sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Lapasia ym. neuleita

Kaksi pipoa neuloin nyt, aiemmin on nuo sukat valmistuneet.

EHYT ry kerää asunnottomien yönä jaettavaksi lapasia ja muutkin lämmittävät asusteet tietysti kelpaavat.

Kuudet lapaset neuloin ja nuo Ailin lapaset on Pirjo neulonut.


Muutama käyttämätön neule löytyi vielä laatikoista.


Ystäväni Pirjo halusi luopua lankavarastostaan! "Kyllä mä ne saan sijoitettua" sanoin ja niin yks kaks mulla oli ihan älyttömästi lankaa täällä kotona.

Iso kiitos ja halaus vastaanottajien puolesta! Ja kiitos kun kuljetitte ne tänne.

Lajittelin langat "superpehmeisiin" ja "tavallisiin" kasoihin. LeaP haki superpehmeät langat neulottaviksi sytomyssyiksi ja -sukiksi, Asukastalo Saunabaarissa on innokas ryhmä näitä neulomassa.
Tavalliset langat vein Kampin palvelukeskukseen Teresat-ryhmälle, joka otti ne oikein mielellään ja ilolla vastaan kun heillä alkoi jo olla hieman pulaa langasta. He neulovat polvien- ja hartianlämmittimiä täkäläisiin vanhainkoteihin (vai mitä ne on nykyään nimeltään?).
Joukossa oli myös Handun käsinvärjättyjä lankoja, ne nyt pidin itse ja neulon niistä sukkia ja/tai huiveja. Aluksi systerille uusi huivi kun häneltä hävisi se kaunis sininen huivi, jonka vasta synttärilahjaksi neuloin.

KS

12 kommenttia:

 1. Oletpa Kristiina taas jakanut HYVÄÄ! Ja kauniita rakkaudella tehtyjä sukkia ja lapasia paljon.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kiertämään, se on hieno periaate. Minulle tuo Ailin lapaset on "Mummon malli", hän kutoi meille kaikille niitä jokaisen omalla väriyhdistelmällä 50-60-luvulla.

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka olet neuleita ahkeroinut ja todella hyvään tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 4. Kuten Ulla kirjoitti niin "hyvä kiertämään" on hyvä periaate. Kun Pirjo halusi luopua langoistaan niin heti tiesin mihin niitä tarjoan, ja hyvin kelpasivat kaikille saajille. Langoista on nyt monelle iloa niistä jotain valmistaen ja iloa tuotteiden saajille. Ja mulla on hyvä mieli kun sain olla avuksi ja nähdä vastaanottaijien ilon. Jaettu ilo on kaksinkertainen. Ja Pirjolta hävisi iso painolasti kun langat eivät enää stressaa varastossa, ja nythän hänen on hyvä ostaa lankaa ns 'puhtaalta pöydältä' vain tarpeeseen ja juuri sitä mikä on sopivaa.

  VastaaPoista
 5. Voi että oot ollut ahkera ja tosi kiva kun jaat näitä lankoja toisillekin :) Oon tehnyt vasta yhdet Ailit muutama vuosi sitten, on pitänyt tehdä lisää mutta on jäänyt muiden töiden jalkoihin.

  VastaaPoista
 6. Hatunnosto hyväntekeväisyydestäsi! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Ei tässä ollut tarkoitus omaa häntää nostaa vaan kannustaa muitakin neulomaan tarvitseville. Lauantaina 14.10. Lankamaailmassa neulotaan sytomyssyjä.
   Aurinkoa viikonloppuusi:)

   Poista
 7. Turun Lankamaailmassa sytomyssyjä 14.10 ei Ogelissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpostin mukaan Helsingin ja Turun Lankamaailmoissa sytotapahtuma 14.10.

   Poista
 8. Oot todellakin laittanut hyvä kiertämään. Hieno juttu!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.