sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Rauhankyyhkysukat

 

Asukastalolla oli kirppis. Keräsin kaikenlaista tavaraa myytäväksi ja myös nämä sukat, joista pyysin 30,00 euroa. Ostajan valinnan mukaan laittaisin rahat joko Unicefille tai Lääkärit ilman rajoja -yhdistykselle. Valmistauduin huolella hintalapuilla ja lahjoituskylteillä. Mutta pah! kauppa ei käynyt. Sukatkin jäivät myymättä. Muutama pieni tavara meni kaupaksi, sain Unicefille lahjoitettavaksi seitsemän euroa! Olin kyllä sinisilmäisenä uskonut saavani muutaman kympin kasaan. Noh, laitan omistani lisää jonkin tasasumman.

 

Tästä Taito-ohjeestahan kyllä meni rahat keräykseen, ovat saaneet tällä jo 12.000 euroa! Hyvä niin. Mähän ostin tämän lanka+ohje pakettina. Laitoin jo palauttetta, että oli vähän  huono ostos. Kuvioväriähän kuluu vain tosi vähän ja kun kerät olivat 100 grammaisia niin nyt 'jämälankaa' on karvan alle 200 grammaa koska neuloin naisten koon.

Kirjastosta sain lainaksi uunituoreen neulekirjan: Hurmaavat hameet ja valloittavat villahousut. Onpas kiva ja hieno kirja. Kaavion on selkeät, hyvät yleisohjeet ja mallikohtaiset ohjeet vaikuttavat selkeiltä. Ja kuvat! Kaikista kuvista näkee mallin hyvin ja yksityiskohtia on kivasti kuvattu. Sanoisin, että tämä on aivan eri luokkaa kuin Moreeni liukuhihna kirjat. En moiti Moreeni kirjojen ohjeiden tekijöitä vaan kirjojen yleisilmettä ja kuvia yms. Ehkä tuosta täytyy yhdet kivat villahousut neuloa. Hamettakin tekis mieli mutta ei nyt näillä koronakiloilla oikein ole hyvä idea.


Stadilaisen viikon kala-annos on yleensä silakkapihvit mutta nyt oli niin pieniä fileitä kaupan että paistoin ne sellaisenaan, vähän ruisjauhoilla höystettynä ja salaattipedillä. Namskis.


Silakoiden hinta ei vielä ollut noussut mutta huom! Fazerin sininen suklaalevy on kallistunut 10 centtiä ihan huomaamatta, ei siitä ole mitään mainintaa missään ollut. Salakavalaa tämä tällainen, niih.

KS

8 kommenttia:

  1. Nuo sukat ovat hienot! :) Täytyypä ehkä myös lainata tuo kirja kirjastosta, sillä mielessä ollut hameen neulominen viime aikoina kun näin sellaista instagramissa :D

    VastaaPoista
  2. Kauniit nuo sukat 🤍 Hametta en ole koskaan neulonut ja taitaa jäädä neulomattakin :) Kaunista pian alkavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat! Sukkien hintaa usein ihmiset pitävät kalliina, kun jossain kirppiskellä saattaa olla 5 €. Kerran yksi mies oli ostamassa pitkävartisia miesten villasukkia 5 € myyjäisissä. En suostunut myymään ja yritin selittää, mitä langat maksaa ja minkä verran siihen ottunut neuloja käyttää aikaa. Ei ostanut.

    VastaaPoista
  4. Nuo sukat on tosi kauniit. Harmi, että ei menneet kaupaksi hyvään tarkoitukseen.

    Oletko muuten huomannut nämä sivut. Ukrainaan voi nyt valita listasta sopivia tavaroita ja lähettää ilmaiseksi. Vaatii kyllä printterin, että saa tulostettua "pakettikortin". Keräyspisteitä on aika paljon. Paketit menee Ukrainaan ilmaiseksi ja tarvikelista päivittyy niin menee vain tarpeellista tavaraa.
    Ajattelin vaan, että sukkasi lämmittäisivät mukavasti pakolaisen jalkoja.
    https://autaukrainaa.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta ja linkistä, en ollut tuota huomannut. Just Asukastalolla ideoitiin Ukrainan auttamista.

      Poista
  5. Hienot sukat. Näin ne jo muuallakin.

    VastaaPoista
  6. Hyvä malli noissa sukissa. Harmi, että jäivät myymättä. Pitääpä käydä tutustumassa tuohon autaukrainaa-linkkiin. Rahaa olen jo lähettänyt järjestöille.

    VastaaPoista
  7. On kyllä kauniit nuo rauhankyyhkyssukat! Olisin veikannut, että 30euron hinnalla menevät heti kaupan, mutta eipä näköjään. Niinhän se on, että käsityöstä ei saisi periä hintaa.😞 Siksi minä en yleensä laita töitäni myyntiin enkä tee maksusta tutuillekaan, lahjaksi kyllä teen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.