lauantai 3. huhtikuuta 2021

Hyvää pääsiäistä!

 

Hyvää, rauhallista ja mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille.

Kiitos korteista ja viesteistä.

 

Viiime vuoden pääsiäiseksi neuloin näitä pikkuliinoja, piti antamani niitä pääsiäisen aikoihin tavattaville tutuille, vaan eihän ketään sitten tullut tavattua. Eikä tänäkään vuonna niinpä olen näitä nyt ottanut itselleni käyttöön alusiksi kukkaruukuille, keksipurkille, koristeille ym. ym.


Virpomisetkin oli nyt peruutettu, ei näkynyt edes pihalla noitia kulkemassa. Syön sitten itse:)


Kuin myös nämä Lindt-puput, jotka ostin itselleni jo hyvissä ajoin taannoisella Triplan shoppailureissullani:) Ja taitaa jossain jemmassa olla marsipaanimuniakin;)

 

Uskolla  on ohraa popsittavana.


Jo perinteekseni muodostuneet puput ja munat kodin koristuksena. Muutama myös anopinkielessä.


 

Aurinkoa kevääseenne!

21 kommenttia:

 1. Pääsiäisen iloa ja valoa, Kristiina!

  Pääsiäisen värejä olikin kuvissa ja suklaamunia itsellänikin on (ostin virpojille, taisin tietää kuitenkin oman suun olevan lähempänä) Kaksi tyttöä kävi maskeineen ja pitivät turvaväliä pihassa.Kivalta sekin tuntui.Lumet sulavat vauhdilla täällä.

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja makoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Ihania pikkuliinoja - juuri sopivia pääsiäiseksi 🤍 Hyvää pääsiäisen jatkoa 🤍

  VastaaPoista
 4. Hyvää pääsiäistä. Kuvia katsellessa tulee keväinen tunnelma runsaasta keltaisesta.
  Hyvin sopivat koristemunat anopinkieleenkin kun virpomaoksia ei ole tänävuonna. Meilläkään ei käynyt ainoatakaan virpojaa, joten virpojanpalkat menivät omiin suihin.
  Harmi että kauniit liinat eivät päässeet alkuperäisen idean mukaisesti lahjoiksi, mutta hyvä että niille on kuitenkin käyttöä löytynyt.

  VastaaPoista
 5. Aurinkoista pääsiäistä! Niin tutun näköisä pikkuliinoja mutta taitavat kuitenkin olla hiukan erilaisia kuin se, jonka minä olen sinulta joskus saanut. Tuossa se pöydällä on nytkin.

  VastaaPoista
 6. Ihania ja värikkäitä pikkuliinoja. Karkit on täälläkin itse saanut syödä. Viikki sitten lauantaina virpojat oli liikkeellä ja tietenkään silloin ei karkkeja ollut kaapissa, annoin muutaman euron joilla voipi vaikkapa sitten karkkia ostaa. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. Ei näkynyt virpojia ei, mutta sainpa sitten avata itse enemmän suklaamunia.😋

  VastaaPoista
 8. Keltainen liina on meilläkin käytössä paraillaan. Kauniita ja keväisiä värejä sinulla ja somat suklaapuput Lindtiltä ovat nättejä ja maukkaita. Sulla näkyy olevan äitipupukin:)
  Hyvää pääsiäisen jatkoa! T. Eila

  VastaaPoista
 9. Ihania pääsiäisen ajan kuvia! Nuo virkatut liinat ovat niin ihania <3 Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinathan on siis neulottuja. Sivupalkin tunnisteena Neuleliinat.

   Poista
 10. Hyvää pääsiäisen jatkoa täältä saaresta! Lankalauantaina oli jäät viimein lähteneet ja päästiin saareen. Talviturkin heitin eilen kun laituri oli saatu talven jäljiltä korjattua. Tänään taitaa olla käsityöpäivä. Tuulee ja satelee. Nuo pikkuliinat on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, saarikausi alkanut!! Ihanaa. Mä oon niin mukana siellä;)

   Poista
 11. Ihania pääsiäisiä kuvia <3
  Meillä päin kävi kaksi porukkaa virpomassa, olin varautunut, vaikka epäilin, ettei kukaan tulisi. (Viime vuonna ei käynyt kukaan.)
  Hyvää pääsiäisen jatkoa, meillä vielä muutamia munia piilottamatta :)

  VastaaPoista
 12. KIITOS kaikista näistä kommenteista. Mun tekemiä liinojakin on ympäri Suomea käytössä, kiva kun ovat olleet mieluisia. Mä niin tykkään tehdä niitä, isoja ja pieniä. Tarttee varmaan ruveta ottamaan vastaan toivomuksia niistä, voi sitten joskus yllättää.
  Oikein hyvää ja mukavaa kevättä kaikille.

  VastaaPoista
 13. Hienoja kuvia. Muuten, mikä lanka sinulla on noissa pikkuliinoissa? Meinaan, että onko kovinkin ohut?

  VastaaPoista
 14. On ohutta, n. 550 m/100 g Madame Tricot Maxi tai vastaaa, myös Gjestal Maxi 650 m/ 100 g. Karnaluksista yleensä ostan tuota Tricot' in lankaa, se on siellä edullista. Neulon 2.5 mm puikoilla. Ohjeet yleensä kirjasta Knitted Lace, tai Knittes Lace in White, tekijä molemmissa Sonja Esbensen, ja ekassa myös Anja Rasmussen. Ohjeita on kyllä lehdissäkin, joskus. Laimea sokeriliemitärkkäys, tai silitystärkkiä spraypullosta niin lopputulos on hieno. Mä niiiin tykkään näiden tekemisestä.
  Jos neulois isommilla puikoilla niin tietysti sais nopsaan valmiiksi isommankin liinan, olen nähnyt sellaisia myytävän.
  Niitä pääsiäiskukkoja virkkaan näistä samoista langoista.

  VastaaPoista
 15. Ihanat pääsiäiskuvat täällä. Toivotan kauniita kevätpäiviä. Kevät etenee nyt vauhdilla.

  VastaaPoista
 16. IHanat pikkuliinat. Minulla on yksi tuommoinen mummun peruja. Se on rakkaimpia aarteitani. Osaisinkohan itse tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti osaat, oot niin taitava käsistäsi ja tuohan on ihan tavallista pitsineuletta, pyöreässä muodossa vaan, ihan kuin esim. sukkakin neljällä puikolla tai pyöröpuikolla. Aloituskohta on aina vähän hankala ku on pieni muutaman silmukan työ mutta tosi nopsaan se kasvaa ja helpottuu. Eikä ole niitä nurjia kerroksiakaan, kaikki vaan oikeata ja välillä lisätään tai kavennetaan. Helppoa ku . . . heinäntekoki on vaikeampaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi.