sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Sukkia ja lankaa ynnä muuta

Ilun Handun "Ensivastehätäapulankapiipaa-auto" vieraili toukokuussa täälläpäin, Laajasalossa. Viihdyin paikalla muutaman tunnin kun paikalla oli kivaa porukkaa ja juttu luisti. Ostin yhden Minimerino vyyhdin. Se on nyt neulottukin nillkkasukiksi, ehkä 5 grammaa lankaa jäi.



Siinä lankapysäkillä oli kauppa, kirpputoria ja keramiikkaa yms. Ostin kirppikseltä Uskolle uuden maton. Ai että se oli, ja on, mieluisa, siinä oli paljon koirankarvaa ja outoa tuoksua;)

 X X

Kirjastosta sain monen kuukauden jonottamisen jälkeen kirjan Urban Knits ja kuukauden jonotuksella (olin jonossa 3.) 52 x villahuivit.

Laine kustantamon villahuivikirjasta en tykännyt lainkaan. Liian outoja mun makuun. Monesta kuvasta ei saanut selvää minkälainen huivi oikeasti on, mm. yhden kuviota ei erottanut lainkaan. Ja siinähän on näitä tekstiohjeita!

Uh. Tuollaisesta en mitään huvia kyllä alkaisi neulomaan. Mutta kuten Leeni H. "Neulomalla saa mielenrauhaa" radio-ohjelmassa osuvasti sanoi, niin me suomalaiset osaamme mainiosti lukea kaavioiden koodikielta mutta ulkomaalaisille täytyy rautalangasta vääntää rivi riviltä ja silmukka silmukalta mitä neulotaan.

Leeni Hoimelan Urban Knit kirja vei mennessään. Tosi kiva katsella kuvia ja olla maisemassa mukana. Muutama neule olis ehkä neulottavissa mutta en nyt vielä mitään päätöstä tehnyt, paitsi sukat heti aloitin.

X X

Pitkästä aikaa tapasin neuleystävän: Iso Gnu oli tullut stadissa käymään ja kävin luonaan kahvittelemassa. Herkullisia leivonnaisia oli ostanut matkan varrelta Heinolasta. Mä vein hänelle muutaman ison palapelin ja sain vaihtarina Puffalan sukkalankavyyhdin. Heti sen kerin ja aloitin Sees-sukat Leenin ohjeella.



X X 


Lauantaina Stadin puutarhurin kesäkahvila oli auki ja tarjolla herrrrkullisa leivonnaisia! Myös ensisatoa oli myytävänä. Ostin tietysti! raparperia, ruohosipulia ja kevätvalkosipulia. Namskis.

Kahvila on auki torstaisin sadevarauksella ja joskus lauantaisin - FB pitää ajantasalla tästä. Lauantaina 12.6. on avoinna koska on Helsinki päivä!

X X

Muutama viikko sitten tein jo ekan rapsupiirakan ja oli se hyvä.


Nyt näistä rapsuista tein uudella reseptillä ja uudella täyteaineella: vaniljakreemi. Sitähän nyt paljon mainostetaan. Noh, ihan hyvää se oli mutta ei mene jatkoon. On ehkä vähän teollisen makuista. 


X X

Mulla on tässä muutaman kuukauden aikana mennyt tosi paljon rahaa hammashoitoon. Vanhat paikat on tulleet tiensä päähän, lohkeavat ja korjaaminen on kallista. Noh, koska niiden takia piti laittaa Visa vinkumaan niin päätin sitten vinguttaa jotain näkyviinkin. Kävin kampaajalla:

Ennen


Jälkeen (permis ja väri) (olin sit tallentanut tän huonon kuvan, äh)


X X

Raidallinen villapusero ei ole vielä valmis, puutuu hihat. Aloitin kuitenkin jo seuraavan puseron koska ensi lauantain vietän risteillen suomenlahdella ja haluan mukaan yksinkertaista neulottavaa : puseron alaosa on suoraa sileätä neuletta. Sitä on hyvä posottaa ystävien kanssa jutellen ja matkasta nauttien Iltaesiintyjänä tällä reissulla on Jiri Nikkinen Beatles Tribute Band! Jee-jee! Eckerö line, Helsinki-Tallinna-Hanko-Helsinki.

Kauniita kesäpäiviä kaikille, eikä se sadekaan mikään pahis ole.

KS


8 kommenttia:

  1. Raparperipiirakkaa tekis mieli laittaa, mutta eipä täällä ole vielä lähikaupoissa näkynyt uutta raparperia.
    Kyllä kampaajalla käynti piristää

    VastaaPoista
  2. Mullakin on tuo 52 x villahuivit kirja lainassa ja vähän samoja tuntemuksia. Olisin halunnut nähdä kuvia mm. koko huivista. Löysin mä sieltä pari kivaa huivia, jotka voisin neuloa, mutta niitä varten pitäisi hankkia sopivat langat. Mutta ainakaan ihan heti en riennä lankakauppaan ja en kuitenkaan kuukaudessa (kirjaston laina-ajan) ehtisi sitä tekemään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tuo, että yhtään huivia ei tainnu olla kokonaisena kuvattu. Ohjeen alussa on suttuinen piirros mallista mutta ei se mitään selvennä muuta kuin onko huivi pyöreä vai kulmikas;) Neuleohjeissa mun mielestä se mannekiini on sivuseikka ja pääosassa pitäsi olla huivi eikä pitkät hiukset olalla tai säihkyripset, tumma huivi tummalla taustalla ei todellakaan näytä mitä pitäisi neuloa.

      Poista
  3. Kivan näköisiä lankoja, ja raparperipiirakka näyttää herkulliselta. Mulla on jääkaapissa raparperikiisseliä viime vuoden pakastetuista raparpereista, nyt ei ole omaa tainta kasvamassa.

    VastaaPoista
  4. Ilun langat on niin iloisen värisiä. Tarkasti käytit punaisen langan. Kivalta näyttää nuosinisten sukkien alku. Oli se niin kiva tavata livenä. Nuo keväiset ostokset keltaisessa verkkokassissa näyttää herkulliselta.
    Nautin keväästä kaikesta hirveästä siitepölyn määrästä huolimatta. Nyt viikolla vaan hyttyset ryntäsivät ja jalat kutiaa ja käsivarret. Iltaisin ei viitsi olla ulkona. Vähitellen niihinkin tottuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapaaminen oli todella oikea piristysruiske!
      Yh, hyttyset - ei kiitos.

      Poista
  5. No on sinulle tapahtunut kaikenlaista. Hienot on hiuksetkin. Minulla on myös sama kokemus Laineen kuvituksista; ovat enemmän taidekuvia. Neulojana haluaisin kuitenkin selvemmin nähdä miltä työ näyttää.

    VastaaPoista
  6. Hieno tukka ja varmasti piristi niiden hampaiden lomassa. Samaa mieltä noista Laineen kirjoista, ei innosta ja hidasta neulomista tekstin kanssa. Sulla on ollut tapahtumarikas kevät, saariretkeilyä ja risteily tiedossa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.