keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Arles kauluri ja Sarvet sormus
Snurressa oli synttäritarjouksena tämä lanka, ja kaulurin ohjeen saat kun ostat tätä lankaa, muista pyytää se. Lankaa jäi niin neuloin myös pannan.Aloitin väliaikaisella aloituksella koska tarkoitus oli tehdä etukappaleesta pidempi kuin ohjeessa. Eipä olisi tarvinnut tällä kikkailla koska joka tapauksessa neuloin kauluksen vain yksinkertaiseksi, ohjeessa se on taitettu, niin lankaa oli riittävästi (vieläkin jäi). Etukappaleen jatkaminen alaspäin sujui muuten hyvin mutta reunan joustimen silmukat tuli vähän hassusti poimittua vaan eipä tuo haittaa.Etukappaleen kauluksen silmukoita en päätellyt vaan ne odottivat ja tulivat sitten suoraan puikolle kun oli aika tehdä kaulus.

Päättelyt Tubular bind off, tässä hieman oikaistu versio, valmistavat kerrokset eivät ole välttämättömiä. Tällä tulee kyllä niin siisti ja joustava reuna, että enää en muuta käytä silloin kun tämä on tarpeen.


 

Nyt voin pitää takkia auki, mulla kun on aina hiki niin kokonaista villapuseroa en voi takin alla pitää.

X X X

Neulesormuksia olen nähnyt kuvissa ja käytössä. Nyt rupes tekeen mieli sellaista ja löysinkin netistä oikein kauniin ja mieluisan. Muutamassa päivässä se oli jo täällä ja koekäytössä. On kyllä hyvä. Olen käyttänyt sellaista muovista ja sekin on toiminut mutta onhan tämä nyt aivan eri juttu. Ylellistä suorastaan. Tällainen olis kiva saada lahjaksi *vink-vink* neulojan läheiset! Jos sormen koko mietityttää niin tuolta voi ostaa lahjakortin postimaksu maksettuna, eli saajalle ei tule mitään kuluja.

Nurmeslaisessa BerryGlade metallintyöstöyrityksessä on ilmeisesti myös neulova henkilö töissä koska tällainen neuleen langanohjain on tullut valmistetuksi. Erinomaista! Rosteri on just kaunis materiaali näihin Sarvet neulontasormuksiin.

Ihan itse olen ostanut ja maksanut langat ja sormuksen. Tässä ei  siis ole mitään maksettua mainontaa, kuten ei tässä blogissa yleensäkään. Tai ehkä joskus olen jotain saanut mutta siitä erikseen on maininta jos näin käy.

Toinenkin kauluri valmistuu just mutta tähän postaukseen tuli jo näin paljon kuvia ja asiaa niin laitan sille oman postauksen koska siihenkin on monta kuvaa.

KS

6 kommenttia:

 1. Hieno kauluri. Siinä on hyvä muoto ja ihana väri ♡ Tuollainen sormus olisi todella kätevä. Olen nähnyt kuvia tuollaisista sormuksista, mutta en ole vielä itselleni hankkinut. Kiitos vinkistä, mistä sellaisen voi hankkia.

  VastaaPoista
 2. Teitpä kauniit neuleet taas, kaulurin ja pannan. Minä olen jo kaksi talvea käyttänyt päähineenä melkein yksinomaan pantaa ja sillä linjalla jatkankin. Se pitää pään lämpimänä hyvin. Myssy nutturan päällä on vähän hankala juttu.

  VastaaPoista
 3. Ihanan värinen lanka ja jotenkin jo kuvasta näkee, että tuo ei varmasti kutita.
  Kiitos tubular bind off -videon linkistä. Pitääpä muistaa tuo tapa.

  VastaaPoista
 4. Kiva neulesetti. Lisälämpö on jo niin tarpeen. Väri 💚

  VastaaPoista
 5. Hieno kauluri ja hienon värinen. yhdet langat on jemmassa ajatellen kauluria. Hauska tuo sarvet-sormus ja kätevä.

  VastaaPoista
 6. Ihana kauluri ja onpas uusi asia minulle tuo sormus. Olisi kyllä hyvä. Teen paljon kirjoneuleita ja tuossahan menisi kolmekin lankaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.