perjantai 9. huhtikuuta 2021

Parantavat pötkylät

 

Tuollaiset pötkykät valmistui KipuApusilkkivillalangasta  <- aiempi postaus langasta. Niissä on peukulle aukko, jos niitä haluaa silleen käyttää, mutta hyvin voi käyttää ilmankin. Parempi oli aukko neuloa kuin harmitella sen puuttumista. Aukon verran neuloin edestakaisin neuletta ja sitten taas liitin neuleen pyöröksi. Normijoustinta 2o 2n, HiyaHiyan 3.0 mm sukkapuikoilla noin 45 cm. Lankaa kului 70 grammaa ja 60 silmukkaa on koko matkan, tämähän on sitä ohuempaa n. 400 m/ 100 g.

Voi pitää jaloissa suorana tai rypyssä


Käsivarsissa suorana tai rytyssäTämä lanka on hyvin rouheata ja siinä on myös roskia mukana siksi neulejälkikin on niin rouheata, että nämä saattaisivat voittaa Miss Rumaneule kilpailun. Kauneushan ei kuitenkaan ole näiden pääasia vaan se, että ne saattavat auttaa luiden ja nivelten kolotukseen.

Stadilla ei ehkä ole kaffiloita avoinna synttäriborgan ja leivarin nauttimiseksi, tai ehkä Ekberg onkin auki,  mutta voihan nämä pikaisesti dösäpysäkilla luovuttaa. 

EDIT: Siis isosysterille synttärilahjaksi! 

KS

16 kommenttia:

 1. Mielestäni tuo rouhea neulepinta on super ihana <3 Ja huippua, jos auttavat luiden ja nivelten kolotukseen! Ollaan kuulolla, mitkä ovat kokemukset.

  VastaaPoista
 2. Synttärionnea!
  Ai noin pitkät pötkylät teit. Hienot. Minulla on tuota lankaa vielä 140 grammaa, mutta en ole vielä päättänyt mitä teen, kun vähän joka paikkaa kolottaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän synttärionnittelun isosysterille, 86 v. Kirjoitin hassusti ku mielessäni oli edellisen postaus langasta jossa kerroin että teen nämä lahjaksi.

   Poista
 3. Onpa monikäyttöiset pötkylät, toivottavasti helpottavat kipuilevaa. 👍😊

  VastaaPoista
 4. Jos tuosta langasta on oikeasti apua, niin teen siitä niskanlämmittimen, villahousut, sormikkaat, polvisuojat, kypärän, tukiliivin ja villasukat. Tuntuu, että aina jostain kolottaa...

  VastaaPoista
 5. Kivat kun voi tarpeen mukaan käyttää sekä ylä- että alaraajoissa. Mulla on Tukuwoolista tehty kaksi huivia ja olen niitä käyttänyt jalkakipuihin ja villa tuntuu ihanalta ja lämpö mukavalta. Lankoja siisvotessa oli joku reumalanka vielä jäljellä,kun tein aikoinaan äidille käsiin ja toisena polviin lämmittimet. Äiti käytti molempia ja oli tyytyväinen. Joskus sitten sisko meni ja pilasi, kun pesi ne koneessa.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti pötkylät toimii toivotulla tavalla :) Ovat ainakin monikäyttöiset.
  Minulla on ollut viime aikoina pitkät säärystimet käsivarsissa aina, kun olen hieronnassa ;D Hieroja on tuttu ja on tehnyt kotikäyntejä, niin olen kehdannut. Ekalla kerralla oli kädet aivan umpijäässä, vaikka huone oli ihan normaalilämmin. Sitten keksin, että vetäisen ne säärystimet käsiini ja nyt olen käyttänyt niitä joka kerta :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat! Olen käyttänyt tämän tyylisiä usein. Mulle ne ovat kuin "irtohihat", joita helposti kulkee mukana kaiken varalta. Jos on kuuma otetaan pois ja jos sittenkin tulee kylmä apu on lähellä.

  VastaaPoista
 8. Pötkylät on niin tarpeelliset. Viikolla särki vasenta kättä. Seuraavana oikeaa. Vuoroin nilkat ja sit jo manasin jatkuvasti muuttuvan sään.

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen tuosta langasta neulonut ainakin yhdet sukat jo vuonna 2008 eli tuttu lanka ja samasta kaupasta ostettu.
  Niistä mun sukista, kärkikavennus on spiraali. Tykkään siitä ja aika usein käytän. Tulee kauniin pyöreä kärki. Alun simpukkareuna on mulla tallessa aikoinaan kun neulottiin Puikkomaisterin ystävänpäiväsukkia. Siinä ohjeessa on kyllä se linkki youtubeen mutta tuskin saisin sitä oikein kirjoitettua tulosteesta. Niin pitkä ja monenlaista merkkiä siinä linkissä. Samantyylinen reuna on Novitan sivuilla mutta ehkä hivenen erilainen. En ole siihen paremmin tutustunut. Alku luodaan puikolla ja virkkuukoukulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käynkin katsomassa tuon Puikkomaisterin ohjeen. On niin kiva ja vois jämälangoista tehdä niitä lyhytvartisia ja koristeellisia sukkia.

   Poista
 10. Ihanat ja rouheus on villalangoissa ihan parasta! En ollut tuollaisesta lääkelangasta ennen kuullutkaan, pitää laittaa muistiin...

  VastaaPoista
 11. Hienot käsivarsisäärystimet. Voi varmaan kietoa myös kaulan ympärille, pitkäkaulaiset käyttäkööt molempia peräkkäin käärittyinä. Isä käytti äidin neulomia sukkia rintamalla kaulahuivina enne kuin raaski vetää ne jalkaansa.

  VastaaPoista
 12. Tuo lanka olisi pitänyt tulla mieleen, kun vastaavaan tarpeeseen pikkusiskolle rannekkeita ja säärystimiä tein. Käytin alpakkalankaa.

  VastaaPoista
 13. Kiva jos siskosi saa helpotusta kipuavusta! Mun "myyntipuhe" menee niin et "Se haisee pahalle ja näyttää rumalta, mut se auttaa" :)

  VastaaPoista
 14. Hyvä kuulla, jos polvisuojista on ollut apua. Itse myös aikoinaan niitä käytin. Nyt kuitenkin kipu on yltänyt sille tasolle, että täytyy varmasti ammattilaiselta etsiä apua polvivaivoihin. Voisin tuommoiset yrittää neuloa hieman erilaisesta langasta ensi kerralla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.