lauantai 21. lokakuuta 2017

Viikolla 42 tapahtunutta


Maanantaina vesijumppa, lounas Kampin Raflassa, neulokerho samassa talossa, ostoksilla Varuste.netissä: merinovillainen kerrasto tulevia retkiä varten.

Tiistaina oli Asunnottomien Yö -tapahtuma Helsingissä Dallape puistossa, taustanaan nuorisotalo, entinen ruumishuone josta oli junakuljetus Malmin hautausmaalle.
Sataa tihutti mutta väkeä oli runsaasti paikalla. Poliitikoita haastateltiin, kaikki tiedostavat asunnottomuuden mutta mitä sille voidaan tehdä on sitten jo hankalalta vaikuttava teko.


Eri vapaaehtoisjärjestöjen ja virallistenkin teltat, joista jaettiin ruokaa, vaatetta, ruokakasseja ym ym. ja tietysti tietoa mistä apua on saatavilla. Räppääjiä ja muita musikantteja, tulishow ynnä muuta ohjelmaakin oli.


Ehyt ry oli kerännyt lämmintä annettavaksi


SPR jakoi ruokakasseja.


Hiustenleikkuuta tarjottiin.


Aivan itse ja yksin oli eräs nuori nainen laittanut kasseihin sukkia ja namia, ja ehkä vielä jotain muutakin niissä oli. Hän halusi omalta osaltaa auttaa näin. 'Hattua nostin' ja lämpimät sanat lausuin hänelle.


Kaiken tämän takana, kadun toisella puolella, on pankin vastavalmistunut miljoonapalatsi.


Keskiviikkona en tainnut tehdä mitään (ei ku kävinhän mä ostamassa otsalampun puoleen hintaan) mutta torstai-iltana olin katsomassa musikaalin CATS!, suoraan Lontoosta. Olen aikaisemmin nähnyt tämän 1980-luvulla Hampurissa,

Oi oi, se oli upea esitys! Kiitos Maijalle tästä lahjasta!


Hartwal areenan paikat täyttyivät pikkuhiljaa, väkeä oli tosi paljon kun en ole ennen näin isossa tapahtumassa ollut (eiku olinhan Stadionilla Maccaa katsomassa).


Perjantaina iltapäivällä lähdin retkelle Marian kanssa. Just oon kotiutunut ja saanut varusteet kuivumaan, kuvassa makuupussi, riippumatto, untuvatakki ja retroreppu. Ei satanut mutta usvan kosteus, kuurankukat ja hiki on hyvä heti kuivattaa pois. Retkestä kuvat huomenna.
KS

3 kommenttia:

 1. Onpas ollutkin upea ja tapahtumarikas viikko.

  VastaaPoista
 2. Tylsältä vaikuttaa oma viikkoni tämän rinnalla. Puuhailua kotona erityisesti kauhanvarressa. Lapsella oli syyslomaviikko ja hänellä oli serkkunsa kaverina. Siinä iässä että nököttävät kaksisteen suljetun oven takana ja mikään aktiviteetti ei juuri kiinnosta. No sain sentään uimahaliin lähtemään kanssani. Niin ja itselleni kävin varaamassa viikonloppulipun Tampereen kädentaidot messuille. Yksin olen menossa kuten aina, mutta jos joku on seuraa vailla niin mielelläni jonkun tunnin kaverina kierrän tai vaikka vain istahdan hetkeksi kaveriksi käsityöni kanssa, vink vink.
  Olitko ihan yöretkellä ja jos niin miten uni maittoi riippumatossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöretki oli. Pidempi vastaus tähän on seuraavassa postauksessa.
   Mä en Tampereen messuille ole lähdössä. Se on niiiiin valtava että ei kiitos. Samaan aikaan on Tallinnassa kässämessut ja siellä vois pistäytyä, ehkä.

   Poista

Kiitos kommentistasi.