sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Raitaa sukkiin ja silmukkamerkkejä

Raitaa jälleen. Mä en oikein tykkää raitoja tehdä kun se raitojen leveys on aina hakusessa. Noh, kaiketi senkin oppii. Näissä on nyt tuollainen leveä  raita koska vaaleata lankaa oli vain vähän. Sen sainkin kulumaan niin, että vain tuollainen pieni sykerö jäi. Hyvä hyvä.


 

Näissä vaihdoin ahkerasti puikkokokoa. Aloitus ja yksi raita 2.5, (72 s.) sitten muutama raita 2.25 ja kantapäästä lähtien 2.0. Nyt on sopivat sukat joka kohdasta. Menee hyvin jalkaa, ei kiristä ja toisaalta ei pyöri jalassa.

Sininen on Arwettaa ja sitä on vielä raidoiksi mutta vaale Louhittaren Luolan Väinämöinen loppui nyt. Kaksissa sukissa sitä jo on käytetty.

x x x

Mä ostin itselleni tosi kivoja silmukkamerkkejä. Knits.fi . Ne tuli kauniissa kultapussissa:)Tämä ketju, jonka päässä kissa kurkistaa kahvikupista, on kerroslaskin! Tosi kätevä. 

KS

7 kommenttia:

 1. Minäkin aina pohdin raitasukissa miten leveitä tai kapeita raitojen oikeastaan tulisi olla. Toisilla raitojen rytmi tulee ihan kuin luonnostaan. Mutta tärkeintä kai, että langanloppuja saa raidoissa kulumaan, vai mitä?

  Silmukkamerkkisi ovat kauniita! Laskurikissasi hauska! Terveisin, Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten ole ainoa. Raidan leveys ym. riippuu langan paksuudesta, puikosta, väreistä jne jne. Ei se niin yksinkertaista ole. Tarvii kai olla jokin 'raitasilmä' heillä kenellä on aina niin onnistunut raidoitus.

   Poista
 2. Upeita raitoja olet tehnyt sukkiisi ja kivat ostokset. Nuo silmukkamerkit ovat kauniit ja tarpeelliset.

  VastaaPoista
 3. Ihanat raitasukat ♡ Ja vau, miten sieviä silmukkamerkkejä. Tuo kerroslaskuri on kyllä ihanuuksien ihanuus ♡

  VastaaPoista
 4. Kiitos vielä Instan puolella noista silmukkaohjeista. Minusta on aian vaikea arvioida sukkien silmukkamääräiä. Tuo puikkojen vaihtokin on kiva tapa muuttaa leveyttä.

  VastaaPoista
 5. Hyvin sait langanloppuja menemään. En ole tullut ajatelleeksi, että vaihtaisin puikkoja välillä, kun on eripaksuista lankaa, mutta niinhän pitää juuri tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langat oli kyllä melkein saman paksuisia mutta halusin siis tiukempaa neulosta niin vaihdoin puikkokokoa.

   Poista

Kiitos kommentistasi.