maanantai 15. tammikuuta 2024

Sukat ja lapaset

 Miten toi otsikon keksiminen on aina hankalaa.

Sukat tein systerille joululahjaksi, Vuonue. Kolme vyyhtiä mulla oli ja kolmet sukat neuloin. Nämä on vikat eikä lankaa jäänyt kuin nimeksi.



Ohuesta Säie Woolin langasta sisälapaset kässäkaverin rukkasiin. Peukaloon käytin jo joulukalenterin Malabrigoa, sopivasti samaa sävyä.

Vuodenvaihteessa aloitin vielä yhden palapelin. Tämä on niitä missä ei näytetä mitä kuvaan tulee. Eikä valmista kuvaa saa näyttää netissä ettei pilaa muilta haastetta. Nyt saa pelit vähäksi aikaa jäädä.


Kaikenlaisten tutkimusten jälkeen diagnoosi on nivelrikko lonkissa, oikeassa pahempi. Ostin kauniin kävelykepin jääpiikin kera. Tämä on hyvä henkinen turva kun jalka välillä tuntuu pettävän. 


Piitkästä aikaa Ville kävi päiväkahffella ja Usko oli niiiiin iloinen ja nautti kun sitä rapsutettiin oikein hyvin.



Näillä on kiva leikkiä! Seuraavaan väri-ilohetkeen otan mukaan ne vanhemmatkin minit. Nyt vaan näillä jouluisilla.

KS

14 kommenttia:

  1. Upeita neuleita olet tehnyt.
    Pääsetkö lonkkaleikkaukseen?
    Kahden tekolonkan omistajana voin sanoa, että kipu jää leikkauspöydälle.
    Palapelit ovat ihania. Minäkin kasasin joulukuussa kaksi palapeliä. Laitoin takaisin laatikkoon ja kasaan taas ensi Jouluna. Molemmissa kun on jouluaihe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei leikkauksesta oo mitään tietoa vielä. Täällä kun ei lääkärin kanssa keskustella kuin ihan minimi. Fyssarille sain lähetteen, katsotaan sitt miten jatko menee. Sairaanhoito on ihan peestä ja nyt ne meinaa supistaa lisää. KS

      Poista
  2. Olen samaa mieltä otsikoista, vaikea keksiä ja tylsiä pakkaa minulla olemaan.
    Lämpimät sukat ja rukkasissa lapaset lämmittävät kivasti. Mullakin lapset tulossa.
    Hieno keppi. Nivelrikko on näitä iän tuomia vaivoja, mutta onneksi leikatut tuntuvat olevan kaikki tyytyväisiä uusiin lonkkiinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä miten jatko sujuu. Lääkäri vain puhelimessa kertoi kuvausten diagnoosin ja laittoi lähetteen fyssarille. Thats it and all.
      Sairaanhoitajilla on valta päättää pääseekö lääkärille vaiko ei. Sairaanhoitaja päätti myös sen, että käsikauppalääkkeellä tämä ihottuma paranee. Ei se niin mene, että asiakas sanoo mikä lääke auttaisi oikeasti. Niih. Tanakele.

      Poista
  3. jos muistan oikein, niin usein kirurgit haluavat fyssarin arvion ja kuvien lisäksi. Siellä fysioterapeutila kannattaa kysellä tarkemmin Hesan systeemistä Niin se perusterveydenhuolto näyttää olevan aika sairaanhoitajavetoista nykyisin joka paikassa valitettavasti. Yhteyttä uudelleen, jos ihottuma ei parane.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on 13.2. fyssari, tai se on semmonen ryhmäjuttu josta se varaamonvastaaja sanoi, että on oikein hyvä ja tykätty ja saa paljon ohjeita ja materiaalia. Panadol-reseptin siis sain lekurilta, sillä mennään.

      Poista
  4. Pitkästä aikaa muutama sananen sinulle. Olen minä aina joskus kurkistanut tänne, mutta jotenkin olen ollut saamaton niin kirjoitusten kuin käsitöidenkin parissa. Mutta jospa tästä virkistyisin. Sinulla on kyllä näpsäkän näköinen kävelykeppi. Meillä taitaa olla samantapaiset vaivat, mutta eri syystä. Terveisin Matleena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena kommentista. Tämä osoittaa, että alat piristymään. Jee. Kävelykeppi tosiaan on kukkakuvioinen, sen saa tarvittaessa myös kasaan! Kurjat vaivat ovat, syyt ja seuraukset tiedetään tai ei tiedetä.

      Poista
  5. Minulla olisi sekä palapelejä että minvyyhtejä, joille pitäisi jotain tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mineistä mulla syntyy ehkä raitapaita, raitasukkia ainakin - sitten kun innostus tulee. Palapeleillä on aikansa, useimmiten perinteestä johtuen juuri joulun aikaan niitä teen. Eroon niistä pääsee helposti antamalla eteenpäin kavereille tai Kierrätyskeskukseen. Vain muutaman pelin olen tunnesyistä säästänyt.

      Poista
  6. Hyvä tietää vaivan nimi, vaikka ei se kolotusta helpota.
    Ite tykkään sisälapasista, tai hansikkaista rukkasten alla. Näpit jäätyy näillä pakkasilla.
    Isosti tsemppiä tulevaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nimen saaminen kolotukselle oli helpottavaa. Ensin oli pieni epäilys tulpasta, verikoekin antoi suuntaa sinnepäin mutta ultrassa ei tulpaa näkynyt ja normi röntgen sitten rikon paljasti. Kyllä tämä tästä. Ja kipukinon helpottanut, ilmeisesti ollut jokin tulehdus tms. mikä aiheutti kovan kivun jonka takia lääkäriin menin. Enhän minä pienistä kolotusista ja pistelyistä terveydenhuoltoa vaivaa;)

      Poista
  7. Nyt nokka kohti kevättä. Kyllä sieltä vielä lämpimät tuulet puhaltaa!

    VastaaPoista
  8. No voihan kökkö. Toivottavasti kivut helpottaa tai saat ainakin hoitoa ja troppeja. Ainakin tuo keppi on tosi makee - jos ei muuta apua niin hoitaa korvienväliä noin iloinen. Kuten myös langat. Puhumattakaan Uskosta <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.