tiistai 26. syyskuuta 2023

RAV -neulejakku

Tämän valmistuminen vähän kesti mutta eikös ne niin ole, että hiljaa hyvä tulee?


 

RAV-ohje on ilmainen Filcolanan sivuilta. Hyvin yksinkertaisesti kirjoitettu mutta kuitenkin neulottavissa ;) Lankoina on Handulta Bumblebee silkkimohair, Fiftari merinosilkki, Isager silkkimohair ja Louhittaren Luolan Kytöläinen II (suomenlampaan villa). Handun langat ostin tätä varten mutta nuo toiset, siis kuviolangat, on joskus ostettu jotain varten . . . Kaikkea jäi vielä tämän verran, pah.


 

Tämä oli ensimmäinen aukileikattava neule. Ei ollut vaikeata eikä pelottavaa, ihan hyvin sujui. Hyvillä ja terävillä Fiskars saksilla. Monta kuvaa ja videota olen nähnyt jossa tällaista leikataan pienillä haikarasaksilla!! Ei ei, ei niin. Noh, kukin tekee tavallaan.


 

Tässä on yksi hakanen kiinnikkeenä, jotta pysyy päällä eikä valahda. En halunnut mitään nappeja tms. Neuloin reunaan neljän silmukan i-cordin (yleensä se tehdään kolmella silmukalla mutta halusin hieman paksumman). Ja numeroa isommalla puikolla kuin muu neule niin ei kiristä.

Leikkaussauma kääntyi kivasti ns. alavaran alle, hieman tarkemmin olisin voinut sen ommella mutta kun katsoin vain että etupuolella ommel on hyvä niin takana vähän kiemurtelee.

Ihanan kevyt ja pehmeä tämä on, tykkään. Hintava tietysti mutta ei sitä silkkiä kaupastakaan halvalla saa.


KS

6 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan värinen!

  VastaaPoista
 2. Totta, ihanat langat ja värit, varmaan kevyt ja lämmin pitää!

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana jakku! Niin kauniit värit. Ja kivoja sukkia tuolla edellisessä postauksessa. Tuo lammaspäiväkin olisi ollut kiva.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista. Juu, tykkään väristä, siitä tuli oikeinkin kiva. Yhdistiin rohkeasti harmaan ja vaaleanpunaisen langan, useimmitenhan mohair ja kaverilanka valitaan samasta sävymaailmasta. Varastosta löytyneen kuvioväritkin sopivat sitten mainiosti kokonaisuuteen. Kokeilin toista punaista vaihtoehtoa mutta se hukkui perusväriin. - Kristiina -

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis malli ja väri on todella herkku.

  VastaaPoista
 6. Onpa komea kuvio villatakissa ja ihana väriyhdistelmä. Tuo kerää katseita. Aukileikattavaa olen kokeillut vain nuken islantilaispaidassa, eikä se todella niin vaikeaa ollut, miltä se kuulostaa. Reunan huolittelu pelottaisi ainakin minua, mutta i-cord onkin siisti ja hyvä ratkaisu siihen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.