keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Hempukka-mekko


Aika ahkeraan tein tätä mekkoa. Helppo oli tehdä ja lanka soljui hyvin vaikka oli vähän jäykkää, hamppua siis.



Lanka: LanaKnits Hemp for knitting, 100% long fiber hemp, 600 grammaa eli kaikki ostetut 6 vyyhtiä kokonaan, pienet pätkät joka väriä jäi kun ei olis enää koko kerrokseen riittänyt.
Puikko: kaularesori 3.5, loppu 4.0 Addi pyöröpuikko
Ohje: Tiina Huhtaniemi /Titityy, Ravelryssä  ilmaisohje Hempukkka

Muutoin ohjeen mukaan mutta lyhyet hihat (lankaa ei ollut enempää), lisäykset sivuissa vähän tiuhempaan ja hiha- sekä helmapäättelyt i-cordilla.


Tuli kiva mekko, varmasti tulee paljon käytettyä. On syytäkin koska eihän tämä mikään halpismekko ole, muistaakseni 80 euroa maksoi langat! Pari huolimattomasti neulottua silmukkaa on jäänyt huomaamatta mutta . . . ja langanvaihtokohdat on vähän tönköt, onhan lanka paksua, mutta ei kai nuo haittaa kun eihän niitä itse näe;)


Seuraavaksi on vuorossa Hailuotolainen! MUOKS.: Nyt tämä ohje on ostettavissa myös Raverystä
Ostin ohjeen Taito-Pohjoispohjanmaalta kun heillä on myynissä tekemispaketti. Sainkin oikein hyvää henkilökohtaista palvelua. KIITOS Elina.
Kestää vaan tosi kauan postin kulku, nyt on keskiviikko eikä kirje tullut tänäänkään, perjantaina on postitettu. Tanakele tätä postin toimintaa. Tiistaisinhan ei postia jaeta täällä niin oletin ilman muuta sen tulevan tänään.
Lanka mulla oli mukamas olemassa mutta en sit kuitenkaan haluakaan tehdä sitä tuosta Sheltlannin villasta mitä kaapissa on vuoroaan odottamassa. Siispä tilasin Pirtin kehräämöltä suomenlammaslankaa. Se tapahtui maanantaina ja paketti näyttäisi olevan täällä tänä iltana. Miksi? joku posti kulkee ja joku ei?? Hinta on kuitenkin aina sama yhtä kallis.

Mä olen jo täysin kyllästynyt koronaan ja tylsistynyt tähän oleiluun. Eihän mun elämä paljoa ole normaalista muuttunut, ihan yhtä yksin olen tavallisessakin arjessa. Kaupungilla käynnit ja vesijumppa kun on jääneet niin kiloja on muutama tullut lisää. En vaan saa itseäni itsekseen liikkeelle. Kun tympäisee niin kaikki tuntuu tylsältä.

Toivon, että siellä ruudun toiselle puolella kaikki on hyvin ja elämä sujuu luonnikkaasti.
Olkaa kilttejä vappuna, noudattakaa annettuja rajoituksia ja voikaa hyvin.

ILOISTA VAPPUA!
KS
Vapuksi ostin tällaiset valkoiset kryssat, olisko niinku parvi ylioppilaita:)

17 kommenttia:

  1. Upea mekko! Ihanat värit <3 Postipaketit kulkee hitaasti. Minä olen sopeutunut tähän kotoiluun aika hyvin. Ensimmäinen viikko oli rankka, mutta nyt tämä uusi arki on aika normaalia. Tämä aika vaikuttaa niin eri tavoin, mutta vaikuttaa joka tapauksessa meihin kaikkiin. Ihania nuo valkoiset kryssat <3 Kaikkea hyvää sinulle ja hyvää vappua!

    VastaaPoista
  2. Kivan näkönen vappu-hempukka-mekko. Värit sopii yksiin. Itselle tehdyn työn onnistuessa on aina hieno fiilis. Usein käy niin, että aloittaa ja sit huomaa puolessa välissä, ettei ois ihan sellasta halunnukaan.
    Jospa siellä on posti etätöissä ;D
    Minulla ei oo korona vaikuttanu juur mihinkään. Työt kulkee normaalisti, mitä nyt ajoittain tulee uusia ohjeita maskeista, käyttöajoista, yms. Sairastelua ja karenssejakaan ei oo tullu tavallista enempää, joten lomiakaan ei oo peruttu, vaikka tuli se työvelvote. No lomakohde on tietysti peruttu! ;D Kreikka vaihtuikin pikaisesti Suomeen ja omaan kotipihailuun ;D
    Ystäviä, omaisia ois kiva nähä oikeasti, se on pitemmän päälle jo aika rasittava juttu.

