tiistai 6. lokakuuta 2020

Torilla


Stadissa on perinteiset Silakkamarkkinat, vuodesta 1743.

Sen on Louis Vuitton' in luksuskauppakin huomioinut ikkunasomistuksessaan. Siinä ne laukut ja kengät on silakkaparven keskellä.


 

Kauppatorin rantaan Lyypekinlaiturille on ilmestynyt aika kiva rakennus: Helsinki Biennaali paviljonki. On tuo aika kauniskin. Siinä yks mies kuvasi tätä, ääneen kehuin rakennusta ja hän olikin sen suunnittelija! Näin sitä tutustuu kaikenlaisiin ihmisiin kun vaan avaa suunsa. Biennaalihan siirrettiin ensi vuodelle. Tälle rakennukselle on lupa viisi vuotta olla tässä mutta katsotaan . . . jos se vaikka saisi siihen 'unohtua'. Taitaa se Allas Seapoolikin olla jo jatkoajalla.


Ja kerrankin on huomattu tehdä myös vessarakennuksesta normaalia suurempi.


Eromangan leipomo oli vielä pari viikkoa sitten konkurssissa mutta sitten se pelastettiin. Nyt oli muutamassa kalastajaveneessä mainos, toivottavasti ne kantavat hedelmää ja lihiksiä ynnä muita leivonnaisia käydään nyt oikeasti ostamassa runsaasti ja jatkuvasti.

Tavalliset torikojutkin mahtuvat markkinoiden aikaan torille. Ostin suppiksia pakkaseen ja kanttiksia heti syötäväksi, ruusukaalien kera.


Päivän kasvisannos, herkullista. Pannulla ruusukaalit puolitettuina, kanttikset silppuna ja edellisen päivän perunat pilkottuna sekä tilkka kermaa:)

KS

1 kommentti:

  1. SInä sentään olet käynyt silakkamarkkinoilla, minulta se jää nyt väliin. Tuo ruokasi vaikuttaa tosi herkulta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.