perjantai 23. elokuuta 2024

Sain Villeltä kaksi valokuvaa Beatleseista! Kehys täytyy ostaa niin otan paremman kuvan sitten.

Virpi ja Robin olivat täällä pari yötä. Kiva kun oli aikaa jutella ja kulkea kaupungilla. Kirpputorit tuli nähtyä ja hyvää ruokaa syötiin. Seurassa on kiva syödä, ruokakin maistuu paremmalle. Ja tuli kokemusta ravintoloist, en oikein itsekseni viitsi mennä ulos syömään.




Usko sai maukkaita tuliaisia ja mä satsin millä voin pitää hienon Koti-Spa-Päivän. Kiitos, mutta tulkaa ens kerralla ihan vaan itse. Noh, lähtiessään käytiin Rainbowoolissa ja sieltä Virpi osti mulle Cat Mom puikonpäät. Ihanat. Kiitti.




Sieniä oon ostanut torilta ku ei sienestys kaveria tunnu löytyvän. Kantarellit on olleet tosi hyviä ja puhtaita. Lampaankäävät samoin ja ne oikin oikein herkulliset voissa paistettuna. Torvisienet oli niiiin puhtaita etten itsekään noin siististi osaa kerätä. Ne on nyt kuivattu talveksi, kansuja oon pakastanut.




Seniorirannekkeella osallistuin opastettuun kävelyyn. Olihan se ihan ok mutta aika vähän tietoa tuli. Pitkä kävely mutta vain muutamista taloista kerrottiin, vähän niistäkin. Menen kyllä toisenkin kerran josko sattuis parempi päivä oppaalle ja tietoa olisi jaettavaksikin.

Kaupungintalo, selvisi Turun palosta. Jossain vaiheessa siitä tuli tilapäisesti Kaupungintalo ja on sitä siis edelleen tilapäisesti.

 Qwenselin talo


Bethelkirkko sisäpihan puolelta.


Suomen Pankki, Kirjasto, Vakuutusyhtiön talo (nyt Niska) tulivat katsotuiksi myös ja Kauppatorin historia kerrattiin.

Alvar Aallon suunnittelema Turun Sanomien talo. TS ei siinä enää ole.


Puolalanmäki on niiiiin jyrkkä, että en sinne toista kertaa kulje, tai tietyti sitten kun museoon menen mutta en huvikseen vaikka näkymät sieltä ovat huikeat! Aurinko paistoi just sieltä suunnasta niin kuvasta ei tullut mitään. Sorry. Käykääpä katsomassa.


KS

5 kommenttia:

  1. Lampaankääpäkastike on herkkua. Olen paistanut käävän viipaleina "pihveiksi" ja Koskenlaskija-juustoa sulatellut kastikkeeksi. Keitetyt perunat viereen niin namskis vaan. Kuivattuja torvisieniä olen murustellut sienikeittoihin.
    Mukavaa syksyn alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa syksyn alkua sinullekin. Torvisientä murustelen vähän sinne sun tänne, antaa kivasti makua, kaalilaatikkoon sitä laitoin eilen. Pihveinä oon kääpää laittanut silloin Kaunissaariaikoina kun löysin isompia itse. Nämä ostetut olivat, ei nyt pieniä paloja mutta halkaistuja jotta näki, että ovat hyviä sisältäkin.

      Poista
  2. Kiva kulttuurikierros, paljon nähtävää.

    VastaaPoista
  3. Kiva Turku-katsaus. Vai ei opas ollut juttutuulella. Ehkä ensi kerralla parempi päivä hänelläkin.

    VastaaPoista
  4. Torilla minäkin voisin nähdä sieniä - metsässä mulla on kyllä niin paha hahmotushäiriö niiden kanssa. Oma sienikaverikin on ja olisi useamminkin, mutta kun on turhauttavaa, kun hän bongaa kaiken, vaikka kulkisi takananikin...
    Ystävättäreni toimii Turku-oppaana, mutta Erja on aina puheliaalla tuulella...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.