lauantai 20. helmikuuta 2021

Ei ihan tavalliset villasukat


 

Lähiaikoina on mediassa ollut paljon puhetta suomalaisesta villalangasta ja sen saatavuudesta. Kyllä mä oon ihan hyvin jo pitkän aikaa ostanut suomalaista villalankaa. Lammas- ja alpakkatiloilta voi ostaa suoraan heidän omatekoista lankaa ja kehräämöiltä voi ostaa ja ja ja yllätys: lankakaupoistakin. Marketin hyllyltä on turha etsiä. Tämän Pentti villasukkalangan ostin Snurresta, joka on mun  LYS eli local yarn store.

Tässä langassa on erikoista se, että vahvikkeena ei ole käytetty mitään 'muovia' vaan selluloosamuuntokuitu tencel Luotoksella on tulossa Muoviton maaliskuu -haaste.

Lanka neuloutui mukavasti ja sukkelaan. Puikkona oli 3.5 mm ja ohjeen, Luotsisukat, kokoa L neuloin varren, kavensin muutaman silmukan kannassa niin että lapa on M-kokoinen.

Tässähän on samat kuviot kuin Tikkuripaidassa: edessä kaksinkertainen helmineule ja takana 4o 1n -joustin. 


 

Lankaa kului 150 grammaa. Aika hintavat sukat: ohje 4.90 ja lanka 37.90 = 42.80. Näihin kun laskisi työpalkan niin kuka ostaisi niin kalliit villasukat? Vuonuen värilliset langat ovat kalliimipia kuin ne lampaanväriset. Nyt vaan sukkia käyttämään, jotta saadaan tietää langan kestävyys.




Näistä tuli oikein kauniit sukat. Nyt pitäis vaan käyttää mekkoa, että sukat näkyisi muillekin eivätkä olisi farkun lahkeessa piilossa;)

Koronarajoitukset jatkuvat täällä Helsingissä. Eli vesijumppaa ei sitten tänä keväänä tule lainkaan. JOS maaliskuun lopulla rajoitukset purettaisiin niin ei se enää auta, huhtikuulle oli merkitty vain 3 vesijumppakertaa. Viikko sitten ilmoittauduin kuntosalille että tulis sitä liikuntaa ja lihaskuntoa harjoitettua mutta saas nyt nähdä menevätkö salitkin kiinni. TanaKeleVtu.

Koska mulla ei mitään ilon aiheita tässä tylsässä olemisessa ole niin kävinpä kaupassa kun oli tarjouksessa. Eiköhän näillä muutaman päivän pärjää!

KS

14 kommenttia:

  1. Suklaa on oikein hyvä mielialalääke.
    Ja sitten muutama ulkoililenkki tms, niin mieliala pysyy.

    VastaaPoista
  2. Neulominen ja suklaata <3 Ihanat sukat ja mielenkiintoinen lanka! Hyvää viikonlopun jatkoa <3

    VastaaPoista
  3. Kivan näköiset sukat! Taidanpa napata idean ja kokeilla sitä joskus. Totta on, että vaikka ostaisi markettilankaa sukkiin ja laskisi työpalkan tekemisestä, ei kukaan maksaisi niistä sitä hintaa. Siksipä minä en tee myyntiin vaan mieluummin lahjoitan tekemäni tarvitseville.
    Hups mikä karkkikasa, luulis noiden ilahduttavan mieltäsi, jos niillä on sellainen vaikutus. On muuten kumma, että minullakin tulee joskus kamala suklaanhimo, vaikkei se minusta enää maistu ollenkaanniin hyvältä kuten aikoinaan.

    VastaaPoista
  4. Erikoisen näköinen kantapää, mutta näyttää istuvan hyvin. On kyllä tosi kalliit sukat, ei noita toiselle raaskisi lahjaksi antaa, tai ainakin laittaisin hintalapun näkymään =). Kauniit ne kyllä on joten nyt vaan mekkoja käyttämään että sukat näkyy.

    VastaaPoista
  5. Voi ihanuus mitkä sukat ja pitääkin tutustua tuohon lankaan. Itse olen tilannut Virtain kehräämöstä 100 % villalankaa. Ihanat sukat saa tehtyä, mutta pesukoneeseen sukkia ei voi laittaa.

    VastaaPoista
  6. Jo on komiat sukat sulla, toivottavasti kestävät hyvin käyttöä kun hintaakin niille tuli. Tuo pärjäämispaketti on kyllä vähän liian iso, pistä 2/3 osaa piiloon seuraaville viikoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eh, noinko meinaat . . että iso . . noh, onhan se mutta semmonen kaiken kaipuukin on iso. Juttukaveri, ruokaseura, halipula ym. ym. Ja kun kaikki vaatteet on jo kaapissa kutistuneet niin onko sillä väliä jos saumat kirraa entisestään?

      Poista
  7. Aloitin vastaamisen mutta sitten alkoi tuleen sellaisia kysymyksiä että en enää kokenut niitä käsityöhön mitenkään liittyviksi ja ihmettelen mitä niillä haetaan. Siis sorry, jätin kesken.

    VastaaPoista
  8. Hienot sukat. Mun Vuonuen lanka on miehen sukissa ja hän käyttää niitä vähän , että kestosta on vaikea saada selvää. Vanhoja käytetään ja uusia sitten joskus.Nyt on TaitoPohjanmaan sivuilla Luotsi-lapse-ohje ilmaiseksi kuun loppuun. Tilasin. Tiedä häntä koska teen.
    On tämä aika melkoista . Ikävä perhettä, sukua, ystäviä. Tylsää ja olo muuttuu saamattomaksi.No, kesää odotellessa ja rokotuksia.

    VastaaPoista
  9. Upeat sukat! Mulla on tuota Penttiä kaksi vyyhtiä luonnonväreissä, harmaata ja valkoista.

    VastaaPoista
  10. Pentti-langoissa on aivan ihanat maanläheiset sävyt. Kauniit sukat laatulangasta. Kiinnostava ohje tuo Luotsi-sukat. Pitää tutustua myös samannimisiin lapasiin. Kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapasohjeen voi tilata ilmaiseksi Taito Pohjois-Pohjanmaan shopista.

      Poista
  11. Komiat sukat! Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä niiden kestävyydestä kerrot. Itse olen tosi skeptinen. Tuolla suklaamäärällä pitäis mielen kirkastua :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.