keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Saltkråkan -sukat


Sukat uudella omistajallaan maaseudun rauhassa:)


Tämä ohje on mulla ollut tulostettuna monta vuotta, Ullaneule  03/08, ja usein on tullut vastaan kun ohjekansiotani olen selannut. Ei vaan ole sattunut sopivaa lankaa hyppysiin. Nyt on Snurressa täydellinen lanka eli Perfect, Sandnes Garn, 80% villa, 20% nylon, 100 m/50 g.  Kivan pehmeä ja kaunis lanka. HiyaHiyan sukkapuikoilla tein, 120 grammaa lankaa kului 39 kokoisiin sukkiin. Kuvio on superhelppo. Suosittelen.


Edessä on yksi palmikko, takana kaksi.



Nyt on puikoilla Luotolainen, huivi Myrskylintu ja kesäsormikkaat.

KS

12 kommenttia:

  1. Kuviollinen sukka on ihan paras puhtaan valkeana, kaunis malli.

    VastaaPoista
  2. Minulla on parhaillaan Saltkråkanit jalassa, farkun siniset. Tein niitä muistaakseni neljät, joista kahdet on itsellä. Oransseihin tein todella pitkät varret ja ne on ihan parhaat saarisukat. Valkoisinakin kauniit.

    VastaaPoista
  3. Kuvio tulee niin kauniisti näkyviin. On kyllä upeat sukat.
    Hyvää helatorstaita sinulle.

    VastaaPoista
  4. Tää on niin kaunis malli. Miäkii oon joskus tehny nuo. Valkosena vielä erityisen kaunis.
    Sulla on puikoilla ruuhkaa ;)

    VastaaPoista
  5. On kauniit sukat. Tuosta langasta neuloin yhdelle lapsenlapselle sukat viime jouluksi. Oli mukvaa lankaa neuloa.

    VastaaPoista
  6. Hei vaan, laitahan vaihekuvia luotolaisesta. Kerro vielä, millä ohjeella teet, mitä kommentoitavaa sulla on ko. ohjeesta, onko hankaluuksia ym. Olen pohtinut luotolaisen neulomista jo tovin mutta vielä en ole uskaltautunut. Kiitos monipuolisesta blogista!
    Saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, laitan vaihekuvia tässä joku päivä. Ohjeen ostin Taito Pohjois-Pohjanmaalta, heillä on myynnissä tekemispaketti mutta ostin siis vain ohjeen. Se on aika lailla sama kuin Novitan ohje, joka on netissä saatavilla. Lankana siis Pirtin kehräämön 180tex x2. Kannattaa oikeasti tehdä mallitilkku, mitata tiheys JA siitä Itse laskea itselle oikea koko, ei siis pidä luottaa siihen, että kun tiheys vastaa ohjetta niin tulisi oikea koko, ei näin. En usko, että tämä on sen hanakalmpi kuin mikään muukaan villapaita tai ohje. Torso-osahan on tavallista joustinneuletta.

      Poista
  7. Saltkråkanit ovat tosi kauniit sukat! Minäkin olen tainnut joskus sellaiset tehdä ja nyt kyllä iski sellaisen fiiliksen, että taidanpa tehdä taaskin.😉

    VastaaPoista
  8. Minullakin on tosi paljon kansiossa tulostettuja ohjeita, jotka odottavat vain puikoille pääsyä! Nämä ovatkin hyvin kauniit sukat.

    VastaaPoista
  9. Onpas kauniit sukat! Eikös Saltkråkan ollut paikka, johon Astrid Lindgrenin Saariston Lapset -kirjat sijoittuvat? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.