maanantai 5. elokuuta 2024

Simmottis ja tämmöttis kuvii Turust

Uusi maku jäätelossä: MÄNTY! Olipas hyvää. Sen on valmistanut Jymy-jäätelö. Kauppatorilla on mukava istua kahviloissa ja kioskeilla kun kaikilla on kunnolliset tuolit ja pöydät.




 Kaupungintalolla on kauniit istutukset, ja tietysti muuallakin mutta nämä sattuivat kameraan tällä kerralla. Ja kolmas kukkakuva on Varvintorilta.




Täällä on erinomainen "karttasarja" Kulttuurikuntoilu. Siinä on erilaisia kävelyreittejä, joihin voit tutustua tuosta linkistä. Tässä on nyt kaksi pientä patsasta reitiltä Piiloleikki. Nämä reitit ovat erinomainen tapa tutustua kaupunkiin, sen historiaan ja nykyisyyteen.



Kuuden asfalttimiehen aamupalaveri Aurakadulla.


Katsoin revyyn Päin Brinkkalaa. Se oli oikein hauska ja ajankohtaista vitsiä ja naljailua. Naurua riitti ja taputuksia enemmän kuin aikoihin missään. Ihan kaikkea en ymmärtänyt koska en tunne paikallisia julkkiksia ja viime aikaisia tapahtumia, noh 'tunnin junan, orpon ja purran' tietysti hoksasin. Tällainen on kyllä saatava ensi kesänäkin nähdä ja silloinhan jo pysyn kärryilläkin;) Nyt ei näytöksiä enää ole.


Mun pihalla on näin kaunis niitty. Siinä oli räjähtänyt nurmikko joka kuorittiin pois, mullitettiin ja siemenet kylvettiin. Reunalla on kyltti, jotenkin näin: 'Ihmiset ja koirat eivät saa astua tänne.' Hyvin tuo on toiminut, ei ole palanut koiranpissistä eikä kukkia ole katkottu.






Eiköhän tässä taas ole muistiinpanoa itselle ja teille katsottavaa. Lauantaina 10.8. täällä onkin sitten hauskaa katsottavaa Rautaratsu -kilpailu. Aurajoelle rakennettua rataa ajetaan omatekoisilla tandem-kulkuneuvoilla. Pääseekö kukaan koko radan läpi?

KS

9 kommenttia:

  1. Kävikö revyyssä ilmi tuon sanonnan alkuperä?
    Tunnetuin vaihtoehto:
    Brinkkalan talossa oli poliisilaitos 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Kun turkulainen joutui sen suojiin tai kirjoihin, niin hänen asiansa menivät "päin Brinkkalaa".
    Vielä 80-luvulla ajokortit haettiin sieltä. Oli poliisilaitoksia 2 muutakin, Tuureporinkadulla, nyt Hotelli Helmi ja Puistokadulla lähellä Martinsiltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, ei tuota sanontaa selitetty, tässä meni kaikki muutoin päin Brinkkalaa. Tai ehkä siinä ihan alussa olikin jotain selitystä . . . en mä muista ja saattoi mennä ohikin. Kiitos selityksestä.Yleisestihän tuota on käytetty samassa merkityksessä kuin mennä päin mäntyä tms.

      Poista
  2. Voi kun saisin tuollaisen luonnonkukkaniityn kasvamaan. Kylvin Tokmallinta ostamiani luonnonkukkaseoksia (siemeninä) aurinkoiselle paikalle ja vaikka kastelin - tuloksena oli YKSI ruiskukka. En osta Tokmannin siemeniä enää.

    VastaaPoista
  3. Hauskasti sanottu tuo "ihmiset ja koirat". Siinä voisi lähteä saivartelemaan, että entä polkupyörät ja kissat, mutta emme toki lähde saivartelemaan. Antaa ruohon kasvaa ja juurtua kunnolla.

    VastaaPoista
  4. Männyn makua en ole maistanut, mutta kuusen kerkkää kyllä. Luinkin Hesarista (?) noista tandemkisoista. Ovat varmaan hauskoja kulkupelejä! Ihanat istutukset, mutta tuo sinun kotipihan niitty on ihan super!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitty on kyll tosi hieno. Tääl on jossain jotain niittyi mistä saa luvan kanssa kerätä kimpun mutt en tiedä missä se on. Ja Ruissalossa saa auringonkukkia poimia sitt ku ne kukkii, ei kait ihan vielä.
      Kulkupelit katson huomenna ja toivottavasti saan kuviakin.

      Poista
  5. Kiitos Kristiina, tulipa hyvä mieli minulle postista🥰.

    VastaaPoista
  6. Hienoja nuo pikkuiset veistokset! Löytämisen iloa, kun sellaisen huomaa. Hurmaava niitty siellä pihallasi, perhoset ja pörriäiset tykkää myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.