tiistai 10. marraskuuta 2020

Sekhmet museon kattoterassilla.

Egyptin loisto -näyttely kannattaa käydä katsomassa jos aihe vähänkään kiinnostaa. Mulla vierähti siellä vartin vaille kolme tuntia (2.45)!! Aikaa kului koska katsoin kaiken tarkkaan ja luin kaikki näyttelytekstit, jotta tiesin mitä näin. Tästä KLIKS näyttelyn "kaverikirjaan"(pdf). Oi oi, on se vaan ihmeellistä, että noin vanhaa on säilynyt noin hyvin, että ne on löydetty ja . .  ja . . . että niistä tiedetään niin paljon, ja kuitenkin niin vähän.

Muumioituja kissoja, ekan kuvan reunassa näkyy litteä paketti =  muumioitu käärme.


Koira

 

Kala on muumioitu ja laitettu tähän sille tehtyyn arkkuun!

Ostin kolme korttia ja tietysti muumiokissa-avainperän.


Käväisin taas Kauppatorilla kun oli kaunis päivä, ostin suppiksia ja puolukoita sekä ruusukaaleja. Eli, taas on paistanut piiraita.


Monen monta vuotta sitten sain blogi/neuletuttu Marjatalta uunikintaat (linkki 2013 postaukseen) ihan yllärinä! Ja ovat palvelleet oikein hyvin. Välillä käyvät pesukoneessa ja taas ovat kuin uudet. Tai noh, kyllä pikkuisen on kulumaa ja melkein palovammaa.

Ruusuille annoin jatkoaikaa leikkaamalla kukinnot vanhaan, kauniiseen maljaan.

3 kommenttia:

  1. Museoituminen on kivaa! Aikoja, joista on jäänyt jotain nähtäväksi, vaikuttaa. Mitä enemmän tulee ikää, sen enemmän alkaa kiinnostamaan.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen näyttely. Ruusumaljasi on kaunis,

    VastaaPoista
  3. On varmasti hyvä tuo näyttely. Ihanat piiraat olet leiponut. Ystäväni keräsi suppiksia vielä marraskuussa. Pakkasia ei ole ollut öisin. Ihmeellinen tämä syksy.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.