keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Sormikkaat


Krassin viimeinen kaunis kukka. Lehdet vielä vihertää ja uusia on tulossa. Täällä meren äärellä on vielä lämmintä ulkoterassillakin koska meri on vielä aika lämmin, noin +6 astetta. Pelargoniakin on täydessä kukassa ja nuppuja on paljon, saa nähdä aukeavatko ne enää ku valo vähenee.


Ulkona myös syklaamit voivat hyvin. Yksi ruukku oli mulla sisällä ja se nuupahti aika pian eikä vironnut vaikka se pääsi ulos viileään.

Sormikkaat on neulottu 2.5 mm puikoilla Pirtin kehräämön 90 tex3 kampalangasta. Varsinaista ohjetta mulla ei ole, vanhojen muistiinpanojen mukaan soveltaen ja sovittaen hyvät tulee.


Tämä kanerva-kuusi laatikko on ihan litimärkä samoin kuin toinen missä on hopealanka ja tädyke. Nämä ovat altakastelulaatikoita ja niitä on paha ruveta tyhjentämään liiasta vedestä, painoakin on aika paljon. Aiemmat syksyt, talvet ja muut vuodenajat, jos niitä nyt enää on, nämä laatikot on toimineet ihan hyvin. Harvoin on näin paljon satanut, että ihan lainehtivat. Nyt ei edes haihtumista tapahdu. Noh, toivon, että nämä kasvit eivät vallan suutu ja kuole.


Kotiin ostin ekat hyasintit. Isomman lasiastian pohjalle laitoin kanaverkkoa ja sen päälle hyasintit, joista olin poistanut mullan. Juuret yltävät veteen mutta sipulit ovat 'kuivalla maalla'. Katsotaan kuinka tässä viritelmässä kukat viihtyvät.


Päivän ateria: savulohisalaatti, karpalo-cashew sämpylä, juomana vesi Kakolan peltimukista.


KS

13 kommenttia:

 1. Ihana oranssi! Väriä syksyyn ja talveen. En ole oikein ikinä ymmärtänyt, miksi talvivaatteet ovat mustia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä maailmaan! Mun takki on tuon värinen (edellinen oli turkoosi), villakangastakki on lila, sadetakki punainen jne. Ei mustaa vaikka hairahdin syksyllä ostamaan ekat mustat housuni . . . vähälle on käyttö jäänyt.

   Poista
 2. Kivat sormikkaat. Olen varmaan neulonut viimeksi joskus 60-luvulla sormikkaat. Kukkasi ovat vielä voimissaan. Meillä on jo krassit kuolleet ja muutkit kesäkukat. Pelargonia on viileässä varastossa odottamssa uuta kevättä ja kesää.

  VastaaPoista
 3. Kivat piristävät sormikkaat. Mä en oikein osaa neuloa sormikkaita. Mulla tulee reikiä niihin sormien aloituskohtaan,joita sitten yritän paikkailla. Sullaon kaunita kukkia siellä. Syklaamit aivan ihania.

  VastaaPoista
 4. Hyvä väri sormikkaissa! Mulla on ikävä Kakolan kahvilaa... Ens kesänä taas, jos funikulaari toimii?? T. Vee, ikuinen mustanvihaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Kakolan kahvilan leivosvitriini<3 Taidetaan olla niitä harvoja ku on funikulaarilla ylös ajaneet;)

   Poista
 5. Onpas kauniit sormikkaat. Voi kun uskaltaisin yrittää (sormipuikot jo ostin). Kauniita joulun ajan kukkasia olet jo hankkinut. Minä en osaa hoitaa ollenkaan syklaameja, vaan heti kuolevat minun hoidossani. Minä mieluilen jouluruusua (se on jotenkin niin ihananihana)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime jouluna saatu jouluruusu on hengissä mutta ei näytä kukkia tekevän. Oli se jo vähän vaurioitunutkin mutta oon säilyttänyt kun ei siitä ole kuin kastelun vaiva:)
   Kyllä sormikkaat kannattaa tehdä, ei se vaikeata ole ja just sormikaspuikoilla käy näppärästi. Jos itsee tekee niin sovittamalla saa sopivat ja ne sormien välien reiätkin saa hyvin piiloon muutamalla pistolla. Tai poimii huolellisesti muutaman ylimääräisen silmukan niin ei tarvitse korjailla, kaventaa ne sit hetikohta pois.

   Poista
 6. Wau, mistä tuollaisia Kakola-mukeja löytyy?
  Miehelle hirvimetsälle, airamiin kuumaa herukkamehua ja kakola-muki mukaan...
  Kauniin väriset käsineet, on nimittäin ihan meitsin lempioranssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakola vankilakaupasta, voi tilata netitsekin. Mä ostan aina tällaisia käyttötavaroita matkamuistoksi niin paikat pysyy mielessä eikä roinat pölyty hyllyssä vaan kuluvat käytössä ja sit voi ostaa uutta jos tarvis on.

   Poista
  2. Kiitos!! Nyt sitten odotellaan pakettia saapuvaksi ennen joulua! :o)

   Poista
 7. Sormikkaat on niin sinun väriset ja kauniit. Kauniit kukkaset ja minulle uusi hyasinttiviritelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits, se on just mun väri tuo oranssi, kuten näkyy olevan yllä Paulankin.

   Poista

Kiitos kommentistasi.