sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Päivä Porvoossa

Heti kun Säie Wool julkaisi studionsa aukioloajat katsoin mitä muuta Porvoossa olisi samaan aikaan. Ja kas-kas: Porvoon Valot -tapahtuma sattui sopivasti 10. helmikuuta päivälle. Siitä sitten aloin suunnittelemaan Porvoon retkipäivää.

Kauppojen aukioloajat piti ensi selvittää. Hyvä sivu Aukiolokalenteri löytyikin mutta sinne ei ollut päivitetty muutamaa tärkeätä kauppaa. Esim. Brunberg olisi vain normi lauantain aukiololla. Otin sinne yhteyttä ja iloinen uutinen oli, että kyllähän keskustan myymälä on auki peräti 21.00 asti! Kiittivät kun olin asiasta yhteydessä ja heti päivittivät tietonsa.

Toinen murhe oli se, että Porvoon pienilankakauppa on lauantaisin suljettu. Noh, viesti sinnekin ja niinhän Elisa sitten piti kaupan auki puolipäivästä just mulle sopivasti 16.00 asti. Ja vielä kun Tee- ja kahvihuone Helminkin aukiolo oli sopiva niin tarkempi suunnittelu pääsi alkuun. Puuttui vielä reissukaveri! Maria olikin heti valmis lähtemään mukaan.

Bussiliput ostin meille valmiiksi kun ei koskaan tiedä miten ihmiset yks-kaks yllättäen kaikki lähtevät samaan aikaan liikkeelle. Noh, nyt oli mennentullen hyvin tilaa.

 


 

Ensin suunta Säie Wooliin, jossa olivat vieraina Laine Publishing lehtien, kirjojen ja mallineuleiden kanssa. Ja ihana Cindy komean miehensä kanssa oli laittanut esille pöydällisen Knits.fi neuletarvikkeita. Oi oi mitä herkkuja.

Myös emäntä Eijan langat olivat hyllyissä sievästi ja osa pakattauina Hupsista-pusseihin. Maltillisesti ostin suunnitellun Merino Sock-vyyhdin ja muutaman silmukkamerkin.

Täältä sitten Porvoon pieneenlankakauppaan. Matkalla piti ottaa kuva tästä kauniista kaivosta. Kuten näkyy niin sää oli mitä parhain aurinkoinen talvipäivä.

Kauniita lankoja hyllyt täynnään. Juttelua aiheesta toiseen ja välillä pohtien neulemalleja, iltapäivän kahvi ja teekin nautittiin. Maria teki hurjan päätöksen ja osti huivilankaa peräti kahteen huiviin! Itse ostin neulekassin, lehden ja miniminivyyhdin Porvoon Pikkukehräämön affe-suomenlammas vyyhdin. Nyt oli tämä valikoima vähissä kun kehrääjällä on ollut muuta työtä. Kiitos Elisa kun avasit kaupan tänä tapahtumapäivänä. Oli siellä kuulemma muitakin käynyt kuin vain me ;)


Valitettavasti VilliSolmu olikin suljettu loman takia! Sieltä oli tarkoitus ostaa kissoille minttuhiiret. Ensi visiiitillä sitten.

Nyt olikin jo huikopalan aika ja suunta Kahvi- ja teehuone Helmiin.  Oi mikä ihastuttava paikka. Aitoa vanhaa ja vähemmän aitoa. Pieniä huoneita ja ahdasta mutta kyllä sopu antoi tilaa kaikille ja vaihtuvuus oli aikas hyvä. Mainittakoon, että juuri Helsinkiin avatun Cajsan Helmen omistaja ja kunnostaja on tämänkin kahvilan takana.

 Herrrrkullinen kakkuhylly


suolaistakin oli näyttävästi saatavilla. Itse ostin kasvipiiraan, se oli erinomaisen hyvä ja Marialle maistui savulohileipä. Jälkkäriksi ostin mansikka-karpalo kakkupalan. Nami-nami. Siinä istuessa oli hyvä hetki vielä tarkistaa Valot-ohjelma.Suunnitelmaan ei kuulunut ollenkaan Taidetehtaan tapahtumat eikä jokivarressa olevat valaisut. Pääkohde oli tietysti Tuomiokirkko ja siellä Varjoista valoon metallimusiikkiversiot tutuista virsistä. Ai että oli huikeaa! Mahtavaa menoa ja jytkettä, tsudum-dum-padam!! Musa ja valoshow, hienosti tehty. KIITOS. Uusimaa-lehdestä luin, että illalla oli tapahtunut myös palohälytys ja kirkko oli evakuoitu mutta onneksi mitään tulipaloa ei oikeasti ollut, ehkä pihalla olleesta nuotiosta oli savu hiipinyt jonnekin kirkon tilaan ja laukaissut hälytyksen.

Vanhalla Raatihuoneella oli tämä Viktor Freson sympaattinen ja ylisöpö Mega Viki. Pus-pus.

Runebergin puistikossa oli kivoja valohahmoja mutta ne jäivät kuvaamatta. Sen sijaan monen monta kuvaa tuli otettua Porvoon torin Tanssivat vedet teoksesta. Vesi todella tanssi musan tahdissa valaistuna upeasti. Myös Kaupungin taloa valaistiin upeasti, ei kuvaa, sorry.


Torilla oli myös myyntikojuja, erilaisia herkkuja ja muita tuotteita mutta ei me ostettu mitään. Hinnoittelu näytti olevan kohdillaan, aivan eri tasoa kuin täällä lännemmässä. Kotimatka meni nopsaan ja metrokin sujahti sukkelaan kotiasemalle Herttoniemeen.

Kiitos lankakauppiaille, Helmille herkuista, Porvoolle hienosta tapahtumasta ja teosten tekiöille iso-iso kiitos. Ja kiitos Marialle kun lähdit mukaan. Päivä oli oikein kiva ja erityisen antoisa.

KS


3 kommenttia:

  1. On teillä ollut tosi mukava Porvoo-päivä. Porvoo on kiva kaupunki.

    VastaaPoista
  2. Kiva matkailu- ja tapahtumapäivä

    VastaaPoista
  3. Voi miten ihana päivä Porvoossa sinulla on ollut. Kiitos kauniista kuvista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.