torstai 2. tammikuuta 2020

Yö Kopparnäsissä


Uusi vuosi alkoikin tosi mukavasti: metsäretkellä! Retkiystäväni Maria kekkasi, että lähdetäänpäs retkelle kun sää on niin lauha eikä sateita ole luvassa.
Keskiviikkona sitten ajeltiin Stadista länteen kohteenamme Kopparnäsin ulkoilualue. Siellä on myös Metsähallituksen suojelualuetta mutta tämä alue kuuluu UUVI:lle eli Uudenmaan virkistysalueyhdistykselle. Sillä onkin kaikki parhaat rannikkopaikat, suosittelen tutustumaan tarjontaan.
Tullessa päivä alkoi hiljalleen hämärtyä.


Valitsimme Östervikin tulipaikan yöpymisemme tukikohdaksi. Mä yövyin riippumatolla ja Maria pienellä teltallaan.

Huomaa heijastavat tarpin narut, sain ne vuosi sitten lahjaksi Marialta.

Aamuvalossa olivat majapaikat tämän näköiset. Onhan tuo telttamajoite siistimmän näköinen kuin mun riippumatto+tarppi ja tavarat maassa. Ei ne kyllä tuolleen levällään olleet paitsi tässä nyt on jo pakkaus alkanut;)


Tuloteet ja suklaamuffinsit nautittiin rantakalliolla. Siinä sai seurata auringon laskeutumista ja kuinka hienoksi se taivaan punersi. Joka hetki maalaus muutti muotoaan.


Myös kuu kulki reittiään, välillä 'ohuen yläpilven' takana, ja pimeydessä puun oksien seassa;)

Ilta kului huomaamatta tuleen tuijottaen. Tai noh, sen huomasi kun tuli hiipui, niin liikuntaa tuli puita lisäten tulen nuoltavaksi. Täällä olikin erinomainen puuvarasto: suuri klapisäkki täytti puukatoksen. Tuo on todella kätevä tapa tuoda puuta paikkaan, jossa sitä ei ole lainkaan paikalta saatavissa. Toisella lähellä olevalla katoksella näytti olevan parikin säkillistä puuta. Koivua!


Tulisija oli myös hyvä. Siinä on kääntyvä ritilä, jonka korkeuttakin voi säätää sen mukaan mitä on kokattavana. Eikä tuolta tuli pääsee karkaamaan.
Pieni miinus on se, että tulisijan huuva on just sellaisella korkeudella, että kun kumartuu laittamaan puita niin otsa kopsataa sen reunaan. Mulla on nyt pieni kuhmu ja arka kohta otsassa, muutaman päivän muistona retkestä ja että elämässä sattuu ja tapahtuu;)

Paikka oli myös huomattavan siisti. Ja syykin selvisi aamulla: jo yhdeksän jälkeen paikalle tuli siistijämies, joka tyhjensi tuhka-alustan, lakaisi lattian, keräsi muutaman ympäristöön eksyneen roskan yms. Kaiketi tarkisti myös WC:t koska ne olivat siistit eilen sekä nyt aamulla. Paikalla oli kuitenkin paljon porukkaa eilen tullessamme, ja tänään poislähtiessä taas tuli koko ajan porukkaa ulkoilemaan ja grillilounasta syömään.


Aamun aurinko nousi hiljakseen naapurisaaren takaa.


Rävbergetin korkealta maisemakalliolta on komeat näköalat! Wau, mikä mesta. Muinaishautoja täällä on useita.


Kallion pienet koivut olivat kauniin värisiä, onkohan tämä joku erikoinen lajike?


Pajussa oli kauniit hopeankiiltävät kissat.


Ja 'pönötyskuva';) Täällä on paljon kivoja mäntyjä, joissa olisi hyvä kiipeillä. Paikka on aikoinaan palanut kokonaan joten puusto on vielä nuorta.


Oli todella, todella kiva aloittaa uusi vuosi ja vuosikymmen tällaisella retkellä ja näin upeassa paikassa. Kyllä tänne on tultava kesälläkin. Kiitos Maria!
KS

11 kommenttia:

  1. Voi miten upeita kuvia ja tuo auringon lasku taivas, ihan mielettömän kaunis! Metsäretket on sitten kivoja! Ihanaa alkanutta vuotta sinne ja mukavia bloggailuhetkiä♥

    VastaaPoista
  2. Uusi vuosi, uudet kokemukset. Sää suosi retkeänne ja auringonkierto maalasi kaunista maisemaa.

    VastaaPoista
  3. Hieno retki uuteen vuoteen. Sinä olet niin ulkoilmaihmisiä. Mä en uskaltaisi nukkua riippumatossa ulkona. Mun joku mörkö veisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mörköjä EI OLE olemassa. Liikenne on vaarallista ja pelottavaa. Stadin kaduilla kulkee runsaasti ihmisiä, jotka eivät ole tässä maailmassa, ne ne vasta vaarallisia on.

      Poista
  4. Reippaita tyttöjä olette. Kiitos taas kerran hienoista maisemakuvista.

    VastaaPoista
  5. Hieno aloitus uudella vuosikymmenenellä luonnossa.
    t:Neili

    VastaaPoista
  6. Melkonen urheilumielen osoitus tuo ulkona nukkuminen tähän aikaan vuodesta! Minua ei kyllä sais. Ei tainnu olla muistakaan nukkujista ruuhkaksi asti?
    Hieno kokemus varmaan joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  7. Todella upeita kuvia. On teillä ollut kiva reissu ja nuo taivaskuvat ovat aivan huippuja.

    VastaaPoista
  8. Upeita kuvia! Hieno vuoden aloitus.

    VastaaPoista
  9. Upea aloitus vuodelle! Kiitos kun saimme "olla mukana" näin virtuaalisesti.

    VastaaPoista
  10. Kaunis paikka kertakaikkiaan. Niin nyt voikin tehdä tuollaisia retkiä kun on niin lämmintä, kumma ettei talvi näytä tulevan ollenkaan. Kiva kun Maria lähtee sun kanssa tuollaisiin paikkoihin, nuo kalliot on aivan mahtavat!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.