sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Kukkia ja sukkia


Tässä kuvassa tommonen kanerva-lankaköynnös viritelmäni.
Terassini kukkia oon laittanut syyskuntoon, siis hankkinut uusia, muutama kesäinen on joutanut roskiin ja vielä kukkivat vähän tiiviimmin että mahtuu uutta tilalle.

Sitten hopealanka ja  tädyke sekä erillisessä astiassa (löytö metalliroskiksesta) viiime vuodelta murattia, joka on hyvin kestänyt kesänkin. Ja pieni pala kesäistä jotain riippuvaa, joka oli tuossa astiassa kesän markettojen kanssa.


Tässä on mitälie vihreätä ja kukkia tuossa lilanvärisessä, ihan kiva tämä on, ja heinistä tykkään. Tämä oli valmis asetelma, vihanneskojulta ostin jo viime kuussa.


Tämä on viime vuodelta edelleen kukoistavana ja hyvinvoivana. Alkukesästä jo täällä blogissa näytin sen kukkivan ja kyselin mikä se on, mutta yhtään vastausta ei tullut.
Nyt mulle on selvinnyt, että se on joku maksaruoho. Tästä olen pätkiä ottanut ja tökännyt noihin muihin kukkaruukkuihin, jospa se innostuisi niissä kasvamaan kun vaikuttaa aika hyvin kasvavalta. Lankaköynnöstä sillä on kaverina.


Syysastereita oli pakko ostaa kun oli kivan värisiä ja tuollainen isompikin, kaksi vaaleampaa on tuossa pienempiä. Terhillä oli näitä näkösällä niin oikein innostuin kun krysanteemit alkaa jo olemaan tylsiä.


Kesäiset pelakuut, vielä kukkii ja nuppujakin on, sekä marketat vähän pienempään astiaan laitettuna, saavat nyt olla tälleen rykelmässä niin kauan kuin viihtyvät.


Tänään oli Herttoniemen siirtolapuutarhalla sadonkorjuutorimyyntiä. Ostin karhunvadelmahilloa. Ja superhyviä luumuja. Nuoret pojat myivät, saivat hyvät taskurahat. Äidillään taisi kyllä olla täysi työpäivä luumut puusta poimien ja pussittaen;)

Myös Herttoniemen kartanolla oli tapahtumapäivä. Siellä oli Knutaksen vanha pihapiiri avoinna yleisölle ja kansantanssiesityksen katsoin. Myös Värjärikilta oli värjäyspatoineen paikalla. Herttoniemen seurakunta järjesti jumalanpalveluksen mutta sitä en jäänyt odottamaan.
Olin lukenut, että seurakunta kerää uusia sukkia, koska monella ei ole lainkaan sukkia! Nyt siis tarpeen ovat tavalliset sukat, ei villasukat. Prismassa olikin sopivasti alennuksella hyviä sukkia ja olin jo niitä ostanut. Sen verran asiasta papin kanssa täällä keskustelin, että kuulin myös isokokoisia sukkia tarvittavan. Kävin sitten kotimatkalla vielä sellaisiakin ostamassa. Kumpi kuva nyt olis kivempi, en osaa päättää siis laitan molemmat.
17 paria sukkia hyväntekeväisyyteen.Tässäpä hyvä aasinsilta laittaa kesäiset kuvat Herttoniemen kartanon puistosta.
Pionit.


Stadin vanhin päärynäpuu ja hedelmääkin on tulossa.
"Herttoniemen kartanopuistossa kasvaa Suomen vanhin päärynäpuu, iästä ei ole tietoa. Puistossa on myös useita puukujanteita, osa jo 1800-luvulla istutettuja."

Lisää puista: Helsingin kiehtovimmat puut
 

Keskikäytävän toisessa päässä on huvimaja ja toisessa kartanon päärakennus. Keskellä on kaunis asetelma.


Ikivanhan puistolehmuksen runkoa.


Kotona sisällä on kesän viimeiset auringonkukat.


Pitkä aika on siitä ku viimeksi on käsitöitä ollut esillä mutta en tunnu mitään saavan valmiiksi. Kyllä kudin on melkein joka päivä hetken käsissä mutta hitaasti valmistuu. Mitä lie touhuan kun aika kuluu ja häviää mutta käteen ei jää mitään.
Lasten sukkia pitäis kyllä kohta olla näytettäväksi.
KS

5 kommenttia:

 1. Ihania kukkia, kukka-asetelmia ja -istutuksia <3 Ja ihania sukkia <3 Niin tuttua tuo ajan kuluminen! Mitä lienen minäkin touhunnut, jotta paljon on kotihommia tehtävänä ja käsitöitä korissa kesken eräisinä.

  VastaaPoista
 2. Taidat touhuta pitkin kyliä kuvaamassa meidän iloksi hienoja kukkia ja tapahtumia ja kirjoittaa niistä sitten tänne blogiin inspiroivia raportteja! Ei aina tule nopeasti valmista, vaikka käsityö ei kauhean suuri olisikaan. Itsellänikin on oikein hitaat ja tylsät sukat puikoilla.

  VastaaPoista
 3. Onpas upeita kukkia ja pirtsakoita sukkia. Ai sä pääsit kuitenkin Kaunissaareen sienireissulle, mä sitä meinasin ehdottaa, mutta tässä on nyt viikonloput olleet täynnä ohjelmaa ja ens viikonloppuna vielä kummipojan rippijuhlat, sitten pitäisi helpottaa. Vielä ehtii ainakin suppiksia keräämään ihan tähän kotimetsään sentään. Mukavaa syksyä :)

  VastaaPoista
 4. On hienoja kukkia sinulla ja Hesan puistoissa. Pionit on niin ihania. Tänään tultiin Porista ja sain siskolta äidin vanhan pionin juurakkoa. Se on sitten kolmas pioni jo pihaani. Hieno kasa sukkia hyväntekeväisyyteen.

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavat syysasetelmat. Kiva jatkaa kasvukautta syksyä kestävillä kasvustoilla. Meillä on vielä kesäkukat voimissaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.