuon ja Liesjärven kansallispuitoissa. Tutkin netistä, mitä muuta lähistöllä olisi ja huomasin Melkuttimen. Sinne seuraavalla kerralla!

  VastaaPoista
 9. Ihan mielettömän upeita kuvia ja ihana reissu teillä ollut. Olen jo monta kertaa käynyt sun kuvat katsomassa. Noissa maisemissa mieli lepää. Jopa täällä ruudun takana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.