tiistai 27. lokakuuta 2020

Pieni viidakkoni, ynnä pari muuta asiaa


Terassilla on vielä tosi hyvässä kukassa pelargoniat ja nuppujakin runsaasti. Huom. tämä siis ei ole lasitettu terassi.

Kuulemma moni on nyt korona-aikana innostunut viherkasveista, niin minäkin. Sain naapurilta ruman mustan kukkapöydän. Ville kunnosti sen ja nyt on kiva valkoinen pöytä käytössä.

Lattialla näkyy isosysteriltä saamani Uskon egyptiläinen esiäiti. Ja Eero Aarnion suunnittelema kastelukannu.


Pöydän päällä on huonekuusi ja kultaköynnös. Sekä meren siloittama kivi, jonka alla on Tommy Tabermanin runokortti (ei ole vielä paikallaan vielä tässä kuvassa). Runosta postaus tässä KLIKS.

Alatasolla on anopinkieli.

Toiset kukkapöydät on Ikeasta, jo alkuvuodesta ostin ne. Niissä on kilpipiilea, kaksi tosi vanhaa orkideaa, iso punalehtinen maija, peikonlehti ja peikonkämmen.


Amppeleissa roikkuu marraskuun kaktus ja rönsylilja ja ikkuna-amppeleissa kaksi juorua, yksi pieni rönsylilja ja Tillandsiat pyöreässä maljassa kaksi ja yksi vanha pienemmässä pesässään.

Ikkunalaudalla tekoheinä ja viimevuotinen jouluruusu, saas nähdä jos se kukkii (kuvassa jäi tuon peikonkämmenen lehden taakse).

Perintöaarrearkun päällä on palmuvehka ja nallet saivat seurakseen teko-osmankäämiä.


Ynnä muuta; posti

Postin lähettäminen on kuulemma vähentynyt. Mä kyllä lähetän vaikka perillemenon kanssa on epävarmuutta. Ennen saattoi luottaa, että kun nyt lähetän niin on just oikeana päivänä perillä. Enää ei. Ja mä "niin mieleni pahoitin" postin mainoksesta "Sä tilaat, mä tuon".

Viime viikolla lähetin yhden kortin ja se osui oikeaan aikaan perille, eilen laitoin taas kolme postia menemään, ei niillä niin väliä paitsi tuo kortti olis hyvä olla torstaina saajalllaan. Postimerkitkin mä laitan *tilanteen* mukaan.

Ynnä muuta; herkkuruokia

Vaikka mä oon ja syön yksin niin mä kuitenkin teen itse ruuan, joskus ostan valmista mutta harvemmin.

Silakkapihvit, maksapihvit runsaalla sipulilla, siskonmakkarakeitto, omenapiirakka ja taas kerran herrrkku puolukkapiirakka.


Nyt mulla on kolme isompaa neuletta tekeillä niin ei valmista vähään aika ole näytettävänä.

KS

7 kommenttia:

  1. Onneksi tulin blogiasi lukemaan, niin muistin, että omat tillandsiat kelluu vedessä. Plantagenin ohjeissa oli, että kahden viikon välein puoli tuntia, minulla ne olivat nyt kaksi tuntia! 😊 Ja nuo ruoathan herätti ruokahalun!!

    VastaaPoista
  2. On hienot viherkasvit sinulla. Muistin samalla, että piti kastella mun viherkasvit. On se itse tehty ruoka parempaa kuin valmiit einekset. Herkuilta näyttää.
    keskeneräisiä täälläkin pakerretaan.

    VastaaPoista
  3. On hyvä runo. En ollut törmännyt ennen siihen.

    VastaaPoista
  4. Oi, mitä herkkuja sinun ruokalistalla onkaan!

    VastaaPoista
  5. Hatunnosto ruuanlaitosta. Itellä on livenny monesti valmisruokiin, etenkin eväspuolella. Alkaa hiljalleen selvitä, mistä "syntyy" niitä ikäihmisiä, jotka syö aina valmisruokia, vaikka olis vaihtoehtokin, vuorotellen maksalaatikkoa ja pinaattikeittoa. Kai se on minullakin jo hiljalleen alulla ;D

    VastaaPoista
  6. Vau, mikä määrä kasveja sinulla siellä rehottaa! Ja kaikki niin vehreinä ja hyvin voivina. Olet sinä oikea viherpeukalo! 😊
    Siskonmakkararuoat ovat minunkin ja koko perheen herkkuja, varsinkin pihvejä laitan usein. 😋

    VastaaPoista
  7. Nykyisin on kehnoa, kun ei tiedä meneekö posti perille päivässä vai viikossa. Nami-ruuat! Hyvät kasvivalinnat, osa miullakin täällä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.