Tatteja Kauppatorilla, kaunis esillepano, hinta 30 euroa/kilo.
Ostin mustatorvisieniä 3 litraa, 15 e/litra, ne on nyt kuivattu ja niistä saa pitkin talvea hyvää maustetta moneen ruokaan, ja tietysti niitä hyviä elämäneliksiirejä.
Ruskaisessa mekossani nautiskelin viimeisestä kesäpäivästä, torin tuoksuista, syksyn sadosta ja ihmisistä.
Tämä Esplanadin vaahtera tulee kuvattua varmaankin joka syksy, se erottuu hyvin kun on ensimmäisenä värikkäänä puuna vihreiden lehmusten vieressä.
Herttoniemen siirtolapuutarhalla oli syysmarkkinat. Ostin talveksi paikallaista hunajaa ja Tuusulan tattaripellolta makunsa saanutta tattarihunajaa, Hilloja: raparperi-mansikka, vadelma, minttuinen vihreä karviainen ja yksi on Murheellinen mustaherukkahyytelö siksi, että se ei jostain syystä ollut hyytynyt. Onhan sellaisen löysempikin hillo käyttökelpoinen. Köyhänmiehen lakkahillossa on porkkanaa ja karviaisia, on aivan aidon näköistä:).
Nyt on puolukkapiirakan aika parhaimmillaan. Kun mä olin lapsi niin mummo toi aina elo-syyskuussa meille arbuusin. Se oli ostettu Iso-Roobertinkadun hallista. Ja se oli niiiiiin hyvää, makeata ja mehukastaja tietysti eksoottista. Ne taisi siihen aikaan tulla Neuvostoliitosta. Aina sellainen on vieläkin ostettava, tämä on kotimainen.
Kauniita syyspäiviä, ei pieni sade haittaa, ja hyviä sienisaaliita jos metsään pääset.
KS