    VastaaPoista
  3. Hieno mekko ja kauniin värinen.
    Eihän tämä korona-aika suuresti yksinäisen eläkeläisen elämään vaikuta, mutta kun ne vähäisetkin ihmiskontaktit poistetaan, niin kyllä se vaan tuntuu. On tosi tylsää. Kaipaan eniten että kirpputorit ja kirjastot aukeaisivat taas, niissä tapaa ihmisiä. Onneksi on nuo kissat joille voi jutella, mutta kai nekin kohta kyllästyvät jatkuvaan höpinääni.

    VastaaPoista
  4. Wautsi wau! On kyllä ihana hempukka. Voi kuinka omat värimieltymykset muuttavatkaan asun luonnetta! Tämä olisi kiva yksivärisenäkin.
    Hyvää vappua sinulle❤

    VastaaPoista
  5. Piti oikein varta vasten käydä kurkkaamassa, mikä on Hempukka-mekko! No hyvältähän se näyttää. Täällä on kanssa tullut vähän senttejä vyötärölle takaisin koronakaranteenissa. Olin edellisen kesän aikana hankitut Amerikan-sentit saanutkin jo pois, vaan ovat tainneet nyt palautua...

    VastaaPoista
  6. Oi miten ihana mekko! Krysanteemit on niin kauniita ja kivoja kun kestävät hyvinä pitkään! Aurinkoista, ihanaa vappuaattoa ja leppoisaa vappua♥

    VastaaPoista
  7. On kyllä kaunis mekko, mutta ei liian fiini, tulee pidettyä, eikä roiku kaapissa. Tämä siis peilaten omia käyttötilanteita, jos minulla olisi samanlainen mekko, jospa olisikin :) En ole koskaan neulonut mitään hampusta, varmasti muistaisin jos olisin... Kokemuksia olisi kiva kuulla, miten valmis neule kestää pitoa ja pesua.
    Ja minä myös olen odottanut täällä erästä pakettia tulevaksi. Tänään laitoin ko. firmaan kyselyä, missä pakettini makaa ja sain vastineeksi postin seurantakoodin, jonka mukaan paketti ei ole ehtinyt edes postille asti. Nooh, odottavan aika on tunnetusti pitkä.
    Hyvää vappua :)

    VastaaPoista
  8. Kiva mekko ja olet taitava saamaan mitat kohilleen.

    VastaaPoista
  9. Ihanat värit mekossa! Ja näyttää hyvältä päälläsi.

    VastaaPoista
  10. Upeat värit, kiva klassinen malli. Tykkään!

    VastaaPoista
  11. Kiva kolttu! Mun pitää kans käydä tsekkaamassa ohje. Hinta on niin suhteellinen juttu. Jos toi hamppu on yhtä hyvä ku pellava, niin paranee vanhetessaan ja silloin se on hintansa arvoinen. Postissa paketit kulkee tosi nopeesti, mut kirjeissä 3-5 arkipäivää. Mukavaa vapunjatkoa täältä saaresta. Just nyt korona tuntuu kivalta, kun saadaan olla täällä monta päivää peräkkäin. Ei sais sanoo mut kaikissa asioissa on hyvätkin puolet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hinta on aina suhteelista. En mä tätä silleen kalliiksi koe kun on hyvä raaka-aine jne. Totesin hinnan vaan siksi, että joskus "ei-neulovat" tuntuu kuvittelevan että ku ite tekee niin halvalla saa. Ei se niin mene.

      Poista
    2. Juu ei men. Ja jos itte tekee niin kannattaa panostaa enempi laatuun ku hintaan. Sen verran omaa työtä pitää arvostaa.

      Poista
  12. Kylläpä tuli kiva mekko! Kastelitko valmiin? Pehmenikö?
    Hyvin täällä voidaan onneksi. Kenkunta tietysti on, kun ei aikuisia lapsia oo nähnyt kohta kahteen kuukauteen muuten kuin videouheluissa. Onneksi on ees se mahdollisuus! Vesijumppaa ja -juoksua kaipaan myös, mutta oon yrittänyt liikkua muuten, vaikka se ei oo mulle luontaista. Kiloja on siis vähän jopa tippunut, kun oon syömisistäkin pitänyt tiukasti kiinni. Nyt vappuna tuli kyllä syötyä munkkeja ja juotua simaa, ja pitäähän sitä välillä herkutellakin.
    Meiltä kirjeet/kortit Lauttasaareen tai sieltä tänne tuntuvat aina kulkevan yli viikon. Ei ymmärrä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kastelin ihan reilusti. Vähän punervaa väriä lähti mutta ei onneksi tarttunut tuohon vaaleaan. Pehmeni ja tasoittui neulejälki, niinkuin yleensäkin. Varmasti pehmenee vielä ku pesee oikeasti. Kuivatin tasona ettei venähtäny pituutta ku on aika painava märkänä. Hyvin kuivua ja muotonsa piti.

      Poista
  13. Kiva siitä tuli. Mä oon tehnyt Hempukan ohjeella mutta puseroita kun tykkään tuosta mallista niin paljon. Langat on arvokkaita, mutta ei suurta työtä kannata tehdä halvasta eli huonosta langasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.