tiistai 3. marraskuuta 2020

Taaaas kukkakuvia

 

 Viherkasvit tuli jo näytettyä. Mulla on nyt myös muutama kukkiva kukka. Tulilatva ja yksi syklaami sisällä (ulkona kaksi).


Neilikkanipun sain Pialta lauantaina. Yöllä heräsin suureen rouskutusääneen. En viitsinyt nousta katsomaan koska arvasin mitä tapahtui. Aamulla paljastui, että osa neilikoista oli purtu poikki. Näin on käynyt ennenkin. Nyt ne ovat hyllyn päällä kissan ulottumattomissa. Kyllä ne poikkipurrutkin avaavat kukkansa, pienessä maljakossa.

Ja sitten on Ruusuja! Isoja, pitkiä, upeita Kotimaisia! Sain ne kukkakauppiaaltani kun olivat just saavuttaneet päivän, että ei enää niitä myy. Ovat jo kaksiviikkoisia ja kuulemma kestävät vielä toiset kaksi kunhan hoidan ne hyvin. Mulla ei oo koskaan ollut näin komeita ruusuja. KIITOS!

Ostin kukkakaupan PopUp-myymälästä täällä Hertsikassa (tulee taas joulukukkia myymään), Soukanväylän puutarhamyymälä, FB, kartiokuusen ja callunat laatikkoon, sekä syklaameja. Kuuselle pyysin pienen pussin havumultaa ja nyt se on siihen istutettu. Toivottavasti saan tämän keväällä hoidettua hyvin, peitto aurinkosuojaksi ja uuteen ruukkuun istutus, niin tämä on monivuotinen ilo ja kasvua seurattavaksi. Ja voinhan tuohon laittaa vaikka jotain joulukoristetta, ehkä.

Seuraavassa postissa sit toivottavasti jo neuleita.

9 kommenttia:

 1. Ihanat ruusut! Ihmettelen tuota kissojen kukkiensyöntivimmaa, miksihän ne niitä järsii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hivenainetta niistä varmaan hakee. Eihän ne kaikkia kukkia syö, ei edes maistele. Haistelemalla Uskokin metsässä valitsee mitä heinää suuhunsa ottaa.

   Poista
 2. Jo on kauniit ruusut ja muutkin ihan ihania! Söiskös se Usko vaikka porkkanaa tuon neilikan tilalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei syö porkkanaa. Kissa on lihansyöjä. Heinää syö suoliston puhdistamiseksi ja vain määrätyt heinät kelpaa.
   Neilikoita se on ennenkin tuhonnut. Siinä varmaan on jotain herkullista ainetta jota se siitä varren puremisesta saa. Ei siis syömällä syönyt vaan pureskeli.

   Poista
 3. Ompa sinulla kauniita kukkia. Minkähän ihmeen takia jotkut kissat syövät kukkia. Meillä Ahududu on myös kukkien tuho, mutta Maija jättää kasvit rauhaan.

  VastaaPoista
 4. On todella upeita ruusuja!Usein ruusut on nuppuisia ja ei aina avaudu edes kunnolla. Mutta nämä on niin kauniita. Hienoja kuvia ruusuista! Mulla ei ole tällä hetkellä kukkivia kukkia.
  On hienot kallunat ja samalla muistin onhan mulla kalluna ulkona terassilla. (pitää mennä kastelemaan)

  VastaaPoista
 5. Sinähän asustat ilmiselvästi kukkatarhassa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.