torstai 29. helmikuuta 2024

Neuleiden aloituksia yms.

Tämä blogi on kyllä vähän stressaava, pitäis päivitää useammin mutta . . . 19 vuotta olen tätä pitänyt ja muutaman kerran jo päättänyt lopettaa. Sitten taas on tullut mieleen, että jos lopettais vasta 20 vuotiaan blogin. Noh, katsotaan kuin käy.

Yhdet oikeat villasukat on valmistunut, Urpolan tilan sukkalankaa. Ekaan tuli liian pitkä varsi kun en muistanut ettei paksulla langalla saa niin pitkää vartta. Toiseen sitten lyhyempi varsi ja kärkikavennuksiin Lett-lopi, joka nyt oli ainoa sopiva lanka. Eihän se kestävä ole mutta ehkä varpaista ei niin heti kulu puhki sisäkäytössä.

 


 Olen aloittanut, ja yhden jo saanut valmiiksi, kevätsormikkaat joulukalenterin mineistä ja yhdestä jämästä (tai ehkä nämä ei olleetkaan kalenterista?). Kivat värit.


Aloitettuna on myös sukat joulukalenteri Regia-ministä ja varaston Regia-kerästä. Ihan hyvällä mallilla nämäkin jo ovat.


 

Mutta nuo aloitukset jäävät nyt kesken koska tänään hain kirjastosta monta kuukautta jonottamani Mouche & friends -kirjan. Tässä meni alkuilta lukiessa hahmojen tarinat ja sitten vielä luin tekniikka-opastusta. Ehkä on mukavampi neuloa hahmoja kun tiedän mitä ohjeessa tarkoitetaan. Ei siis mitään rakettitiedettä ole ohjeissa mutta pieniä niksejä pienen neuleen muotoilussa yms. Sukkapuikot, pyöröpuikot ja taipuvat puikot ( ne kolmion näköiset esim Crazy Triot) mainitaan mutta ovat unohtaneet sormikaspuikot! Nehän on just hyvät tällaiseen pienen työstämiseen. Mullahan niitä on monessa koossa sormikkaita varten ja nyt siis ilmeisen hyvät näiden neulomiseen.


Lainassa on ollut myös kirjat Punainen noita ja Karjalaisneuleita.


Jenna Kostetin Punainen noita oli oikein hyvä kirja, mä tykkäsin kirjoitustyylistä ja historiasta. Yllättävän paljon noituutta onkin tutkittu, kirjassa on paljon vanhoista dokumenteista löytyneitä tosiasioita. 

Karjalaisneuleita kirjassa on kauniita kirjoneuleita, ihanan erillaisia kuin jo silmistä tursuavat islantilaiskuviot. Jos jonkun mallin neuloisin niin valitsisin kotimaisen langan, joita on jo runsaasti tarjolla. Vaan kun mä en lainkaan tarvitse tuollaista paksumpaa villapuseroa niin jää nämäkin kauniit tekemättä, siis ei edes yhtä tule neulottua.

Usko tsillaa aamuauringossa sängyllä.


KS

7 kommenttia:

 1. Aloitus hyvä kymmenen sanoo sananlasku (tai joku muu). Pitää aloittaa sitä, mikä innostaa ja mennä inspiraatio edellä eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanan näköinen tuo neule Karjalaisneule-kirjan kannessa, niin kauniit värit. On kyllä kisukin niiiiin ihana. Leppoisaa kevätalvea! T. Eila

  VastaaPoista
 3. Aloittaminen on kivaa, mutta kyllä niitä sitten valmistuu joskus. Nuo eläinhahmot on hauskoja, mutta luulen. että mun kärsivällisyys ei tahtoisi riittää.

  VastaaPoista
 4. Onpa tosi ihanat villasukat ja upeita lankoja neuleiden aloituksissa - Kivaa jatkaa noita varmasti.
  Minulle karjalaista sukujuurta olevalle kolahti heti tuo karjalaisneuleita kirja. Kaunis neule kannessa.
  Ihania myös nuo piek´net neulotut eläimet. Kyllä meitä hemmotellaan ihanilla kirjoilla nykyään.

  VastaaPoista
 5. Monta kivaa neuletta, monta uutta mahdollisuutta.

  VastaaPoista
 6. Aloitin bloggaamisen toukokuussa 2002 ja sen jälkeen on ollut blogi jos toinenkin siellä täällä eri teemoin. Jotkut alustat lopettivat ja muutin Vuodatukseen 2007 ja nyt sitten Bloggeriin, kun vuodatus.net oli nurin niin kauan, ettei sitä uskonut enää minkään pelastavan.
  Kauhea työ etsiä kaikki tutut blogit, joita joskus seurasi, kun yhteen blogiini en ole lokakuun jälkeen päässyt ja jouduin silloinkin tekemään uuden blogin, että voin jatkaa kirjoittamista. Tästä on tullut niin kiinteä osa elämää, ettei osaa olla bloggaamatta. :)
  Ihania nuo kelta-vaaleanpunaiset langat!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, VUodatuksessa mä aloitin kun se oli silloin ehkä ainoa suomeksi, enkun kyllä hallitsen mutta äkkiseltään nettikieli tuntui silloin huikean oudolta. Muutto tuli just ku vuodatus keikahti. Moni tämmöinen alkuaikojen bloggari on jo lopettanut. Saa ny nähdä mitä teen.

   Poista

Kiitos kommentistasi.