lauantai 20. marraskuuta 2021

Illansuu kirjakaupassa

Rosebud Sivullinen kirjakauppa Kaisaniemessä järjestää usein kirjaesittelyjä. Nyt oli vuorossa Kulttuurivihkojen kirjatuokio neljän kirjan ja kirjailijan voimin. Elias Krohn juonsi tilaisuuden.

Tämä tilaisuus on katsottavissa YouTubessa, kuin myös kaikki Sivullisessa olleet ja tulevat tilaisuudet.

Ensin: Elias Krohn (toim.): Mureneva valtio – näkökulmia Suomen valtionhallinnon henkilöstöpolitiikkaan.


Tämä aihe meni kyllä vähän yli ymmärrykseni. Sen kyllä tajusin, että valtion toimintoja ja virkoja on vähentynyt huomattavasti. Jotain jäi kyllä pureskeltavaksi mutta tuskin teosta luen.

Seuraavaksi:  Katri Kiukas: Kohtu on kaunein sana

Ajankohtaista asiaa hoivasta, kärkevästikin. Opin uuden sanan: uusintaminen, uusintava työ. Sana on esiintynyt jo vuonna 2015 mutta on mennyt multa täydellisesti ohi. Google siitä kertoo useammassakin vastauksessa mutta en kyllä vieläkään oikein ymmärrä mitä se tarkoittaa. Aika moniselitteinen sana taitaa olla. Katri Kiukas: Kohtu on kaunein sana, linkissä voit lukea teoksesta.

Sitten: Aija Andersson: Amputaatio


Rankka aihe kirjoittaa ja kuunnella. Tämä on kyllä luettava.

Hesarin ja Kansan uutisten artikkeleista voit lukea runoteoksesta ja kirjailijan haastattelut. Kevääksi on luvassa toinen kokoelma nimellä Eutanasia.

Viimeisenä: Hanna-Leena Ylinen: Kilpikaarnaihminen

Tämän takia tuonne menin. Olen lukenut Hanna-Leenan edellisen aforismikokoelman Jotta varastaisit ajatukseni, ja tykkäsin siitä. Aforismit on mulle sopivaa luettavaa ja ajatuksia herättävä kirjallisuuden muoto. Hanna-Leenalta myös uusi sana: afolli = aforismin ja novellin risteymä. Kulttuurivihkot linkissä: Kilpikaarnaihminen. Tämän teoksen olen jo varannut Helmetistä, olen ekana. Nykyään en enää osta kirjoja (paitsi joskus käsityöaiheisen) vaan lainaan kaiken kirjastosta.

Vaikka en ollut ihan kartalla kaikesta kuulemastani niin ilta oli oikein antoisa. Juuri tällaista aivojumppaa olen kaivannut. Ihan kuin joku tylsyyden sulkema ovi olisi avautunut, ainakin raolleen, ja uusia ajatuksia ja haasteista pääsi pään sisään.

KS

4 kommenttia:

 1. Kiitos, kun kävit. Suosittelen tosiaan Aija Anderssonin runokokoelmaa. Joudut odottamaan sitä hiukan pitempään, sillä siitä on ollut niin monia lehtijuttuja, että kirjastoon on pitkä varausjono. Toivottavasti ostavat lisäkappaleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jonoa on mutta ei tuo ole pitkä. Kerran oli yhdellä kirjalla jonossa yli 300 mutta nopsaan se jono kuitenkin eteni.
   Oli kiva olla paikalla ja kuunnella fiksuja ihimisiä.

   Poista
  2. Varasin keväällä Tuuve Aron kirjan Kalasatama ja jonoa oli yli 600. En olisi vieläkään saanut sitä ellen pari viikkoa sitten olisi huomannut kirjaa Bestseller-hyllyssä.

   Poista
  3. Mullakin on pari kertaa tärpänyt jonokirja Bestseller-hyllystä. Ja siitä hyllystä useinkin saan uutuuskirjoja, käyn sen verran usein kirjastossa. Käytän Roihuvuoren kirjastoa, sillä on hyvä valikoima.

   Poista

Kiitos kommentistasi.