perjantai 10. huhtikuuta 2020

Piiiitkä perjantai


Uskon pääsiäisherkkuna on kaura-ohraheinä.


Mun herkku oli eilen: uunissa paahdettua parsaa ja kampelaa hollandaise-kastikkeella.


Tänään kattilat ja pannut porisee: makaronia ja jauhelihakastiketta tälle päivälle, kaalia kypsymässä ja jauhelihat ruskitettuna viikonvaihteen kaalilaatikkoa varten.


Pöydällä on suklaamunia, ja muitakin, joita voi napostella, kaapista löytyy lisää. Mitä väliä sillä on jos pääsiäisen tai yleensäkin tämän liikkumiskiellon jälkeen on herkuttelukiloja tullut, ehkä runsaastikin.


Tämän pahvimunan oon saanut jo pikkulikkana.


Tässä on ostokset, ja kuva, heinäkuulta 2016 eli Jyväskylän neulefestareilta.


Hamppulangat on olleet lankavaraston perällä jemmassa. Reissusta jäi paha mieli ja iso trauma niin näitäkään ei oo voinu ottaa käsille. Nyt kaiken muun kurjuuden keskellä tartuin tätä härkää sarvista ja kerin langat, otin ohjeen esille ja Hempukka-mekko tulkoon tuota pikaa valmiiksi. Ja toivottavasti myös käyttöön koska onhan tämä kiva lanka ja mun värit.


Viime kesänä festareilta ostettu sienikori onkin hyvä tälle projektille. Sieniähän en siihen syksyllä päässyt keräämään.


Jos lauantaina on hyvä sää niin kyllä mene metrolla stadiin katsomaan tyhjiä katuja. Ja ikkunaostoksia tekemään. Ainakin Snurren ikkunan takana täytyy käydä väriterapiaa nauttimassa.

Mukavaa lankalauantaita  ja Taivaannaulan FB-sivulta voi lukea pääsiäisen perinteistä.

KS

4 kommenttia:

  1. Nyt on haettava silmälasit ennen jatkoa.... luin nimittäin että piirakkaperjantai ;D Mielikuvat pitsaperjantaista ja piirakkaperjantaista jo kulkivat.
    Menköön paha traumasi vähenevien kerien myötä matkoihinsa!

    VastaaPoista
  2. Hitsit miten hyvä värikombo,noista tulee ihana hempukka. Usko todella syö antaumuksella heinäänsä. Varsinainen lauantai, välillä aurinko paistoi kauniisti ja het kohta perään rakeita, että katto vain ropisi. Onneksi rakeet suli kohta pois, no huomiselle onkin sitt lumisadetta luvattuna, että väriterapia on oikein hyvä ajatus, pitää tulla tuijottamaan noita siun lankoja aina terapian tarpeeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. Täälläkin paistoi ja pilvesti, välillä oli lämmin ja sit taas vilu. Hyvää väriterapiaa saa Snurren FB-sivulta. Siellä käyn itse nautiskelemassa. Niillä on niin hyvät kuvat aina, herrrrkullisia suorastaan. Mutta tervetuloa tännekin katsomaan.

      Poista
  3. Ihania huovutettuja pääsiäismunia. Joku vanha oma koriste on aina tärkeä. Mulla on valkoinen tipu -ei niin kaunis. mutta olen saanut sen joskus toisellakymmenellä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.