tiistai 12. huhtikuuta 2022

Pörkenäs Neuleiri

 

Tällä asemalla aika on pysähtynyt.

Joskus on ollut näin, nyt on toisin. Nykyisiä rakennuksia ja maisemia on paljon näytillä muiden leiripostauksissa, ois niitä mullakin mutta en nyt laita (esim. sticklägerpörkenäs).

Nyt Pörkenäsin leirikeskuksen päärakennus oli varattu Neuleleiriläisille, joita olikin paljon, nelisenkymmentä päivien aikana, osa koko ajan, joku vain pari päivää ja taisi olla päiväseltäänkin muutama.

Muuta järjestettyä ohjelmaa ei leireillä ole kuin ruokailu: aamiainen, lounas, päiväkahvi, illallinen ja iltapala!! Hyvä, että noiden välissä ehtii neulomaan muutaman kerroksen. Lankakauppiaat tietysti ovat tärkeä ohjelmanumero. Myyntipöytien äärellä pistäydytään vähän väliä ihailemassa lankoja, silittämässä silkinpehmeitä vyyhtejä ja pohtimassa värivaihtoehtoja. Ja tietysti pankkikortit vingahtelevat ja laskutusosoitteita kirjataan muistiin (ruotsalainen laite ei täällä toimi) ja onhan käteinenkin vielä käypää.

Pari päivää  (ke-to) odotettu Rva Silmusolmu saapuu perjantaina arvokkaan lastinsa kanssa. Pikkuhiljaa kauppa alkaa hahmottua ja myynti alkaa.


Aavan meren toiselta puolelta paikalle oli tullut Rät & Avig.


Ja ihan melkein kotikulmillaan oli The Knitting Barber.

sekä kauniita kortteja Ciika's creativelta ensimmäistä kertaa myynnissä. Ostin tietysti sen, missä on kissa ja 'minä' tekstillä Knit two together.


Neulomisen lomassa oli myös kiva tehdä palapeliä, jossa tietysti oli kissoja lankakerineen! Kiitos Majvor tästä kivasta tekemisestä!

Virpi, Erja, Tiina-Kaisa ja minä ei ehkä enää olla ihan Jungfru'ita mutta sellaisessa kamarissa me majoituimme. Kaunis ja tilava huone, jossa meille kaikille riitti alapetipaikka. Kiitos teille mukavasta seurasta.


Yläkerran oleskelutilassa on näin kaunis kruunu, alkujaan varmaankni kynttilöille, ehkä. Rakennushan on jo satavuotias.

Ostin langat kahteen puseroon, yhden sukkavyyhdin, kaksi herrrkullista minivyyhtiä ja ihan viime hetkellä vielä sukkalankakerän.Pörkenäsin Kannatusyhdistyksen kaapista ostin matkamuistoksi kissapatalapun.


Junalla matka sujui mukavasti. Junalla saattaa myös tulla heitä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa.


KS

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No oli ihanaa, kiva kun oli samanhenkistä seuraa ja kauniita lankoja ja ne neuleet! Monilla oli niiiiin kauniita neuleita sekä valmiina että tekeillä. Kyllä tässä maassa käsityöitä osataan tehdä. Mukana oli myös virkkaajia ja yhdellä oli kirjontatyö tekeillä.

      Poista

Kiitos kommentistasi.